Je to naliehave prosim ortut v tele

awawa :D

v tráviacej sústave vstrebáva len nepatrne (0,01 %), vylučuje sa stolicou. Pri prechode tráviacou sústavou môže dôjsť k mechanickému porušeniu v dôsledku vysokej mernej hmotnosti ortuti (r = 13534 kg.m 3). Aj anorganické zlúčeniny ortuti sú slabo absorbované v tráviacom trakte (menej ako 20 %). Avšak organické zlúčeniny ortuti, predovšetkým metyl- a etylortuť, sú vstrebané z tráviacej sústavy takmer 100 %.

RNG

ortut sa v tele viaze hlavne na selen a siru. Chelatory(latky ktore na seba viazu tazke kovy a vybnasaju ich z tela) na ortut specificky su latky obsahujuce siru (MSM, DMSA(klinicke), DMPS, alfa lipoicka kyselina, cilantro,) pripadne absorbenty ako zeolity, bentonity, aktivne uhlie a najma tekute zeolity.
Selen som spomenul, vsakze, davka 800 mcg narazove.

sage

ale amalka nepisala, ze zjedla ortut, ale ze ma ortut v tele. mohla sa jej tam dostat napriklad aj cez posvu, alebo konecnik ak si tam merala teplotu ortutovym teplomerom, ktory nestastnou nahodou praskol. tam by asi grckanie nepomohlo. kazdopadne, vsetci mame v domacej lekarnicke carbosorb, alebo teda cuierne uhlie, ktore je velmi dobrym sorbentom aj toxickych latok. preto treba co najskor po kontaminacii organizmu toto uzit.

šípka

Možeš si pýtať v lekárni prírodný vitamín C zo šípok- viaže na seba ťažké kovy-aj ortuť.Ani šípkový lekvár nie je zlý.

tinusska

ja by som zavolala na pohotovost, a uvidis, co ti dispecerka povie.. ale mam skor pocit, ze si robis srandicky... ved kto normalny mi to uz jedol..