komunikativna, ukecana......:(

v

ja som bola kedysi nenormalne zakriknuta..vzdy som tuzila byt ako niektore moje spoluziacky,ktore mali desiatky kamratov a boli oblubene,ale potom som sa so svojou introvertnostou zmierila a prave vtedy sa to zacalo zlepsovat..a dnes som rada,ze som taka aka som:)

didka

no tak uz som si vsimla,som to prehliadla..takze mas 17..to uz by si mala bzt rozkecana az az ..chodis sa aj niekde zabavat?diskoteky a tak?:)

didka

Mne ludia dost casto vravia,ze som praveze az moc ukecana..a to niekedy tiez neni dobre,nikeomu to moze liezt aj na nervy ked sa mi pusa nezavrie..ale zasa lepsie,ako keby som bola stale ticho..u mna to velmi zalezi od toho v akej som spolocnosti..s niekym si mam co poveda s inym nie..to vidim hned,podla tohoci mi dany clovek sadne ,ci si s nim rozumiem a tak..ale kedysi som bola ukecana len v rodine a ked som bola s neznamymi ludmi,ktorych som moc dobre nepoznala,tak som nevedela tiez co mam povedat..ale cim viac som chodila medzi ludi,do spolocnosti a nesedela doma tak sa to zlepsovalo..teraz uz nemam problem s tym ze by som bola ticha..teda aspon podla ostatnych :)..cize moj nazor hlavne nesedet doma a chodit co najviac medzi ludi a ono to pride same..trosku aj sebavedomie sa ti dufam tym zlepsi..drzim palce :)

jajka001_

slovna zasoba z knih nie je taka podstatna, niekedy dokonca prekaza. lebo pouzivas vyrazy ktore sa v hovorovej reci nepouzivaju. a skor ti knihomoli maju problem sa vyjadrovat. takze vzdelavat sa ano. ale nie je to o slovnej zasobe. je to len a len o praxi.

artisticsoul

ale ked nema clovek sebavedomie a este k tomu soc.fobiu tak neviem, mozno aj tie knihy pomozu na tu slovnu zasobu ale hlavne treba mat asi aspon zdrave sebavedomie alebo ja neviem:(

lenus

kedysi som bola aj ja taka tichsia, nevedela som co povedat, alebo som sa proste hanbila ci bala, ze sa mi niekto bude smiat. Ale nejak ma to preslo, cim viac chodim do spolocnosti, tym menej sa hanbim a radsej rozpravam. Ak budete coraz menej chodit medzi ludi, tym to bude iba horsie. Nevrvaim, ze treba byt vzdy stredobodom, ale zapajat sa, ono sa to zlepsi =))

vear

No ťažko povedať na to, aby si bola viacvravná. Niekto číta veľa kníh, aby mal veľkú slovnú zásobu, ale tým sa nevyrieši málovravnosť. Ja čítam knihy, ale to len tak z času na čas, nie je veľmi kedy, ale slovnú zásobu mám celkom dobrú, a ja som veľmi ukecaná, niektorí ľudia, keď prídem medzi nich, tak sa už smejú, že idem a už budem kecať len ja. Ja mám stále o čom rozprávať a aj s hocikým. Priateľ sa mi vždy hovorí, že to by som nebola ja, aby som sa do všetkých rozhovorov, ktoré sa vyskytnú pri mne, nezapojila. Ale čo už každí sme iní. A poviem ti, že niekedy by som chcela byť aj ja tichá, ale nejde mi to...

ticha

no ja mam 17 rokov a tu na strednej je plno namyslenych spoluziacok, sice su aj niektore v pohode, ale tych je dost malo :(...a kamaratky uz velmi nemam, proste som sa s nimi ani nestretavala, kedze som si s nimi nemala co povedat