nadcha v tehotenstve na nevydrzanie

Príspevok v téme: nadcha v tehotenstve na nevydrzanie
paulla

Dobry den. Velmi Vas vsetkych prosim o radu, lebo som uz ozaj zufala a neviem co si pocat. Som v 31.tt. tehotenstva a uz asi 3 mesiace ma trapi nadcha a posledny mesiac je to ozaj na nevydrzanie. Myslim si ze sa jedna o alergicku nadchu, kedze mam vodnaty hlien a nemam zvysenu teplotu, ani zapalene hrdlo. V noci, hlavne nadranom sa mi naplno upchava nos a mam stazene dychanie. Pouzivam slabsi sprej do nosa, ale niekedy ani ten nezabera, proste mi vkuse tecie z nosa, aj ked je upchaty, svrbi ma to a idem sa udusit. Stale si fukam nos a nasledne kycham aj pat krat za sebou. Sliznice mam uz take oslabene, ze mavam chrasty v nose. Toto vsetko je sprevadzane bolestou hlavy, niekedy mam pocit ze mi praskla cievka v hlave, no ta bolest chvalabohu vzdy ustupi. Myslim ze som alergicka na prach a roztoce, no bojim sa uzivat antihistamika kvoli tehotenstvu. Pred tehu som tiez mavala obcasne nadchy(raz za 3tt.), no dalo sa to este vydrzat. Prosim vas, ak niekto trpel podobnymi symptomami a dokazal si nejakou formou ulavit, budem velmi vdacna.. Dakujem

paulla

No zavisi aj od toho aka silna je koncentracia Salvie, kedze to moze ublizit ani nie tak tehotnej zene, ako dietatu. Ja som kedysi pijavala Aloe a nebadala som na sebe extra zmeny, mozno preto lebo to prechadzalo zaludkom, lokalne pouzitie moze byt ucinnejsie.

Ivka 1

Zatial to ziadnej tehotnej nerobilo tazkosti ale mozes skusit aj aloe activator , ten je tiez velmi dobry do
nosa,oci,usi....

ALOE ACTIVATOR (120 ml)
Zloženie: 100% gél z dužiny aloe filtrovaný cez mikroskopické otvory jemných sít. Stabilizovaný alantoínom a metylparabénom.
Použitie: Všade, kde je nutný maximálny možný účinok aloe na ohraničenom povrchu tela i do hĺbky tela. Veľmi rýchlo sa vstrebáva. Niektoré príklady úspešného používania:
- vtierať do pokožky hlavy po umytí vlasov pre ich lepšiu výživu a zastavenie šedivenia; ráno a večer na tvár a pokožku dekoltu pre jej zvláčnenie, lepšiu výživu a napnutie.
- pri zápale očných spojiviek a rohovky kvapkať niekoľkokrát denne do očí.
- kvapkať do očí pri ich pocite „svrbenia“ až do odoznenia
- pri zápale stredného ucha kombinovať kvapkanie do uší s obkladom okolo uší.
- pri zápaloch vo vnútri či na povrchu tela ako obklad prekrytý fóliou niekoľkokrát denne; to isté pri pohmoždeninách, výronoch a zlomeninách kombinovať s vtieraním
- pri niektorých typoch lupienky a ekzémov sa osvedčuje vtierať Activátor do ich ložísk a potom aplikovať Aloe Gelly do vlasov a Aloe Propolis Creme na zvyšok tela spolu a Aloe Gélom používaným vnútorne.
- pri ruži a zápaloch kože vtierať niekoľkokrát denne.
- na zarastené nechty kombinovať s Aloe Gelly
- vtierať pri rôznych opuchoch
Mozem Ti ho zabezpecit ak budes chciet.

Ivka 1

ALOE FIRST - Prvá pomoc

Spôsob aplikácie:
Na povrch tela rozprášiť systémom „spray“ a votrieť.
Do uší, nosa, krku vstreknúť systémom „stream“ (prúd)
Na odreniny a citlivá miesta len nastriekať systémom „spray“
Ak chceme antisepticky vymyť ranu, niekoľkokrát ju postriekame zblízka systémom „stream“. Čím väčšia obtiaž, tým častejšie vtierame. Pri akútnom stave aj každú hodinu.

