Mlieko

lenka1984

Damian, este raz dakujem. Je fajn, ze este existuju ludia, ktori chcu pomoct druhym a maju taky pristup ako ty...:-))

damian

Lenka, no predsa som sa vratil. Verim, ze Ti diskusia pomohla utvorit si vlastny nazor.

Inac, tema o mlieku to uz bola a bolo tam neuveritelnemnozstvo prispevkov. Avsak, z (ne)znameho dovodu bola tema zmazana.

lenka1984

Chcem sa vam vsetkym podakovat za odpovede, bol to moj prvy prispevok (otazka) a som skutocne velmi prekvapena, kolko odpovedi som dostala... dakujem este raz za pomoc....

mira

Mňa to, že som prestala piť mlieko, zachránilo pred ohluchnutím. Hlieny a tuhé tuky z mlieka mi úplne upchali vnútorné ucho a vznikol aj zápal.
Dnes je takýchto ľudí spústa a spústa z nich sa mlieka nezrieka, ani im to lekári neradia. poradia im načúvací prístroj a tým to hasne.

Toto je len jeden príklad, takéto nánosy sa tvora kdekoľvek v tele a sú o.i. základom pre nádory.

jajka001_

mne sa len nepaci prezentovanie mlieka ako niecoho priam jedovateho. mlieko ma svoje pre aj proti.
donedavna sa desatrocia propagovalo mlieko ako nieco velmi zdrave. len par rokov dozadu su tu nazory ze mlieko nie je az tak zdrave. ja beriem ze mlieko ma aj svoje negativne ucinky. ako kazda potravina, ci vlastne kazda jedna vec na svete, ma pozitiva aj negativa.
je fajn ze sa o tom hovori
a paci sa mi aj to ze hladate info ktore nie je az take popularne a snazite sa ich dostat do povedomia verejnosti
ale co sa tyka mojej osobnej skusenosti, myslim ze mlieko ma aj vela pozitivnych ucinkov

mira

Neviem, prečo niektorí argumentujú národom pastierov a pitím mlieka v minulosti. Kto z nás dnes celý deň trávi na poli pasením zvierat ? Kto je celý deň v pohybe vonku na čerstvom vzduchu, ktorá krava pasená na poli dávala 15 a viac litrov ? Nehovoriac o chémi v mlieku a odoberaní teliat hneď po otelení .

Paradoxne, teľatám sa z toho obrovského množstva produkovaného mlieka neujde nič, pretože sa krmia zmeskami od narodenia.

vevericka

damian..je lahsie citat si diskusiu na svojej stranke, kde ti to vsetko ludia zeru aj s navijakom, ale precitaj si dikusiu k bloku tej dievciny a najdes aj mnou spominany prispevok, ktory som citovala

mlieko

lenka,skus si dat urobit testy na laktozu a kazein-mliecnu bielkovinu-ci nie si na to alergicka.Robia to na gastre...

RNG

dnes uz nie je ziadna tajnost, ze pre dost ludi, hlavne starsich je mlieko zdrojom nestravitelnych bielkovin, dokonca niektori nevedia stravit ani mliecny cukor.
Takze samozrejme ma urcita cast ludi s mliekom problemy, ktore postupne zamoria telo a vedu k zdravotnym problemom.
A vacsina sveta nepouziva mlieko a vyziju slusne aj bez neho.
Na druhej strane boli pastierske narody, kde mlieko bolo podstatnou castou vyzivy. Ale to bolo z mlieka dobytka, ktory sa volne pasol, nie stajneneho a krmeneho polnohospodarsky a priemyselne vyrobenymi krmnymi zmeskami a pridavnymi chemikaliami(lieky, hormony...)
Cast problemu s mliekom je aj v tom, nielen v nespornom fakte, ze bolo navrhnute na kratky cas pre mladata roznych zvierat a nie pre nas na celozivotnu zlozku stravy.
Nakoniec jeme aj maso aj rastliny, ktore sa nevyvinuli svojim zlozenim specificky pre nas ale naopak, my sme si na ne navykli organizmus.
Zialbohu taketo navyky nie su vec par rokov ale desiatok tisicom i viac, lebo to znamena zasadne zmeny v organizme a samozrejme dlhodoby prirodzeny vyber(tj "kto sa prisposobi, prezije, kto nie vyhynie", aj ked v tomto pripade je to podstatne miernejsia tendencia)

damian

Dokonca ani na propagacnej stranke na mlieko sa v projekte nespomina, zeby bol podporovany zdravotnikmi. Vsade pisu len o odbyte mlieka a vyrobkov. Je ocividne, ze ich svrbia polnohospodarske konta. Pozri na www.objavmlieko.sk