Obťažovanie na pracovisku

Príspevok v téme: Obťažovanie na pracovisku
majuška´777

Prosím o radu. V práci ma obťažuje 50 ročný kolega, ja mám 25 rokov. Napr. ponúkal mi svojho syna 23 ročného, či ho nechcem. Ja som hned odmietla, no o pár dní som zistila, že vlastne jeho syn je ženatý. Taktiež mal narážky, či s ním nechcem isť do Tatier, užiť si. A ved čo je na tom, že jeho syn je ženatý, ved podľa neho život je krátky a treba si užívať. Ja som veriaca a zatiaľ ešte slobodná a nemám priateľa a on o tom vie a uvedenú situáciu zneužíva. Čo mám robiť? Mám sa stažovať šefovi, s ktorým je najlepší kamarát? Alebo mám mu dokola opakovanie, že nemám záujem, že nech mi dá pokoj. Ked ho počujem na chodbe tam sa mu vyhýbam. Už ho doslava neznášam, nemôžem ho ani cítiť. Prosím o radu, lebo sa z toho zbláznim. Hnusía sa mi jeho slová a je mi z toho zle.

anonym56

mozno ze som to zle napisala ale nejedna sa o fina ale o slovaka,ja viem ze su prava na nasej strane ale clovek ma strach sa tahat po sudoch...

sususu

to asi zaziva kazda pekna zena... naposledy ked sa mi to stalo a bolo to od Viceprezidenta firme kde som pracovala tak som mu povedala ZE SI NEPRAJEM ABY SA KU MNE TAKTO SPRAVAL... treba im ukazat ze sa ich nebojite a ze mate svoje prava. Zakon je na nasej strane...Potom sa vacsinou stiahnu....a na dalsi den sa hlavne chovajte AKOBY SA NIC NESTALO...to je najhlavnejsie.

anonym56

Dobry den,

Neviem ako spravne zacat...

Moj nadriadeny, generalny manazer jednej finskej spolocnosti, teraz uz svedskej spol.ma pri kazdej prilezitosti ked mu idem robit kavu obtazuje, obchytkava.

Vo vacsine sa to stava ked mu idem robit kavu alebo teda ak sa nahodne stretneme na chodbe, je to dost ponizujuce, doteraz som drzala usta lebo sa bojim ze pridem o miesto,dnesnej dobe to nie je take jednoduche s pracou.

Ale pozorujem v poslednej dobe ze mi bud dava ustne upozornenie za totalne neopodstatnene veci, naposledy mi poslal mailom pisomne upozornenie , ktore mi bolo poslane po mesiaci daneho problemu, co si myslim ze malo byt riesene hned alebo teda v priebehu kratkej doby.

Myslim ze nie je spokojny s tym ako sa od neho odtlacam a vyhybam sa jeho fyzickemu kontaku v jednej miestnosti.

A este, kedze mame viac zien vo vyrobe urcite som neni jedina ktoru obtazuje, niektore zeny su napadane aj slovne urazkami na ich osobu ci uz ked ma velke pozadie,tieto zeny tak isto dostavaju pisomne upozornenia.

A to zdaleka nie je vsetko v navale zlosti krici po zamestnancoch ,vypiskuje po nich ako po psoch.

Nakolko mame recovu barieru s nasimi majitelmi a strach nam nedokaze im nic povedat resp.napisat.

Myslime si ze by sme asi ani neuspeli.

Je to hrozne ked idete do prace s tym co zas si ten clovek vymysli na vas .

Prosim poradte mi ako to mam riesit aby som neprisla o pracu,resp.ma nevyhodil ako spinavu handru.

dakujem

zdeňušik

Mám na pracovisku kolegyňu, ktorá neustále rieši môj vzhľad.Tvrdí, že do práce chodím oblečená pekne / nie vyzývavo/ preto, aby som všade kde len prídem ,,balila " mužov. Svoju prácu si vykonávam zodpovedne, v kolektíve som obľúbená a jej tvrdenia ma urážajú pretože pracujem ako učiteľka a jej tvrdenia môžu poškodiť moju povesť a meno pred rodičmi, keďže sa s nimi dôverne pozná. Mám obavu, aby my rodičia nezačali posudzovať pre moju prácu, ale len preto, že lepšie vyzerám ako ona.

berushka

Treba mu nahovoriť že máš priateľa, stačí povedat kamošovi nech ta pár krát príde počkat do firmy. Kamoš by mohol byt trošku nabúchaný nech sa dedko zlakne a hned mu aj ovisne neboj. Za šéfom nemá zmysel chodiť ked su kamoši, ešte sa tak akurát budú na tebe baviť a začne si nakoniec dovolovať aj šéf.

skusenost

ja som mala podobnu skusenost,ale obtazoval ma zenaty chlap,ja som bola rozvedena,a normalne ma omakaval a pchal mi ruku medzi nohy,Bolo to velmi hnusne a ponizujuce.STRELILA SOM MU JEDNU A ODVTEDY SOM MALA KLUD.