Prva menstruacia

Príspevok v téme: Prva menstruacia
zabkaaa

Mala som prvu menstruaciu pred 5 mesiacmi a doteraz som to nedostala, bojim sa ze mi nieco je.Moje kamosky ktore mali prvu menstruaciu to dostali asi po mesiaci.Ja viem ze prve 2 roky alebo tak nejako bude nepravidelna ale podla mna mi to dlho meska.Moja sestra dostala prvu velmi neskoro a potom jej stale meskala a mala s toho velke problemi ze musela ist do Bratislavy na nejaku operaciu alebo co. pleas poradte mi ci to je normalne alebo co

alicakl

Aj ja som dostala krámy v 12.A na telesnú jasné že choď.Nemá sa ti čo stať.Menzes budeš mať už len celý život,takže ho ber ako bežnú vec.

moniii

Ahojte... dnes rano som to dostala(mam 12 rokov aj 5 mesiacov) , v skole mame telesnu vychovu , mam na nu ist , alebo radsej nie?

ssia

ak ti to pomôže, ja som na začiatku to niekedy dostávala len každý druhý mesiac a potom teraz už každý mesiac. chcem tým povedať, že to sa ti upraví. a nemusíš sa báť, moja, v 12 ja som o tom ešte len chyrovala:) ak si chceš byť istá, choď na gyndu. ale myslím že ak nemáš ešte nejaké problémy, tak to ani nie je potrebné. si ešte mladá:)

panča

zabka, ak si este nemala pohlavny styk, nemas sa coho bat. Tvoje telo si musi na tuto hormonalnu zmenu zvyknut, moze byt, ze dalsi menzes dostanes az o rok. Neboj sa, nestresuj -to sa vsetko upravi.Hlavne si kazde krvacanie zapisuj, raz to vsetko budes musiet uviest do karty u gynekologa (prvy menzes, dlzku krvacania-koloko dni krvacas, dlzku cyklu -kolko dni mas pauzu medzi jednotlivymi menzesmi)