Použitie a praktické rady:
Je pH neutrálny, má upokojujúci a chladivý účinok, dokonca aj na veľmi citlivú pokožku.
Pri prechladnutiach, virózach, angínach a ťažkostiach dýchacích ciest aplikovať súčasne do uší, nosa, do úst na mandle, prípadne striekať na celý bolestivý povrch tela vrátane ľadvín každú hodinu.
Pri astmatických záchvatoch striekať na celý bolestivý povrch tela vrátane ľadvín každú hodinu, ako prvú pomoc vstrieknuť systémom „stream“ do nosa.
Popáleniny – okamžite nastriekať First, potom natrieť ďalšími prípravkami z Aloe rady: Aloe Gelly a do úplného vyhojenia používať Aloe Moisturizing Lotion (zvlhčujúci krém) až po obnovu pokožky. Pri popáleninách od slnka všetko podľa predchádzajúceho, ale na väčšie plochy tela možno použiť Aloe gél.
Pri alergii na slnko postriekať pred slnením a počas slnenia opakovať. Neobsahuje UV filter, preto odporúčame používať pri slnení Aloe Sunscreen (opaľ.krém s UV faktorom) vhodný pre alergikov na slnko, pre svetlé pokožky a ľudí s problémami s pigmentáciou pokožky.
Proti pliesňam aplikovať na poškodené miesta, pri pliesni nôh vystriekať obuv a spolu s Firstom striedavo vtierať do nôh Aloe Lotion a Aloe Propolis Creme dlhodobo. Odporúčam aj vnútornú kúru, keďže piesne sa často opakujú.
Pri bolestiach zubov aplikovať zvonku First. Na samotný zub a ďasná Aloe Activator a Aloe gelly.
Po depilácii - pre upokojenie a dezinfekciu pokožky aplikovať na všetky depilované miesta.
Vlasy – po farbení a trvalej ondulácii, na oživenie vlasov a pre zabránenie ich vypadávaniu postriekať a vmasírovať (môže sa používať denne pred úpravou vlasov, môže sa kombinovať s Aloe Activatorom). Pri vypadávaní vlasov aspoň 2 krát týždenne nastriekať na vlasy, vmasírovať do pokožky hlavy a zabaliť aspoň na pol hodiny (Vlas je veľmi citlivý na prítomnosť minerálnych látok, aminokyselín, vitamínov a ďalších látok, preto je dôležitá starostlivosť o vlasy zvonku ako i zvnútra)
Akné – na čistenie pleti First kombinovať s Aloe Activatorom a Aloe Scrub (jemný peeling nepoškodzujúci pleť), ďalej ošetriť podľa druhu pleti Aloe Lotion či Aloe Propolis Creme alebo Aloe Gelly.
Dezinfekcia lupienky, ekzémov, oparov – First vždy kombinovať s Aloe Gelly, Aloe Lotion a Aloe Propolis Creme.
Drobné bradavičky – niekoľkokrát denne aplikovať a rozotrieť First, možno kombinovať s Aloe Propolis Creme.
Rezné rany – nastriekať First a zabaliť do papierovej vreckovky. Zvlhčovať ju Firstom a potom aplikovať Aloe Gelly.
Bolestivé kĺby a bolesti bez zrejmej príčiny – aplikujeme First niekoľkokrát denne
Zachovanie pohyblivosti a krvotvorby do vysokého veku – vtierať do chrbtice a všetkých kĺbov, tiež celých nôh od kolien k chodidlám a vnútornej strany stehien od cca 40 rokov veku najmenej 3 krát mesačne.
Ako prevenciu najťažších ochorení striekajme a vtierajme celoživotne First do uší, okolo nich, na krk a čeľuste, do podpazušia, pupku, solaru, na kríže, podbrušok, zadné strany kolien a nártov asi dvakrát mesačne.
Proti únave – striekať lymfatické uzliny, pod pazuchami, pod kolenami – jemne vmasírovať každé ráno.
Pre všetky zvieratká platí to isté, čo pre nás.

Včasné použitie Firstu môže odstrániť a minimalizovať veľa začínajúcich chorôb. V prípade nešťastia či nehody zväčšuje nádej na prežitie a zlepšuje podmienky pre nadväznú prácu lekárov.

Keďže pri niektorých prípadoch je vhodné použiť aj ďalšie prípravky z Aloe rady, využite možnosť konzultácie.

