Celiakia?

Príspevok v téme: Celiakia?
Darma111

Mam teraz už 4,5 ročného syna. Keď mal 2,5 roka objavili sa mu opakovane problemy s pankreasom. Mal aj 2 krat hospitalizovaný. Keď bol prvý krat, tak mal výsledky na celiakiu uplne v norma. Teraz sme boli nedavno na kontrole, výsledky na pankreas už boli v poriadku ale testy na celiakiu boli takeho: IgG 17,5, ked u detí je hranica 12, IgA bolo v norme. Lekárka povedala, že toto sa jej nejako nezdá, nakoľko ked je celiakia tak su tie výsledky ovela výraznejšie, že to vyzerá ako chyba laboratoria... Ja tomu nerozumiem, pred 2 rokmi boli výsledky v norme a teraz takto... Ona vravela, že to určite celiakia nie je, ale stále som na pochybách... železo mal uplne v poriadku... inak pribera na váhe, pekne.. s jedlom žiadne problemy, stažuje sa bolesti bruska... ale to bolo stale...

čo mi na to poviete? ďakujem...

zuzula11

Neboj sa ... ja mam celiatika manzela a nie je to nic hrozne, dkonca pre celu rodinu varim a peciem bezlepkovo ... Na vysledky sa caka asi mesiac, to, ci ju mas, ti tu nikto nepovie. Musis ist na gastro ... Drz sa!

tri bodky

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, aká je pravdepodobnosť, že mám celiakiu, ked mám zlé výsledky krvi? Doktorka ma poslala na gastroentrologicke vyšetrenie. Bojím sa.

ivko111

treba rozlišovať aké protilátky sa robia. Tzv antigliandínové su nespoľahlivé a od ich realizovanie sa dnes upúšťa. Pre potvrdenie dg. celiakie sú potrebné tzv. antigrasglutinázové a k tomu biopsia.

beb

Ahoj, my to tu asi nevyriešime, skús napísať doktorke na stránku celiakia.sk. Moja dcérka mala tieš zvýšené len IgG, výsledky z biopsie neboli nejaké výrazne zlé, ale nasadili jej bzl diétu a po 3-4 rokoch ju skúsia dať zase na lepok a urobia sa testy. Celiakia sa potvrdzuje až po biopsii, ale aj tie zvýšené protilátky o niečom svedčia.