tehotna priatelka

Príspevok v téme: tehotna priatelka
vlado80

Moja priateľka je v osmom mesiaci, tesime sa na dieta. Ale trapi nas par veci, predovsetkym toho ze zenam u nas pri porode strihaju genitalie. Cital som ze takmer kazdu prvorodicku u nas nastrihnu a nastrih sa robi tak, ze zene nastrihnu hradzu a dokonca aj zhuba 5 centrimetrov vo vagine. Nastrih vychadza z vaginy na hradzu smerom do boku. Videl som aj cez Google nejake obrazky (kresby a makety) nastrihu a vyzera to hrozne. Nechpaem preco robia zenam take veci, ved to moze mat aj vplyv na sexualny zivot zeny. Moze jej to natrvalo poskodit genitalie, hlavne ak sa to zle zasije. Chcel by som sa hlavne spytat zien, ktore rodili ake s tym maju skusenosti, aky bol ich pohlabny zivot po porode a hlavne ci sa da tomu vyhnut. Ci su aj porodnice, v ktorych to nerobia.

Nikola0704

Moja známa mala pri prvom pôrode také ťažkosti, že potom bola šitá na 17 stehov (hrôza). Ale potom mala ešte deti, takže určite jej to po sexuálnej stránke nevadilo.

syma

nastrihnutie je naozaj lepsie ako roztrhnutie, pri dcere som sa roztrhla a veru hojilo sa dlhsie a bolo to aj bolestive, pri synovi ma nastrihli, nevravim ze to bolo super, ale lepsie sa to silo aj hojilo a nemam problem pri pohlavnom zivote
neboj sa v dobrych porodniciach nie su masiari a spravia vsetko tak, ako je treba a mimochodom ak sa bojite, ze nastrihnutie boli, verte mi ani to nepociti,okrem klasickych porodnych bolesti, a ani to sitie nie az take zle
takze ziadne strachy a teste sa na babatko, drzim paste aby to dobre dopadlo

Kuki

Nastrihnutie sa robi v pripade, ze hrozi roztrhnutie... A to mi ver, ze nastrihnutie mas za kratky cas zahoje. Kdezto roztrhnutie sa hoji hodne dlho a skor moze mat trvale nasledky...pretoze sa to neda tak pekne zosit ako cisty-rovny strih.
Najlepsie je zadovazit si porodnika, ktoremu budete dove ovat, ze to co urobi, urobi dobre.
Je to rozumnejsie ako sa stresovat.

katy

mna nenastrihli a pri tom ako som rodila som sa natrhla a to bolo dosť nepríjemné.Možno viac ako keby ma najprv nastrihli.šili ma tak či tak.Držím palce.

evik

mne osobne museli vzdy nastrihnut hradzu, deti boli velke-nad 4 kg (ufff). nenastrihli ma "do boku", ale hradzu-cize cast medzi posvou a konecnikom. ci veris, ci nie-absolutne ziadne problemy som s tym nikdy nemala! nemajte zbytocne obavy, teste sa na krasne zdrave babo :)