kyselina listova v prvom trimestri

Príspevok v téme: kyselina listova v prvom trimestri
risk66

Dobrý den.Som tehotna a kúpila som si kyselinu listovu,konkretne značku Calibrum.Všade som sa dočítala že normálny človek potrebuje 400 a tehotne 800mg.Calibrum však má v jednej tablete písaných 400 a je tam uvedená 200 peercentná dávka.Neviete mi poradiť či si mám dávať 2 tablety denne,alebo len jednu ako je to tam písané?Dakujem za odpoved

risk66

Dakujem za rady.Zajtra idem prvýkrát lerkárovi tak sa ho určite spýtam.Ale hrozne sa bojím,že nebude niečo v poriadku.Toto už je tretí pokus.Prvýkrát som rodila v siedmom mesiaci,ale nedalo sa nič robiť a druhý krát mi babetko museli zobrať v 4 mesiaci.

iriky

Uzivaj len a len vitaminy pre tehotne! Zena nema prijimat umele vitaminy vo forme tabletiek, kde sa nachadza vitamin A, ked je tehotna, lebo to poskodzuje plod. Spytaj sa lekara, ake vitaminy ti odporuca, ale urcite len pre tehotne ber. Ziadne svojvolne urcovanie si davok a podobne, aby si z toho nemala viac zla ako dobra...Ked sa budes zdravo stravovat, uplne to staci, hlavne nezabudaj na vapnik, aby sa ti neznicili zuby.

mira

Skus kyselinu listovú prijímať v prirodzenej forme v zelenej zelenine. teraz v zime e ich menej,ale dajú sa nielen kúpiť, ale aj vypestovať za oknom, napr, žeruchu na vate, naklíčenú cibulu v troche vody apod. B vitamíny mjú synergický efekt, t.j. sú potrebné všetky, preto jedz zeleninu a celoznné obilné kaše, aby si mala všetky B vitamíny. B vit. odoberá z tela jednoduchý cukor, tak ho nejedz.
Príjemné mesiace očakávania ti praje.