kozmetika zo surovin, ktore mame doma

Príspevok v téme: kozmetika zo surovin, ktore mame doma
kjarin

Po tom ako som si pozrela stranku jednej firmy, ktora vyraba a predava produkty zo 100% prirodnych surovin, napadlo mi, ze nieco z toho, co ponukaju, by sa dalo vyrobit aj doma. Maju tam mydla z ovsenej kase, medove, z pomletej ryze, fazule.... a nestoja teda malo.

Takze na zaciatok pridavam jeden typ:

MEDOVO-CUKROVY PILING
(odskusane, lepsie ako jeden taky z drogerie)

Do misky dame asi 1,5 deci medu, 2 lyzice jemneho (!) krystaloveho cukru a lyzicu suseneho mlieka (nemusi byt). Pomiesame, kym nevznikne riedka kasa.
V sprche si umyjeme telo a vlasy, a kym na nich mame kondicioner (a nepadaju nam na plecia), na oplachnute telo nanesieme nas "piling". Nepouzivat hubky, spongie, najlepsie je to rozotierat rukou. Cukor obrusuje a med hydratuje. Chvilku (kym nam nie je zima :))nechame posobit, ked sa cukor zacne rozpustat, dokladne zmyjeme teplou vodou. Oplachneme vlasy, osusime ich a zabalime sa do uteraka (nedrhnut sa nim). Ked pokozka vyschne, je krasne hladka a potom sa dobre hladka :)
Mozeme este pouzit krem.

Jedina nevyhoda je ta, ze po tejto procedure treba poriadne poumyvat vanu/sprchu a vsetky zvysky medu, cukru poriadne splachnut, aby to nezostalo v sifone a po case nezacalo smrdiet.

Vyskusajte a dajte vediet, ako to dopadlo. Ja sa takto sprchujem tak raz-dvakrat za mesiac, inokedy nemam cas sa s tym "babrat". Ale je to super.

lll

poznam nieco na precistenie porov,tak isto to pomaha aj na nadchu a kasel,je to naparovanie nad horucou vodou v ktorej je sol,dajte si do hrnca horucu vodu do nej sol,prikryte sa uterakom a vdychujte tu paru,pomaha to,len sa neobarte!!!!:)

kikina4quiqui

Odporúča sa kúpať vo vode s octom, ale to je pre mňa príliš.... neznášam ten smrad ... ale ocot dezinfikuje a sťahuje póry takže by to malo niečo robiť.
Miesto octu sa dá použiť citrón-pre mňa prijatelňejšia varianta:) má také isté účinky ako ocot- jeden citrón vytlačiť do plnej vani vody a kúpať sa:) prajem veľa štastia

kikina

ja používam píling z kryštálového cukra a oleja-tiež je výborný:)
a taká relaxačná procedúra na tvár- majoránku zalejte vriacou vodou, nechajte vyluhovať, keď voda vychladne precedte, do "majornánkového vývaru" namočte niaku makkú handričku, bavlnenú, položte na tvár a relaujte!! Je to perfektné a sťahuje póry!
A inak na mastnú tvar - do silného odvaru čierneho čaju položte tampóny(NIE MENSTRUACNÉ :DDDDD ) a nasiaknuté si ich položte na tvár, najlepšie na T-zónu. Nechať pôsobit 10-15 minút.

quiqui

dobry napad, kjarin, vyskusam :-) baby a nemate nejaky takyto domaci recept na problematicku pokozku na chrbate a dekolte? mam ju necistu, v ciernymi bodkami, na chrbte sa obcas aj zapalia

sunie

ja si med s kryst.cukrom rozmiesam a dam len na tvar, takto na cele telo by sa mi s tym babrat nechcelo.
a este su dobre na xicht kvasnice rozmiesat so zltkom, vznikne taka husta masa ktora stvrdne a opada.

delphia

a po tom peelingu by bodlo osetrit pokozku celeho tela kokosovym alebo lanovym olejom.

ja na peeling tvare pouzivam raz do mesiaca usadeny spodok z tureckej kavy.

hydratacno- vyzivna maska na tvar: susena srvatka+ med+ par kvapiek teplej vody. rozrobit na kasu a naniest na 30 min.

na dekolt: med+ olivovy olej