imunita

adulik

presne tak ako už spomenuli... tie prírodné, ale ja si kupujem kombináciu vit E, selen a zinok, ďalej užívam vit C a teraz sa mi dobre osvedčil Imunactive, ale skús nech ťa doktorka pošle na imunológiu, lebo ja som tiež bývala často chorá... priedušky, hrdlo, angína, prechladnutie... naviac pracujem medzi ľuďmi, takže bacilky útočia z každej strany... a na imunológii mi zistili, že som alergická na rôzne pele, ale alergia sa mi neprejavuje na vonok, ale v tom čase najviac ochoriem.... takže odkedy beriem tabletky od alergie, tak som chorá nebola :) možno je a možno nie je to aj tvoj prípad

vševedka

Mojími liekmi cez zimu sú: ak premrznem dobrá domáca slivovička alebo kvalitný koňak.
Pri ochorení používam Citrovital /dobre viem, že sú aj silnejšie podobné prípravky ale tento mi úplne postačuje/,
CETEBE so ZINKOM - posilňuje imunitu,
pri bolení hrdla používam NEOANGIN.
Od kašla mi pomáha cibuľa pokrájaná na kolieska, ktorú vo vrstvách /vrstva cibule, vrstva cukru, resp.medu dávam do šálky a pustenú cibuľovú šťavu vypijem. Ak nepomôže Bromhexin. Kvapky do nosa nepoužívam, iba spraye na báze morskej vody.
Zložené minerálne, alebo vitamínové prípravky nepoužívam, väčšinou ich nepotrebujem, dopĺňam si radšj v strave v prirodzenej forme. V tých zložených prípravkoch sú väčšinou v minimálnych množstvách. A preventívne pôsobenie má aj cesnak a kyslá kapusta.