biele blomby

ema

no od zakroku ubehlo uz 3mesiace....tak to bude skor ta alergia...no nic musim sa odhodlat a ist tam...no dakujem za radu!!!

liana

ema, mozes mat len citlive zubky po zakroku. niekedy mozu byt citlive aj niekolko dni. vela ludi nema s bielymi na vacsich plochach problem.
mne zubar nerobil vysetrenia, popisala som mu tazkosti a hned vedel kolka bije. teda vybral mi blombu, urobil otlacok a kym sa vyrobila special blomba dal mi tam vlozku a to ti bola uuuulava. konecne som mohla dychat, pit jest...
inak trvalo mi to asi 2 tyzdne, kym som sa k nemu vybrala naspat. cely cas ma vsetci presviedcali, ze to prejde.
no a ta bolest bola skor vseobecna, celistva, ako ked kusnes do zmrzliny so spodnymi zubami, auuu ;)

aaaaaaaaaa

house, ja mam biele plomby vsade a na stolickach ich mam nejak 10 rokov, vsetko ok, samozrejme, ze uz trosku zozltly, ale co sa tyka kvality, nemam problemy. Mozno aj preto, ze preventivku absolvujem dvakrat do roka vratane rontgenu, tak kazy mam take, ze ich volnym okom nevidno. Na velke diery vsak odporucam amalgamky.

ema

normalne ma strasite..dost co mam malo sil sa odhodlat k zubarke...ale dakujem pekne...mala by som sa tam vybrat, nech mi da spravit nejake vysetrenia...vsak ved to liana, ked je vonku minus tak ma to boli aj pri dychani cez otvorene usta, pri piti nielen chladneho alebo horuceho ale aj pri letnom caji...a tu bolest pocitujem akoby pri koreni zubu, aj ty??a tym padom ma bolia cele usta.=(

liana

ahoj, ja mam alergiu na biele blomby, ale nie na vsetky, len tie bezne. zubar to vie a preto mi dava vyrabat biele blomby specialne na vyvrtanu "dieru" :) urobi otlacok a za nejaky cas mi vsadi uz hotovu blombu. teda naposledy ma takato specialna blomba stala asi 1800skk a to je tomu tak 5rokov dozadu. ale vyzera ovela lepsie nez bezna biela.
no a ta alergia sa mi prejavuje nadmernou citlivostou, boli ma zub aj pri dychani :(
ale sam dr. mi povedal, ze som ojedinely pripad.

ema

to vravis zo skusenosti??? a nicim inym sa nelisia, pretoze odvtedy ako mam biele na dvoch stolickach tak sa mi zda, ze su ovela tie dva zuby citlivejsie ako ine...

vsevedka

Ema, ja mám pocit, že biele blomby mi spôsobili precitlivelosť zubov.Používam preto zelený Elmex na citlivé zuby.A dokonca poznám prípad mladej ženy, ktorá mala po niekoľkých bielych blombách problém s bolením zubov, hoci boli dobre zablombované.Navštívila niekoľko zubárov,až ju jedna stomatologička poslala na nejaké vyšetrenie a zitilo sa, že tie bolesti spôsobovala alergia na zloženie bielych blômb, preto si ich musela dať preblombovať.

house

biele plomby su vhodne na predne zuby kvoli vyzoru ale na stolicky su vhodnejsie aj ked skaredsie amalgamove teda tmave plomby.Biele by zrejme dlho nevydrzali ten neustaly tlak.