Vagina po porode a sex

Príspevok v téme: Vagina po porode a sex
žienka

Ahojte mam 2 porody za sebou a moj partner sa citi byt vo mne malý a ja ho tiež cítim tak slabo, no nemam pôžitok zo sexu - ževraj sex so ženou po porode je uplne iný ako so ženou ktorá nerodila :-( máte s tým niekto skúsenosti ako ja? Už sa neviem poriadne ani vzrušiť a o orgazme ani nehovorím

Maoam

Kegelove cviky, ukaze ti ich bud porodna asistentka alebo kazdy dobry fyzioterapeut/-ka, ti ich ovladaju tiez, ucia sa to vramci studia.

A potom pravidelne cvicit. Okrem toho vela robi doplnenie mineralov pre spravnu neuro-muskularnu cinnost, zle robi aj rafinovany cukor, oslabuje.

GoFruit

Na to sú cviky, v zahraničí sa hned po pôrode chodí cvičiť ku kineziologicke. A potom sa ešte pol roka či viac cvičí doma. Na slovensku to neexistuje? No ja som si tým presla, ale doma som necvicila, nechce sa mi. Su to take cviky že sa dáš do určitej polohy a nedychas 21 sekúnd alebo viac. No viac asi neviem opísať. Hľadajte na nete. Cvicte. Nič iné nepomôže. Porodné asistentky by tie cviky mali tiež poznať.

liliana 333

No baby ja budem rodit v januari tretie babatko, a som z toho zufala, pri pohlade na seba ,myslim tým vaginu sa mi chce plakat, zda sa mi strasne roztiahnuta, no nechapem, nech sa mi ani milovat, manžel sa sice nestazuje, ale ja mu nevie vysvetlit, že sa hanbi, normalnbe zvazuje, o operacii, ja uz mam a dost oslabene panvove svalstvo, maly sa narodil velkz 4 kg, tak aj unik moci pri kychnuti,alebo silnom kasli, e neprijemny. ach jaj. co si musia ženy vytrpiet.

danula

milá žienka,tiež mám dva porody za sebou,mám dvoch chlapcov,druhý má 6mesiacov.Ani nevieš ako ťa chápem,síce manžel sa zatiaľ nesťažuje,ale ja to cítim ináč.Tiež som čítala o tých cvikoch,určite ich skús-veď ti to neublíži,ale na druhej strane aj niečo nové to oživí-ten anal-je pravdaže to chce čas a veľa gélu,ale manžel bude určite rád.Orál tiež neodmietne-to bude šťastím bez seba,ale pre oboch je tiež vibrátor-najlepšie je duo-manžel sa tiež rád hraje-samo že na mne,nie sám so sebou,sama som to ešte neskúšala.Striedanie všetkého stále oživí...

sara333

presne....citim ze "ju"mam vacsiu a muz tiez citi zmenu.....nuz kegelove cviky su fajn,hlavne aj pred porodom
ale inak sexualne je to omnoho lepsie...konecne viem coo je orgasmus ...a poriadny

......

Syndróm strateného penisu

Po každom pôrode dochádza k určitým anatomickým zmenám na vnútorných i vonkajších genitáliách ženy. Tieto zmeny väčšinou neprinášajú žiadnu ujmu, niektoré ale môžu sexuálny život komplikovať. Čo máme na mysli? Obvykle pokles maternice či pošvových stien, zlé hojenie popôrodného poranenia či prechodný únik moču, ktorý sa ale relatívne skoro po pôrode upraví. Popôrodné zmeny sa týkajú i partnera. U citlivejších mužov môže pôrod vyvolať dokonca až psychickú traumu, kvôli ktorej vzniká sexuálny nesúlad alebo spolu partneri prestanú sexuálne žiť úplne. "Po pôrodu, ale napríklad i s narastajúcim vekom ženy, býva pošva voľnejšia a penis sa v nej relatívne stráca. Potom môže dôjsť k strate erekcie vlastne z nedostatku podnetov. Hovoríme o tzv. syndróme strateného penisu," vysvetľuje odborník. "V prípade, že problém pretrváva, je možná chirurgická úprava zúženie pošvového vchodu. Toto ale môže nastať i bez súvislosti s pôrodom či veľkosťou vagíny, a to z dôvodu erektilnej dysfunkcie muža (poruchy erekcie). Skraja partner erekciu má, ale tá sa po zasunutí údu do pošvy stráca. Potom je na mieste liečba partnera," dodáva Trojan. Väčšinou sa však skôr než o dysfunkciu jedná u partnera o ohľady a obavy, aby svojej žene neublížil. Často ide tiež o rozčarovanie z novej situácie alebo o nedostatok pozornosti zo strany partnerky, ktorá sa sústredí výhradne na rolu matky. Všetko sa dá vyriešiť, pokiaľ si obaja v nadmiere nových povinností nájdu čas sami na seba a pokiaľ spolu dokážu citlivo komunikovať.

žienka

baby deti sú to nakrajšie a najdôležitejšie čo mám - takže to stojí za to, a pred pôrodom ani po nom som ešte o žiadnych kegelovych cvikoch nevedela, takže skúste - ved koľko žien rodí prirodzene ale nikde som nečítala že by si sťažovali alebo mali s tým nejaký problém, ako ja - takže určite je to individuálne - a ja ďakujem za reakcie všetkým a Katarinka praktizujeme aj to - náhodou je to super ale aj tak ma toto trápilo

:p

Tak ten anal nie je az taky hrozny, ako som si predtym spociatku myslela...ale ide skor o to, ze to je strasne, ak to nema byt uz ako nikdy predtym.
Ked raz porodim, urcite budem robit nejake cviky.