črevá a trávenie s vyprázdňovaním

Príspevok v téme: črevá a trávenie s vyprázdňovaním
hakira

mám problém so stolicou aj s trávením niekedy je to v pohode a potom zasa aj mesiac dva zlé tak myslím že niekedy mi trávi nemám problém s vyprázdňovaním stolicu mám každý deň a zase ked je zle mám stolicu raz za 5 dní,bola som u endokrinologa na vyšetrení nič vážne nezistil skôr že je to od chrbtici má niekto takú skúsenosť prosím poradte čo mám robiť
už mám 60 rokov a bojím sa aj kolonoskopie aj iného vyšetrenia.

ivicka

hakira, pozri si temu Trpezlivost naozaj prinasa ruze - medzi prvymi prispevkami je nejaky odkaz na recept pri poruchach travenia a problemoch so stolicou. mozno by ti to pomohlo. ta zakladatelka tam o tom pise ze s tym ma velmi dobru skusenot. tak ma napadlo, ze mozno aj ty by si to mohla vyskusat.

RNG

hakira, hodne zelenin a pripadne aj obcas psylium , to mas aj na Slovensku dostat. Kyselinu ti mozu namiesat v niektorych lekarnach, pi ju cez slamku aby sa ti nedostala na zuby a po nej vypi pomaly niekolko glgov vody, aby nezostala v pazeraku.
Na Google.sk alebo .com mozes najst rozne zdroje kyselin(betain HCl, pepsin HCl) a tiez rozne enzymaticke zmesy. Ja osobne pouzivam vyrobky megavyrobcu NBTY predavane pod maloobchodnymi menami ako Puritan,s Pride alebo Doctor,s Trust alebo Nature,s Bounty a hromadou inych.
Pouzivam hlavne pomerne silny a nie pridrahy Super Strength Multienzyme, ktory ma v sebe aj betain HCl(kyselinu) aj rozne enzymi, zivocisne aj rastlinne.

hakira

prosím RNG pomôž včom si mám doplniť kyselinu,enzímy atď v strave alebo liekmi poraď napíš mi to svojimi slovami aby som tomu rozumela vyskúšam to je to v jednom lieku alebo viac spolu ,zatial aj tak velmi pekne dakujem

hakira

prosím RNG pomôž včom si mám doplniť kyselinu,enzímy atď v strave alebo liekmi poraď napíš mi to svojimi slovami aby som tomu rozumela vyskúšam to je to v jednom lieku alebo viac spolu ,zatial aj tak velmi pekne dakujem

RNG

neviem, ci akupunktura zlepsi peristaltiku, ale je to mozne, lebo peristaltika zavisi od nervovych signalov a akupunktura je ucinna na nervove signaly.
Ale vseobecne travenie zavisi od kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik.
Ked si doplnis dostatocne kazde z nich, na 99% sa ti to napravi. To jedno percento(mozno i menej) su ludia s chorobou criev(nadory, odumretie tkanivm, privelke divertikuly, celiaci...).
To su ale permanentne poruchy, u teba sa o take nejedna, kedze mas periody normalneho vylucovania striedajuce sa so zapchou.

hakira

ako že akupunktúru ?a na čo? alebo kde poraď kde sa mám obrátiť na chrbticu alebo na čo a kde ju robia napíš viac
budem velmi rada