Zloženie a účinky jednotlivých bylín, ktoré Aloe First obsahuje {pri vonkajšom použití}:
Stabilizovaný aloe vera gél – antiseptické /antibakteriálne/ vlastnosti, podporuje hojenie pokožky
Včelí propolis
Nechtík – účinný na hrče, opuchy, kŕče a vonkajšie vredy
Myší chvost – ako účinná prvá pomoc na podporu zrážanlivosti krvi pri malých poraneniach
Materina dúška - účinné antiseptikum, ničí plesne (napr. z topánok u atlétov) a kožné parzity.
Rumanček – výťažok z kvetu má protizápalové ukľudňujúce vlastnosti. Pomáha pri opuchoch, bolestiach kĺbov, pri pokožke spálenej slnkom, pri rezných ranách a odreninách, kŕčových žilách a hemoroidoch.
Púpava – schopnosť očistiť pokožku. Aplikuje sa na ekzémy a fľaky na pokožke.
Eukalyptus – účinný pri popáleninách ako prevencia infekcie
Mučenka – popínavý vinič rastúci v severnej Amerike, určený na vonkajšie použitie na zápaly
Šalvia – názov šalvie pochádza z latinského slova „to save“ (ochrániť). Šalvia má (antiseptické) dezinfekčné vlastnosti, použitie na zapálené rany a poštípania hmyzom.
Zázvor (Ďumbier) – je veľmi účinný „čistič“; je výborný na kombinovanie s inými liečivými bylinami na zvýšenie ich účinkov; zmierňuje bolesť
Borákový extrakt – používa sa na vyrážky a citlivé miesta na pokožke; pomáha zastaviť krvácanie z malých poranení.
Extrakt zo santalového dreva – má mierne dezinfekčné vlastnosti. Aplikuje sa všeobecne pre starostlivosť o pokožku

paulla

Dakujem nomne, ty si si toho tiez dost pretrpela ako vidim. Dnes som si pteplachla dutiny s morskou solou, no ten aloe first ma zaujal. Nie je to nahodou iba katalogovy predaj na objednavku? Cez koho si to zohnala? GSE sa mi uz minulo a dalsie uz neviem zohnat. Ja pouzivam Nasivin Soft, no uz nezabera tak dobre a nadchu mam stale :-( Obcas si dam aj kokosovy olej, no nic.... je to beh na dlhe trate s tymito "domacimi prostriedkami". Pouzivam aplikator od nosnych kvapiek.

nomne

ja som to mala od zac. tehu a behala s tym po lekaroch a vysetreniach a desne ma bolela ztoho hlava a uz aj zuby, tak som behala po zubaroch, vytrhali mi nervy, mala som rozvrtanych aj 5 zubov, no nic, boleli stale, aj bez nervov, aj hlava priserne, a na oRL kazdu chvilu, ziadne morske vody, vincentky ci naparovenie nepomahalo. na gynde vraveli, ze to tehotenstvo zvykne robit-zduria sa vsetky sliznice a navyse ak si alergik ako ja...
no nic, kazdopadne som bola na kvapkach do nosa som prestriedala vzdy ine ale detsku koncentraciu nasivin, otrivin, olynth a cojaviem co este. jasne ze som neprehanala,ale nedalo sa inak, jaj a este sanorin analergin bol dobry a tiez som brala antihistaminika volnopredajne co boli a nejaky dithoaden co som doma este nasla,lebo uz sa mi nechcelo behat po vysetreniach ked i tak nik nepomohol.ale to som si len na vecer davala polovicnu davku,aby som vklude spala a cez den by ma to utlmilo.jasne ze som to neprehanala, ale s mierou, ked sa inak nedalo, aj paralen detsky na bolest hlavy a zubov. teraz by som to uz riesila vyplachmi nosovych prieduchov-cez obe nosne dierky fyziologickym roztokom alebo primerane slanou vodou-nie velmi a pridat kvapku GSE,alebo aloe first par kvapiek. Ja mam na to taku joginsku sklenenu banku na aplikaciu ale podla mna staci obycajna gumena hadicka a striekacka. naklonis hlavu na stranu,aplikujes do 1 nosnej dierky a druhou vytecie.a naopak vysmrkas. spociatku to nepojde,lebo mas upchate, ale po tyzdni by sa to malo uvolnit. toto som sa naucila az pred rokom a mne to pomaha. dufam ze som ti trochu pomohla