Policajny vysetrovatel

pisalek

Dobrý deň.
Neviem či to tu ešte niekto číta, ale potreboval by som sa poradiť s policajným detektívom. Ide o moju plánovanú knihu. Tak ak by mi niekto vedel a mal chuť poradiť. Významnú úlohu v mojom príbehu by mali zohrať ženy. Preto by ma veľmi potešilo, ak by sa mi nejaká kriminalistka ozvala na e-mail. Zatiaľ mi ide o základné info. A potom by som prípadne priebežne konzultoval ďalšie otázky. Mám seriózny záujem a chcem pravdivo opisovať detektívnu prácu.
Vopred ďakujem za ochotu.
Vojto.p@centrum.sk

HmicH

Mala by som záujem o čo najviac info o tejto práci. Viem,že je to stará diskusia,ale vedel by mi niekto nechať "funkčný" kontakt?

minax

Tak na rozdiel od väčšiny prispievajúcich, ktorým prišla zakladateľka vtipná, ja som sa (skoro) rozplakala. Odmalička snívam o tej práci, šla som na právnickú fakultu v Košiciach, lebo práve tam majú najviac výberových predmetov pokiaľ ide o kriminalistiku a forenzné disciplíny, a povedzme si pravdu, o Akadémii PZ nepanuje veľmi vysoká mienka. Všetky tieto nepovinné predmety som absolvovala, písala som o kriminalistických metódach záverečné práce, mám 2ročnú prax na súde, kde som sa zamerala práve na prácu vyšetrovateľov, bola som na odbornej konferencii v Írsku, viackrát v Bratislave a to ani nehovorím o večeroch strávených štúdiom teórie a praktických prípadov. Teraz ale ako končím školu, zisťujem že do Policajného zboru vôbec je nesmierne ťažké sa dostať, kdežto nejakí géniovia radšej prijmú osoby, ktoré sú radi že vedia čítať a písať, príp. ak vysokoškolsky vzdelané osoby, tak radšej niekoho z pedagogických a iných filozofických fakúlt, pretože my právnici sme ,,namyslení,,. Je to nesmierne predpojatý názor. Dokonca som mala tú ,,česť,, stretnúť sa s nejakými vyšetrovateľmi, ktorí ani nevedeli klasifikovať skutkovú podstatu, ktorú som im opísala. Takže tipujem, že slečna zakladateľka má veľmi vysoké šance sa dostať do PZ, možno rovno skočí aj na fuknciu vyšetrovateľa bez potreby kariérneho rastu. A to z jediného dôvodu - ,,že ju proste baví niečo s políciou, ale nechce byť obyčajnou policajtkou, keď už niečo tak na vysokom poste,,.
Nedalo mi sa nevyjadriť k súčasnej situácii, i keď táto téma je niekoľko rokov stará. Takže tým chcem poďakovať všetkým tým, ktorí sa mihnutím oka rozhodnú stať sa vyšetrovateľmi a z rôznych nemenovaných dôvodov sa nimi aj stanú a zaberajú miesta tým, ktorí by skutočne mohli priniesť prínos pre našu krajinu pri odhaľovaní a vyšetrovaní zločinnosti.

E8po

predovšetkym musiš vyštudovať pravo:D:D sa brutalne smejem.
Deti nepozerajte filmy, nepočuvajte tých ktorý o tom nič nevedia lebo je to cely blud a ako sa dostaneš ti ani nejdem pisať lebo veľmi pochybujem že sa tam realne dostaneš, nie je to o tom aku školu maš a ine hovadiny. Poznam ľudi čo robia vyšetrovateľov a vaše skreslene predstavy sú úplne ale úplne mimo reality.
Moska suhlasim s tebou ale čo ja poznam ešte nikto sa tam nedostal rozkazom, to by bolo sakramentske šťastie,ale keď pišeš pravdu že tam robiš tak asi vieš ako to funguje a dosť aj zaleži na tom kto kde robi vyšetrovateľa lebo je tam aj kopec inych veci pomedzi to a tie veci občas odradia človeka od tej prace pokiaľ ma svedomie a vedomie takže ja len toľko k tomu.
Ale inak ich tiež celkom neznašam:) su to k*rvy.

janky21

teili, tak hod aj sem nejake info, mna by zaujimalo ako sa dostat k tejto praci, mam sice skoncenu pravnicku fakultu no s tym rozdielom, ze oproti ostatnym prav.fakul. ma nasa v statnici z trestneho prava zahrnutu aj kriminalistiku

teili

Ahojte..je milé čítať si dohady laikov..o práci vyšetrovateľa..ak máte naozaj záujem o konkrétne info ohľadom práce, celých rádov postupov dostať sa k tejto zaujímavej prácičke...píšte na email..petrapp@zoznam.sk...pretože to, čo tu píšete..nič v zlom, su to poriadné kraviny....-))

Zoy

Ahojte! Chcem sa opytat na podmienky vykonavania prace vysetrovatela, co vsetko musim splnit? Aky je postup, ake testy je potrebne absolvovat, aby som sa tam vobec dostala. Dakujem

vevericka

ved ja len tak som bola zvedava, ze ako to vlasnte je..kamoska robi na kriminalistike diplomku..vravela, ze aj ked chce clovek robit u vas v labaku robi nejake priserne testy zamerane na psychologiu a tak, teda okrem odbornych..v poradovniku ci ako. a ked to vsetko zvladne dostava hodnost.no ja som vdacna za labak, kde som:)

moska8

veverička - vzorky nám odoberajú policajný technik! Ten to vie odobrať dobre, bez kontaminácie, ale sú aj prípady, že tehnik nie je ešte na mieste a vzorky treba odobrať rýchlo, tak to urobí vyšetrovateľ, na to sa na škole učíme kriminalistiku. Ale ja to nachám na technika radšej:-)

vevericka

moska a kto vam odobera vzorky z miesta cinu??na to, aby sa nekontaminovali musia byt dobre dobrate..ja som na skole kde sa robia podobne laboratorne testy..viem, ze CSi je absolutna blbost:)..uz len tie testy, co tam predvazaju su strasne skrelesne. skor vidim do laboratornej praco, ako do vysetrovatelskej:)