PITYRIAZA ..pomoc :(

:DD

ja som akurat prisla od lekarky a mi predpisalal Ichtamoli a Ambidermani a este do vane aby som sa v tom okupala solfatan pro balneo a chcela by som sa opytat ako dlho to bude trvat kym mi to zmizne a ci to bude boliet ked si to budem natierat a ked to pojde prec z tela ???????

adriana

Ešte niečo, treba sa vyhýbať dlhému kúpeľu vo vode, stačí krátka sprcha, voda aj potenie spomaľuje hojenie.

adriana

Ja som síce mala primárny fľak, ale zlúpal sa, ked som šla ku kožnej, už som ho ani nemala,zistila to iba podľa toho, že tam som mala svetlé miesto na pokožke (zvyšok bol opálený, zo solárka:-)) a okolo toho boli tie pupence; tiež som to mala hlavne na bruchu,najprv sa rozšírili nahor, a postupne dole,až k stehnám, tiež to nesvrbelo.

monsinor

Lenze u mna nebol ziaden primarny flak, to sa cudujem. A mam to hlavne na bruchu a slabinach. A ma to vobec nesvrbi. Ja dufam,ze mam spravnu diagnozu, neze sa natieram jak debil zbytocne:((

.............

je to druh kvasinky, hubove ochorenie,a lieci sa antimykotikami/napr clotrimazol, ../, alebo aj selsun sampon 2.5%sa potiera,necha niekolko minut a zmyje a opakuje niekolko dni.a kde to mas?

RNG

pityriaza je skor spojena s viralnym premnozenim a zrejme aj kvasnymi ci plesnovymi sekundarnymi infekciami.
Zacina s jednym vacsim cervenym flakom a neskor sa k nemu prida viacero mensich.
Osobne by som na to skusil znacne zvysit viralnu imunitu a bral by som nieco protiplesnove, ako oreganovy olej a plno kokosoveho oleja, ktory by som pouzival aj na flaky .
Pripadne by som skusil zmes kokosoveho oleja, cukru a GSE.

sdfsdfsd

mne lekarka povedala, ze je to dosledok znizenej imunity (ktoru som ja mala) a vravela ze virusove to nie je,... tvrdila ze dotykom sa to neprenasa a je len otazne ci by som vtedy mohla niekoho nakazit (teda nakaza sa nevylucuje) ale nikto to nechytil odomna a normalne som chodievala aj do skoly a pod,..mohla som...

a ano ten tekuty puder spini veci dost, dokonca niekedy je to tazke aj oprat a aj umyt len cistou vodou z tela... ale treba vydrzat, smrdi too ale pomaha :)

adriana

No mne sa to iba teraz zhojilo,len mi ostali také fliačiky po tých pupencoch, a ešte trochu na krku. Na nete som čítala,že sa to už neopakuje, ale moja kožná vravela, že má asi 5 pacientov, čo sa im to vrátilo, takže to nie je celkom vylúčené...