Zapal dutin??/borelioza

Príspevok v téme: Zapal dutin??/borelioza
marianida

ahojte.pisem,pretoze si uz neviem rady. uz skoro 2 roky mam kazdy mesiac velku bolest hornej celnej dutiny nad lavym okom, plus lave ucho,oko a horne zuby..tato bolest trva dva dni, napina ma z toho na vracanie a po dvoch dnoch to prejde.jedine co mi pomaha je spanok, lieky proti bolesti a teply termo vankusik na cele. bola som u doktorky a u orl., rtg zubov vsetko vporiadku, rtg dutin vsetky priechodne a v poriadku..ja uz tomu nerozumiem k comu to mam pripisat, krvy obraz o.k. len vraj vysledky na boreliozu pozitivne..neviete nahodou co to znamena??moze to s tym suvisiet? doktorka mi da na dva tyzdne ATB Klacid -tento rok ich uz beriem treti krat, a takto to ide dokola. prosim kto mate podobnu skusenost poradte. dakujem pekne.

zed

Dakujem za radu Nicoool,naparujem sa uz 3. den presne tak ako si to napisala,zial neviem 4x za den,pretoze pracujem... ale vysledok takmer ziadny... :-((((

nicoool

ahoj zed.... presne toto isté som mala aj ja!!!!!! doktorka mi dala brufen 600 dala som si aj 3a nič mi nezaberalo strašne ma bolo ked som sa niekde pozrazla mihla hlavou bolo to neskutočné ... ja mám takú doktorku ktorá na mna pozrie asi takým dojmom že čo tu robim čo otravujewm a choj preč...... predpísala mi kvapky ktoré mi vždy predpisuje a môže mať od chrípky po bolesti cez hnačku ......čo sú na prírodnej báze.. ktoré nepomáhajú a je to len asi aby farmaceutika zarabala.. vieš čo mi pomohlo??? sice trvalo mi to 4 dni.celkové . vyliečenie ael týždni neustáleho bolenia hlavy som išla zošalieť.. naparuj sa .. normálne daš troška vody zovrieť v hrnci so soľou veľa soli a ked si zovre voda tak len si zober hrniec na stôl sadni si zan :P a zober si uterák.. a pomalinky dýchaj prikri si hlavu tým uterakom aby neunikala ta para.. ael bacha najskôr je to horuce ael tak po chvíli sa to bude dať aj ked ta to bude paliť ale nazbudni ta soľ tam ej dôležita a dýchaj dýchaj... a tak to ťahaj . do seba ;) a rob si to 4 x za den... a kup si nejaký sprej do nossa... nejaký smorskou soľou.. a ten si striekaj a tak si to potiahni do seba uvidíš bude to lepšie :) ak by si eše chcela radu tak nejaké aj kvapky do uši by bolo super.. alebo nejaké tie cumlavé pastilky.. alebo niečo na kloktanie.. takto som sa ja vyliečila.. tak držím palce

zed

dobry den,chcel by som sa spytat,co pomaha,teda aky liek alebo recept ``starej mamy`` na zapal celnej dutiny. 4 dni ma bolia oci ked sa pozriem inym smerom ako rovno...bolest je taka velka,ze to neviem k nicomu prirovnat. bol som u lekara (som v zahranici) zobrali mi krv,aby zistili ci to je bakterialneho,alebo virusoveho charakteru.Vysledok ukazal,ze je to ``len`` virus a dal mi len Ibuprofen... Beriem ho uz 3 den,ale vobec sa mi to nezlepsuje :-(( Za odpoved vopred dakujem!!!

RNG

eleonora, je ich niekolko metod od kultivacie a priameho pozorovania spirochet(bakterie vyzeraju ako korkovrt) az po rozne nepriame metody, zistujuce protilatky a rozne charakteristicke vylucky(ELISA, Western Blot ...)
Zialbohu nepriame metody su notoricky nepresne, hoci su relativne najlacnejsie a najcastejsie pouzivane.
Najpresnejsie metody su kultivacia boreliozy, extrakcia DNA a identifikacia ku ktorej "odrode"Boreliozy to patri geneticky
Toto vsak nemozno ocakavat od bezneho lekardskeho servisu, to je vyhradene len na hrozne male percento pacientov vo vyskume. Vobec kyltivacoa boreliozy je velmi dlha a preto problematicka.
Boreliozne bakterie sa rozmnozuju velmi pomaly a to je aj dovod, preco vacsina pripadov lekarom unikne.

MIKESO

Inac to by mohla byt migrena lebo pri nej trvaju bolesti casto aj viac ako dva dni a navyse sa k bolestiam casto pridruzuju aj pocity na vracanie. Treba ist na neurologiu, sa cudujem, ze ta tam este nikto neposlal. Raz nepochopim ako mozu niekoho liecit stale tymi istymi antibiotikami dookola, ked je jasne, ze bacily su uz na ne davno rezistentne a teda vysmeju sa im. ATB treba stale obmienat, to vie predsa kazdy laik a nie to este studovany doktor. Ti doktori raz nechapem co robia na svojich stolickach.

letizia14

ahojte, ja mám problémy s dutinami už asi mesiac, pred sviatkami mi vytrhli zub múdrosti a nasledkom toho sa mi zapalili všetky dutiny, na ten zub mi zubárka nasadila azitrox, potom som dostala zapal dutin-davala som si bioparox a asi milion kvapiek.zápal však neustupil, tak som šla k svojmu foniatrovi, ten mi povedal, že mam v prinosových dutinách hnis a nasadil mi dalšie antibiotika-augmentin a kvapky Pamycon-tie sú tiež antib.Myslela som si, že som už za vodou, ale zápal mi žial ustupuje len velmi pomaly, ani tie antib. poriadne nezabrali.¨mam aj vela kvapiek, ale stále nič. Už som z toho zúfalá. Som speváčka, velmi mi to komplikuje život, musela som preložit aj skúšky v škole. Už neviem čo s tým mám robit. Prosím , ak mate podobné skúsenosti, poradte...... Letizia

RNG

Na zapal celnych dutin kvapkaj si niekolkokrat denne do nosa roztok GSE alebo koloidnu striebornu vodu. Pri pocite suchosti nosa staci dat raz-dva krat denne par kvapiek kokosoveho oleja.