kedy je ovulacia?

petronneta

ovulácia je to, že sa vajíčko uvoľní z vaječníka. Vaječník máš aj na pravej strane jeden, aj na ľavej.
Ale ono je to celé hormonálne prepojené, okrem ovulácie to môže byť aj veľmi častý predmenštruačný syndróm, ktorý tiež nastupuje zhruba v období ovulácie a trvá až do začiatku menštruácie.
Dajú sa na to kúpiť nejaké prípravky v lekárni, vitamíny a pod, neviem, do akej miery pomáhajú.

Sojca234

Môžem sa spýtať mám ovuláciu ak cítim bolesť v driekoch v podbrušku na ľavej a pravej strane?
Mení sa miesto bolesti že či to môže bolieť aj na ľavej a pravej strane podbruška??pretoze včera má bolelo v pravej strane podbruška a predvčerom na ľavej a dnes má zas boli driek na pravej strane. Už asi pól roka mám výtoky a bolesti ako napr. drieky,podbruško, slabiny,kŕče v bruchu v drieku a v ľavom a pravom podbrušku a niekedy aj v strede prosím poraďte či je to pri ovulaci tie bolesti ktorými teraz prechádzam ?odpovedzte prosím

jajkafr

tri bodky môžeš mať citlivé prsia, bolesti v podbrušku napr. ja mám pri ovulácii neskutočné bolesti vaječníkov podľa toho viem, ktorý vaječník ovuluje... doteraz som mala anovulačný cyklus čiže som nemala ovuláciu a teraz pár mesiacov dozadu sa to nejak upravilo bola som u lekárky s bolesťami v podbrušku a ona mi povedala, že na ľavom vaječníku mám folikul (vajíčko) takže brucho ma bolelo kvôli ovulácii :)

usiko

gretka, laicky povedane: ak mas od menzesu do menzesu 28 dni, tak ovulaciu mas priblizne 14 den po zaciatku menzesu....olus minus 1-2 dni....

jajkafr

ahoj gretka
ovulácia môže byť u každej ženy v inom čase... v knihách sa píše že približne v strede menštruačného cyklu prax je však iná... niektoré ženy majú ovuláciu počas menštruácie, iné na začiatku alebo na konci cyklu

Anusik

Ovulácia je vypustenie vajíčka z vaječníka. Deje sa tak väčšinou okolo 14 dňa z 28-denného menštruačného cyklu. Keď je vajíčko vypustené, je schopné oplodnenia 12 až 48 hodín pred svojim zánikom. Toto je najlepšia doba na oplodnenie.

elizabet1511

Dobry den, uzivam hormonalnu antikoncepciu a kvoli hnacke mi prisla menstruacia skor ako mala. V 1. den menzesu som prestala uzivat tabletky,aby som mala 7-dnovu pauzu.Hned po menzese som mala pohlavny styk(8.den), je riziko,ze by som mohla otehotniet?

sage

mila gretka, ovulacia je rovnako pred menstruaciou ako po menstruacii. je to priblizne v 14. den cyklu, ak mas pravidelny 28-dnovy cyklus. ak si chces byt ista, treba to odsledovat u seba.
mimochodom, neuci sa to na zakladnej skole v 7. rocniku? alebo si este len siestacka? :-)