boli ma zub

Príspevok v téme: boli ma zub
nevladna

tato tema je pre tych, ktori uz maju plne zuby zubarov, ktori sa snazia zachranit bez tak beznadejny zub. Moj pribe. Uz pre asi 4 mesiacmi ma strasne rozbolel zub, zubarka sikovna mi ho zaplombovala, no on ma rozbolel este viacej, tak som sla na pohotovost tam mi ho rozvrtali a nechali tak aby som si po urcitom case sla ho naspät zaplombovat. no tak som na rady zubarov prisla teraz v piatok ku svojej zubarke si ho dat do poriadku opät mi ho zaplombovala a zase pytala 18 eur za plombu, no tak som to preglgla nech ma, no od vtedy ma zase neuveritelne boli ten moj nestastnik, uz som taka nastvata, lebo zase ked pridem na pohotovost mi ho len rozvrta a nebude chciet vytrhnut a takto sa to bude vliect neviem do kedy, len aby zubary mali svoje peniaze. Prepacte za temu len sa musim vyvraviet lebo som uz z toho na nervy, preco mi ho jednoducho hned nevytrhnu ba mi ho stale liecia a liecia a tahaju zo mna peniaze??,uz som z toho zufala uz tu bolest nevydrzim

Jessi_1111

Ahojte. Panického strachu zo zubára sa dá zbaviť jedine so psychológom alebo psychiatrom a niet sa za čo hanbiť. A ak to nie je panický strach, no tak jednoducho si povedať že to bude za tebou. Zubári sú stále lepší a lepší, technika a veda stále pokročilejšia a pokročilejšia no tak sa niet vážne čoho báť, pretože dnes sa už dajú takmer alebo aj úplne všetky zákroky či už len u zubára, nielen u zubára, ale aj u všetkých lekárov a vážnejších zákrokov. No, takže smelo do toho!!! Aj ja som sa bála, môj príbeh som písala viackrát takže sa mi to nechce, a takže to tu už písať nebudem dookola, len niet sa čoho báť. Ani ja sa nebojím. Toľko pre feriufa.

Pre eriku 123 @ ahoj, no takže netreba robiť žiadnu paniku. LEN ŽIADNA PANIKA A KĽUD A POKOJ!!! Áno? Nepokoj, stres a panika bolesti (nielen zubov ale aj vôbec a vysokému tlaku a pulzu) prispieva/prispievajú. / jú. Daj si Paralen 500 každé 4 hodiny najviac 6 krát denne, (mne to tak zaberie) aj po jednej tablete niekedy po 5 minútach, 15, niekedy 30 polhodina, niekedy hodina, inokedy zase aj viac ale ešte nikdy ma nesklamal. (,,nesklamal"). Alebo keď nezaberie, tak asi o 6-7,-8 hodín alebo až na druhý deň Ibalgin 200,400 alebo polky alebo celý , tuším že sa môžu aj 2 dať naraz. A prikladaj si na to líce, na tú stranu niečo studené, ja neviem formičky furmičky ľadu, kvasnice, maslo alebo jogurt (mne najviac zabere :D
) (Zaberie) :...
No a diagnóza môže byť rôzna , ak hovoríš že tam nemáš kaz, (zubný kaz /(a kameň) je to totižto najčastejšie (najviac , naviac rozšírené zubné ochorenie)... môže to byť ale aj zápal ďasien, zápal v dutine ústnej (ústnej dutine) proste v ústach no!!! , no takže ďalej citlivosť zubov, odporúčam zubnú pastu odol cool a {kúl} (kul) no a delčii i buenos dirjas!! všetkym prajem veľa šťastia papá!! hojte, AHojte.
Ahojte.

erika 123

zničoho nič ma začal bolieť zub už to trvá 2 dni a nemám tam žiaden kaz co mam robiť už tu bolesť nemôžem vydržat

Marek77

Zapálil sa mi zub, pod koreňom sa vytvoril vačok s hnisom, samozrejme opuch, antibiotiká nepomohli, čakám na operáciu. Jediná vec, ktorá mi pomohla boli vysoké dávky vitamínu C, bral som 4 až 5 tabliet 500mg vitamínu C denne (ten s postupným uvoľňovaním) do dvoch dní bolo po probléme. O niekoľko týždňov to isté, opäť som si dal Céčko a opuch a zápal zmizol. Možno to niekomu pomôže. Mne to pomáha. Ale aj tak, už aby som mal po operácii, takto sa nedá fungovať dlhodobo.

ciernaperla

teda ludia, to co tu pisete tie sumy u zubarov za plomby, to ste dobri, ja platim za plombu minimalne 35 - 40 a o mesiac mi vypadne. to kde su taki lacni zubari?

moonriver

z vlasntej skusenosti viem ak boli zub a neprestáva a más v nom dieru kusnut na acylpirin presnejčňšie vyplnit bolavu dieru acylpirinom jednoduchokusnut do neho,mne to pomohlo apson kym ti dieru nezaplnia nezaplombuju.

ijonka

stolička je este mliecna ale uz mam len jej okraje...vlasne jednu stenu zuba....pitam sa co mi s nim urobi zubar ale trhat sa bojim...co mi stim moze spravit?blombovat alebo..?

sermiar

POD ZUBOM SA HROMADI HNIS TEN BOLI ZOBER SI IHLU A DOBNISI DO MEDZERI V ZUBU MALOBITOBIT BEZBOLESNE PAK SI HO IBA VICUCAJ A VIPLUJ JA SOM TO ROBIL TAK TIES ALE IHLU SI DAJ NA MOTUZ A OKOLO PRSTA ABI SI JU NEPRHTLA VELA STASTIA

vewíq

mne asi pred 1 rokom robila zubarka 3 alebo 4 zuby stale ma bolia ,vzdy sme tam nechali peniaze od 5€ to nic to bolo normal ale raz si za plombu vypytala 15 inokedy 8 raz sme tam nechali 40€ zaa predny zub ,vyvrtala mi don dieru no teda do obidvoch prednych zubov na okraje (kto ce poslem foto) a potom mi tam dala taku vlozku vraj mi mala drzat rok-dva roky max.v skole mi vypadla a to bola len 3 hod zo 6 omg:-( isli sme tam hned po skole dala mi tam plombu a vybielila bez toho aby nam povedala co robi a nakonie si vypytala 78 € teraz je 20.6. 2011 a strasne ma boli :( nemozem jest ,spat,pit stavim sa ze doktor uz som zmenila ten pracuje s rukavicami...ona len s rukami takze ako dajbl :( no teda ten doktor nastartuje auto najde si tu doktorku a nakope ju do r**i a prejde ju autom ,raz mi povedal ze keby mi ich nedos**e tak mam pekne rovne zuby,biele,bez kazov a to mam 13 takze omg :( mam 3 zub.paty 1.zubne krcky 2.normalnu 3. na bielenie a ochranu pred zub.povlakom... ja uz nwm co robit prosííím napiste mi na veronkika.@azet.sk dakujem a posielam cmuq auuuuuuu :(