krv v moči

Príspevok v téme: krv v moči
petra.

prosím o pomoc pre môjho otca. už dva týždne má krv v moči.niededy je deň keď nemá nič a niekedy, napr. dne má moč červený. prechladnutý nie je, cikať ho nenúti. K lekárke ho ťažko dostať a okrem toho je dva týždne doktorka na dovolenke. Je z toho hotový, trápi sa , ale doktorov sa bojí ako čert kríža. čo môže tú krv spôsobovať? Neudrel sa, prácu nemá ťažkú a má 62 rokov. ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

petra.

tak napíšem ako to dopadlo, ak by mal niekto podobné príznaky. Otca som horko ťažko nahovorila k lekárovi - urológovi. Urobili mu ultrazvukové vyšetrenie a zistili, že má dosť zväčšenú prostatu a moč. rúre má kameň.
Predpísali mu lieky, ktoré by mali ten kameň uvoľniť. Zobrali krv, či nemá rakovinu a za dva týždne má ísť na kontrolu. ďakujem za príspevky.

zwedavus

petra, v každom prípade je NUTNÁ návšteva lekára. veľa ľudí ma strach z lekára, ale keď je to potrebné, tak sa premôžem a idem. zdravie je predsa prvoradé a najdôležitejšie! ťažko takto radiť, príčin môže byť veľa, preto lekár bude vedieť najlepšie. krv v moči sa zvykne vyskytovať pri všemožných zápaloch, zväčša sa jedná o zápal močového mechúra, môže tiež ísť o kamene a veľa iných ochorení. preto choď za ním a povedz mu nech už neváha a navštívi čo najskôr lekára. a ak neordinuje jeho lekárka, určite za ňu zastupuje nikto iný. možno by bol najradšej u tej svojej, ale keď sa jedná o nejaký problém, hlavne, že nám má kto pomôcť a nieto si ešte vyberať. držím palce a určite to neodkladajte!