plavanie

plavanie

trenerka bez urážky ale teba by som si za trénerku nikdy nevybrala keď nemáš vedomosti o základoch. Súhlasím s tým, že je potrebné vytvárať odpor proti svalu a následné uvoľnenie a čo sa podľa teba asi tak deje s krčnou chrbticou a svalstvom, keď plávaš prsia a dýchaš do vody- hlava nad hladinu- odpor proti svalu a následne výdych do vody- uvolnenie krčnej chrbtice a svalstva a znovu.

trenerka

podstatou posilnovania je vytváranie odporu proti svalu a následné uvolnenie,aby sval spevnel.Neviem ako to chces docieliť pri plávaní.Ani plavci neposilnujú krčné svalsto vo vode,ale v telocvični.

plavkyna

dakujem vsetkym za prispevky, no neviem co si vybrat :) tak asi budem striedat prsia so splyvanim a znak :) ale ten znak mi moc nejde, pohybujem sa rychlostou slimaka :)

vsevedka

Odporúčaný štýl sú prsia, avšak so splývaním do vody(ľudovo dýchať do vody).Ja s týmto štýlom preplávam v lete celé kilometre, kvalita vody v aquaparkoch mi nevyhove.Tento štýl plávania je vhodný nielen na krčnú, ale celkovo pre posilnenie svalstva celej chrbtice.

trenerka

plávanie je ideálny šport pri problémoch s chrbticou.Vtedy je najvhodnejší znak,teda plávanie na chrbte,kedy sa uvolnia svaly chrbtice a nezaťazujú sa nadmerne nevhodnou polohou hlavy.Treba však naozaj ležať na vode,uši vo vode.Pri prsiach je hlava v záklone a môže spôsobiť prolémy, pri netrénovanej osobe sa prsia neodporúčajú.Co sa týka posilnovania svalstva krčnej chrbtice razšej kalanetika a nie v záklone,plávanie ako doplnok a na relaxáciu.

plavkyna

takze s vystrcenym krkom krcnu chrbticu neposilnim? treba radsej dychat do vody? no tak to sa este asi musim naucit :) ja plavam ako pes :)))

plavanie

na chrbticu jednoznačne prsia!
Neplávaš s vystrčeným krkom ale dýchaš do vody- práve tým posiluješ krčnú chrbticu. Nemusíš mať obavy, telo je vo vode nadľahčené, kosti nie su až tak zaťažené, preto je plávanie veľmi vhodné na chrbticu.