Nepije vela???

Príspevok v téme: Nepije vela???
miska31

Ahojte mam skoro 3ročneho syna,narodil sa s oneskorenym vyvojom tak teraz je na urovni 15mesačneho dietata a mam problem taky že sa mi zda že vela cez den pije ja by chcela vediet kolko vaše deti za den vypiju čajika džusu?On pije každu pol hodinku po 300ml on pije ešte z flašky a niekedy je to aj častejšie,a ešte mam problem jeden strašne mu tečie vela slin už mu aj vybrali nosnu mandlu povedali že sa to upravi a zatial nič mate aj s tymto nejake skusenosti??prosim

mira

Miška, veľký je z mlieka a mliečnych výrobkov. Mlieko obsahuje veľa kazeinu, spôsobuje príliš rýchly rast tela a nie mozgu. Na rast a vývoj nervovej sústavy potrebuje človek narafinované polysacharidy, ktoré sú potravou pre mozog.

Teľa narastie za 2 roky na 500 kilogramovú kravu. Teľa sa narodí a vie chodiť, krmiť sa atď. Jeho mozog je už takmer tak vyvinutý ako u dospelej kravy. Úloho mlieka je len zväčšovať telo, nie rozvíjať mozog.

Miška , nedávaj mu mlieko ani mliečne výrobky. Dávaj mu nebrúsené obilniny a doplň zeleninami. Bielkoviny daj z trochy strukovín.

Tvoj malý môže ešte toho dosť dobehnúť, daj mu šancu.

miska31

Mira praveze ako detom davame jest vlastne to co aj mi obcas ked mame take jedlo co fakt este nemozu tak im urobim nieco ine,a mi ked varime a ze to jedlo budu aj oni jest tak ho moc nedochucujeme koli nim takze nejedava slane,za den ak by tak tyčinky slane aj to taky najmenši baliček na cely den lebo on nemoze vela jest lebo je velky,a syr ano to zje občas za den ale nie každy den on tak najčastejšie jogurty tie by jedol stale ani sladke moc neje prave preto že je velky a musi sa obmedzovat.

mira

Miška, ak malý nemá nábeh na cukrovku, tak smäd môže byť vyvolaný prílišným solením, jedeným suchých potravín - keksy, pečivo, alebo syrmi, mäsom a podobne.
Dávaj mu len nesladené nápoje, džusy úplne vylúč.

Dávaj mu obilné kaše a zeleniny. Nebude ho smädiť.

jajka001_

ja som malemu vzala flasku ked mal dva roky, ale to je tazko porovnavat...cumlik tiez nemal len v noci...mozno je to naozaj tym ze potrebuje cuckat, ako naznacila farmaceutka. mozno by si mohla skusat ho oducit od cumlania, urcite to nebude lahke, ale aj tak si nesmie zvykat na dosahovanie svojho krikom a bitkou. skus mu kupit taky ten specialny poharik na ucenie pitia z pohara, nejaky pekny, a namotat ho nan, schovavaj mu flasku a upriamuj pozornost na poharik. a podobne s cumlikom. hlavne trpezlivost.
ja som s oducanim chvalabohu nemala problemy, proste som mu to vzala s tym ze je uz velky a on to akceptoval - hrdy, ze je uz velky. ze uz nie je babatko.

miska31

nekojila som ho lebo on sa narodil s oneskorenym vyvojom a nemalvyvynuty saci reflextak nevedl tahat tak mal flasku z ktorej to šlo samo a keby sme mu ju nedali tak on by vydržalaj hladny a kludny on bol taky velmi kludny aj malo plakal ako sa narodil brali mu krv nie a jemu to bolo jednu čo s nim robia on neplakal o ine detičky vrieskali a on ticho.on pit musi mat tekutiny a lebo ked pyta jest tak robi take ine zvuky a ked chce pit tak si skoro vždy donesie flašku alebo stale na nu ukazuje ale aj v ustach musi mat stale niečo ked nie flašku z pitim tak niečo na jedenie,alebo cumel.On ked mu nedame pit tak začne plakat a bit nas kym mu nedame.mlieko pil ale si prehryzol cumel na flaške a odvtedy mlieko nepije daly sme novy cumel a čaj vipije s neho ale mlieko nie,ani z pohara tak prestal pit mlieko.

farmaceutka

Daj mu vysetrit moc na pritomnost cukru, to je jedna moznost. Dalsia je napriklad ta, ze ak ma poskodeny mozog, moze mat aj poruchu pri vnimani smadu. A este sa opytam-on si vyzaduje vyslovene tekutiny, alebo mu je jedno, co mu das, len nech to ma v ustach? Ako sa sprava, ked mu tekutiny odmietnes dat? Dojcila si ho a ako dlho? Aky ma vztah k mlieku?

miska31

On pije od narodenia nesladeny čaj a ked ma džus takzriedeny z vodou tak že nie je ani skoro sladky ten džus.