RNG, prosím ťa, poraď

Príspevok v téme: RNG, prosím ťa, poraď
tinka228

RNG, prosím ťa, mohol by si poradiť mojej maminke (54 r.). Zistili jej makulárnu degeneráciu zraku, suchú formu. Nedá sa to nijako liečiť, ani operovať. Má si len kúpiť nejaké vitamíny na oči (predpísal jej len Tebokan alebo Ocuvite Lutein). Túto diagnózu jej zistili cca pred dvomi rokmi a odvtedy užíva len vitamíny, ale zrak sa jej stále zhoršuje. Aj napriek tomu, že sa to nedá liečiť, nevedel by si poradiť nejaké "účinnejšie" vitamíny? Ďakujem za akúkoľvek radu.

delphia

tinka koloidnu vodu mozes objednat cez internet a Citrovital (nahrada za GSE) dostat kupit bezne v lekarnach. lecitin v bio obchodoch

RNG

Tinka, koloidna strieborna voda a roztok GSE su dobre len na potlacenie infekcii v oku, ktore mozu byt tiez dovodom na zuzenie cievok privadzajucich krv do oci , tiez slzy a maz na cistenie.

Pri syndrome sucheho oka staci kvapkat(2 kvapky do kazdeho oka niekolkokrat denne, najlepsie striedat raz roztok GSE raz koloidnu striebornu vodu).
Zvysovanie viralnej imunity roznymi doplnkami som spomenul hlavne pre to, ze makularna degeneracia je casto sposobena viralnym zapalom cievok v oku, cim sa znizi cirkulacia a vyziva oka. Preto je hlavne u starsich ludi so znizenou viralnou imunitou. Ale moze byt sposobena aj zapchatymi cievkami nanosmi tukov a tukovobielkovinnych latok a krvnymi zrazeninami a fibrinmi.
A tam treba tie nanosy rozpustit(lecitin) a krv zriedit enzymami.

tinka228

RNG prepáč mi, ale ja som z tvojej odpovedi zmätená. ja som sa ťa pýtala koľko kvapiek strieb. koloid. vody si má kvapkať a ako často a čo má robiť s tým roztkom GSE (piť, či kvapkať). A kde to dostať kúpiť lebo v lekárni o tom nič nevedeli. ďakujem ti ešte raz.

RNG

Lecitin na precistenie ciev treba pouzivat 2x tyzdenne plnu polievkovu lyzicu.
Precistenie cievok v ociach je potrebne pre obnovenie cirkulacie a tym zivenie sietnice(makula) ktora ked nie je dobre prekrvena, postupne odumiera=degeneruje sa.
Rozne antioxidanty tiez pomahaju(lutein a ine karotewnoidy, vytazok zo semien, hrozna, ciernych ribezli, cucoriedok...) tiez ine antioxidanty. Dobre je brat aj enzymy na precistenie tela vseobecne, tj aj precistenie ciev a zriedenie prilis hustej a zrazajucej sa krvi(bromelain, papain, pancreatin,nattokinaza, serrapeptaza) no a samozrejme antioxidacne vitaminy ako vitamin C a E(niekolko gramov C a 400 IU vitaminu E)

tinka228

RNG prosím ťa môžeš mi ešte presnejšie povedať ako často (písal si niekoľkokrát denne - to je cca koľkokrát)a koľko kvapiek si má kvapkať tej koloidnej vody a GSE? Písal si že si to má dávať na striedačku. Myslel si na striedačku v jednom dni alebo jeden deň jedno a druhý deň druhé. A koľko dní môže taký rozrobený roztok z GSE skladovať? alebo to GSE si nemá kvapkať ale piť?
prepáč mi, možno pre teba hlúpe otázky, ale v tejto oblasti žiaľ nemáme žiadne vedomosti.