Antidepresiva ano alebo nie?

Príspevok v téme: Antidepresiva ano alebo nie?
alexis___

Ahojte. Zalozila som novu temu a bola by som rada, keby ste tu napisala svoj nazor ti co mate s AD skusenosti.
Trpim silnu SF a neviem co mam robit. Niektori pisu, ze jednoznacne psychiater + AD. A ini zase ze AD nicia zivot a ze im byva zle od nich. Tak mam strasnu dilemu.
A este jedna vec. Mozu AD odstranit aj tremu pri prezentaciach, ak je az taka fakt silna? Dakujem za Vase nazory.:)

1234567

ja by som ich aj na jednej strane potrebovala, mam dost depresie, skoro kazdy den, ale ked mam po nich este pribrat, tak to ma urcite nevylieci

danis

Rok trpím uzkostnou depresiou asi pol roka beriem AD Coaxil ,Solian a rivotril bol som aj v nemocnici lebo sa mi tažko zvykalo na AD najprv som doma skúsil mirtazapín(Esprital)stoho som sa cítil 100 násobne zle musel som ho vysadit potom som skúšal citalopram aj stoho mi bolo zle potom som išiel do nemocnice a tam mi da li coaxil atd ten nemá vedlajšie účinky a pomohol mi asi na 50% lebo úzkosťi stále pretrvávajú podla mna AD pomáhajú len vám ich musia trafiť a vedlajšie účinky má skoro každý liek len každý si zviká inak vela štastia.

gavin

Ahojte ja som bral citalopram ale po mesiaci a pol som nevidel ziadne zlepsenie, skor naopak zda sa mi ze sa priznaky zhorsili. Teraz mi lekar nasadil Sertraline a betablokator (z toho mam obavy) ma niekto skusenosti s betablokatormi? Vdaka.

suzanky

čawko, pomohli vám AD-čkla pri stavoch úzkosti??? ja beriem AD týždeň..ale je mi po nich akosi zle, tak neviem, či ich brať ďalej, alebo ich vysadiť, niekde čítam, že AD pomáhajú, inde, že ich nemá zmysel brať..poraďte ako ste na tom vy?pomohli vám AD?? a aj vám bolo na začiatku užívania zle?

baabika

Ahoj alexis, ja som tiež len teraz začala brať AD, Serlift, tiež sa strašne bojím, že priberiem, ešte ma chcú napchávať aj B12tkami, tak to je už moc:) Beriem ich piaty deň a zatiaľ žiadne veľké zmeny, nie je mi zle, ale ani dobre, nič ma nebolí a jesť mi chutí, tak uvidíme.

livia007

a este ke tej treme pri prezentaciach- neviem ti na to opovedat lebo odkedy beriem AD som este nemala tu moznost si to vyskusat, ale tiez by som rada vedela ci ma niekto s tym skusenosti- z odstranenim tremy pri prezentaciach vdaka AD. no osobne si myslim,ze toto bude trosku tazsi oriesok ,ale isto nie neprekonatelny!!

livia007

nevime ti povedat ci to bude navzdy ,ale berime AD asi rok a velmi mi pomohli a mozem povedat,ze konecne vediem normalny zivot a tiez som skusala rozne terapie a mam dost silnu volu ale SF je choroba a ja si stojim za tym, ze potrebujes na nu AD. ja beriem seroxat a ano bohuzial som pribrala ale asi 3-4 kg. nie som z toho nadsena,ale verim, ze schudnem. dost zdravo zijem, cvicim kazdy den, ale bohuzial.. aj tak by som to nemenila!!!