PO PRVÝ KRÁT KU GYNEGOLOGIČKE !!!

Príspevok v téme: PO PRVÝ KRÁT KU GYNEGOLOGIČKE !!!
co mam ocakavat ?

cavte. chcela by som poprosit o informacie co ma caka pri prvej prehliadke u gyn.
sex som uz mala - takze ma budu vysetrovat inak ako pannu hej ?
prosim napiste ako to bude prebiehat.
mam 16. a ako je to s tym ze lekar nesmie povedat ziadne informacie mojim rodicom (mame). ak nebudem chciet aby jej povedal/a ze uz som mala sex tak jej to nepovie vsak ? dakujem za kazdu odpoved :)

alicakl

No gyndu som cez konečník ešte neabsolvovala, takže neviem.Ale krčok maternice cezeň určite nevyšetrí. Z krčka sa robia stery,ktoré sa potom posielajú na biochémiu.Podľa výsledkov vedia,či je v poriadku alebo nie.Zistiť ti môžu nejaké vrodené poruchy,tiež či nemáš nejaké kvasinky a podobne.Krv ti brať určite nebudú.A ak doktorka na to bude mať nejaký konkrétny dôvod, na krv ťa preobjedná.Inak s tými hákmi-to je normálka.Doktor(ka) má tiež len dve ruky.V každom prípade je gynda rovnako dôležitá ako povinné očkovanie.Ak tam nechodíte pravidelne každý rok, nezachytia nejakú chorobu dosť zavčasu a niekedy býva pre dievčatá aj neskoro.Myslím,že sex so zlým milencom je horší ako vyšetrenie na gynde.

tnh

Mam 20 a este som nebola na prehliadke pretoze som nemala pohlavny styk. Prave z tohto dovodu to odkladam. Ale uz sa v poslednej dobe odhodlavam, vzhadom na moj vek. Len sa chcem opytat:

1. Co vsetko moze odhalit gynekolog, ked ma bude vysetrovat cez konecnik? Napriklad rakovina krcka maternice sa da takto zistit? Vraj sa vacsinou prenasa len pohlavnym stykom, ale nie som si ista. Co sa da teda vlastne pri takomto vysetreni skontrolovat?

2. Budu mi brat krv aj v pripade, ze nechcem zacat brat HAK? Ak, ano mam tam ist nalacno a rano?

leerka

na zaciatku sa ta opyta par otazok, potom ta prezrie, urobi cytologiu, sono, a nakoniec vysetri prsniky,,,nic hrozne, je to v pohode.....

alicakl

Ale tie háky, tak to je "paráda".Záleží aký je gynďoš mäsiar.Pre mňa nič príjemné na každej prehliadke.Aspoň že to netrvá večnosť.Najlepšie je,ak ti ich dá ešte aj pridržať.Hlavne keď ti robí stery z krčka maternice.Ale jasné že ťa nechcem ľakať.Vyšetrenie trvá asi dve minúty.Viac určite nie.

zabicka1611

jasne, ze jej to nepovie ak si to neprajes..ved to je normalne ale keby ti bolo nieco vaznejsie tak to musi rodicom oznamit!!
a ako to prebieha? no celkom v pohodicke. najskor ta prezrie ci nemas nahodou zapal alebo nieco ine..potom ti prezrie aj prsniky..popyta sa ta na par veci a je to!! Neboj..je to par minut! :))