len pre rozvedene,alebo razvadzujuce sa......

fiffy

ahoj orchidea..mám 27 a rozvedená som 4 mesiace..ja som si nedala nič vypracovat právnikovi,nie že by som na to nemala ale tie 4 tisícky som si inak užila..išla som na poradu.sk..tam som si zohnala tlačivo žiadost o návrhu na rozvedenie manželstva..podla toho som si sama vo worde napísala a vytlačila tie papiere..treba to v 3 vyhotoveniach..jedno ostáva tebe,dve dáš do podatelne na súd v okrese v ktorom bývaš,prines si so sebou aj 2 tis.kolok,kt.kúpiš na pošte(neviem či to nezdraželo)..k týmto papierom potrebuješ doklad o trvalom bydlisku,kt.ti vystavia na mestskom úrade,+ ja som k rozvodu priložila aj sprievodný list,kde som opísala celé moje manželstvo a dovody prečo žiadám o rozvedenie manželstva(može ti to pripravit,napísat pravnička)..takže všetko do podatelne a je to..do mesiaca to príde manželovi,ten sa má vyjadrit do 15 dní či s rozvodom súhlasí..a potom dostanete za mesiac termín..ano,záleží v akom si okrese..nám to celé trvalo aj s podaním papierov a samotným rozvodom 3 mesiace..moc držím palce a verím že je to pre teba dobrá volba:))

Karamelka_M

No, lenže dobre ako si to nazvala, ten "otec debil" hral na súde chudáka, ktorý stráca rodinu, ktorú "stráááášne" miluje, tak ich nemusia rozviesť. Ako to bolo v tomto prípade. Ale myslím, že pokiaľ tam tí manželia sú, teda, že sa aspoň jeden z nich rozhodol o ukončenie manželstva, tak niet o čom uvažovať preboha, tak tam asi nefunguje dačo, tak prečo ho nútiť žiť ďalej s človekom, ku ktorému, nič rovnajúce sa láske, tá dotyčná osoba necíti?

---.---

ja mám susedov,majú dve maloleté deti,on si našiel frajerku a rozviedli ich na prvý krát.Chceli to obaja,nerobili žiadne prieťahy.Podľa mňa nik kto vstupuje do manželstva vtedy nepomyslí,že by sa raz v živote mal rozviesť.Pokiaľ majú manželia nezhody len medzi sebou povedzme nevera a s deťmi vychádzajú dobre,vtedy je to pre deti stresujúce.Ale pokiaľ je otec debil a tyranizuje celú rodinu či už psychicky,alebo fyzicky tak niet čo riešiť a čím skôr tým lepšie.

Karamelka_M

Mojich rodičov nerozviedli na 1. pojednávaní pre nedostatok dôkazov. Rozviedli až na druhom, a to musel otec mamu vážne fyzicky napadnúť a dôkaz bol na svete. Ani moja výpoveď potrebná nebola. Ale boli už aj prípady, keď sa chceli obaja manželia rozviesť a súd ich nerozviedol. Ono je slovenské súdnictvo divné.

babiina

rozvadzala som sa cez pravnika a doporucujem to. Nebola som ani raz v sudnej sieni. Ono to zase neni az taky hrozny peniaz, nie je to delenie majetkov. Rozvod je lacnejsi.treba sa na nejakeho nakontaktovat, pytat sa na vsetky vylohy a je to.Mna to stalo vtedy 5000 sk, bolo to ale pred 6 rokmi.
bez nervov, trapnosti na sude, scen, klamstiev a pod.

chenelocka

presne,ja som teraz ukoncila rocny vztah...presne ako si napisala na lasku treba dvoch...jeden vztah neutiahne...je to tazke..ale asi to tak malo byt...mozno pride niekto lepsi...kto vie

monikal

už nie je inej cesty...mám už podané papiere...len som tak nechela skončit...Mám ho ešte velmi rada ale to dakedy nestači treba na to dvoch...

chenelocka

ja mam 21 a moja segra 26...ale poviem ti moje spomienky na detstvo su priserne,nespomeniem si na jeden svetly moment,stale si pamatam len to zle...ty vies preco sa rozvadzas a ak to tak bude lepsie urob to,urcite...

monikal

a kolko máš rokov ked sa smiem spítat???ja mám 15 ročného syna a 5 ročného...a viem že ten 15 ročný je neštastný ..ja viem bude to tak lepšie..

chenelocka

monikal...ja mam svoju mamku velmi rada,ale nikdy jej neodpustim,ze dopustila aby sme takto zili ako sme zili...a poviem moja mamina nie je na nom nijako zavisla ani financne ani nijako inak a stale je s nim...viem,ze to nie je jednoduche sa rozviest,ale mne keby manzel tolko ublizoval kolko jej,uz davno nie som s nim..neviem preco je este s nim ani to nikdy nepochopim