myóm na maternici...

Príspevok v téme: myóm na maternici...
beata.

Ahojte. Mám 39 rokov a dnes mi u gynekológa na sone zistili, že mám na maternici myóm. Nie veľký, len pár mm.
Jediný problém, ktorý mám je silná a dlhá menštruácia. Nič iné. Kvôli tej menštrácii mi predpísala antikoncepciu. Vraj ju trošku zmierni. Myslíte, že HAK nebude mať vplyv na rast myómu? A treba s ním vôbec niečo robiť, či ak nespôsobuje problém môže ostať tak ako je. Máte s skúsenosti? Ďakujem za opovede. Beata

RNG

teda telo si vyrobi progesteron alebo ine androgenne hormony z diosgeninu. Inac diosgenin sa nachadza aj v senovke greckej(fenugreek) a doplnok senovky greckej tak isto riesi hormonalne problemy.

RNG

lauras, yam je vyborny a velmi ucinny na hormonalne problemy. To mam na desiatkach zien v prechode a s roznymi hormonalnymi problemami davno vyskusane(vcitane mojej zeny a dcery) takze mne nikto nevysvetli, ze si to telo nevie vyrobit.
To je falosna sprava farmaceutickeho priemyslu proti konkurencii prirodnych doplnkov.

Lauras

Ahojcek. Ja som mala to iste. Myom je zalezitost zlozitejsia. Byva problem rozne, aj od psychiky sa vsetko odvija od hormonalnych doplnkov. Zaroven aj genetika ma vplyv samozrejme. By som vam doporucovala www.homeopat.sk mna z myomov dostali. Vstrebali sa same od seba bez operacie comu som stastna . Co sa tyka progesteronu a tu reci o nom, rastlina yam zvana aj diosgenin urcite nevytvori ziaden progesteron je to uz dokazane. Vyrabaju ho z tejto rastliny v laboratoriach ale telo to nedokaze. Odporucam skor Natural progesterone kremy

katenka222

Ahojte!
Chcela by som prispieť info o myome na maternici.Minulý týždeň mi ho odstránili.Tiež som mala silné krvácanie cez menzes.Odstránili mi ho pod krátkou narkózou,nie je to bolestivé a v ten deň vás ešte pustia domov.Môžem odporučiť nemocnicu v Leviciach,kde sa operuje väčšinou všetko laparoskopicky.Oddelenie aj s personálom je príjemné a milé.Ženy nebojte sa toho.Nie je to nič hrozné.

evus

Ja som mala podobný problém.Na rozdiel od teba som išla k lekárovi neskoro, keď už som mala veľmi zväčšenú maternicu. Miómy som mala niekoľko cm a museli mi urobiť hysterektómiu. Máš tú výhodu, že lekár to podchytil na začiatku.Pokiaľ má miom iba niekoľko mm. tak liečba je jednoduchšia. Mala som ešte jeden veľký problém. Tým že som silno a dlho krvácala, odbúravalo sa mi železo a zistili mi ťažký stupeň anémie. Odporúčam ti, ak si malátna a slabá , daj si urobiť krvné vyšetrenie.
A nech Ti to dobre dopadne.

mariaj

Aj nejaky zensky caj z lekarne pomohol,aj mocit sa v rebricku,aj pit bylinky na zenske,co su v bylinkovych knihach.

Ivka 1

Beata je potrebne precistit organizmus od skodlivin, odporucala by som to, co
pomohlo mne : caj s kvetu aloe s pridavkom liecivych bylin, aloe s pridavkom brusnic a enzymaticka zmes:
Polia zelene. Napis na mail ak chces,poslem Ti presne info o vyssie
spomenutych prirodnych produktoch.

RNG

Su rone druhy syntetickej antikoncepcie, niektore napodobnuju prirodny hormon progesteron, ktoreho nedostatok je spojeny pri zamoreni tela s tvorenim myomov.
Nuz ale dodat telu materialy na vytvorenie vlastneho progesteronu(naozajstneho, nie napodobneniny) mozno branim viacerych doplnkov, najma
Yam,
ale aj pupalkovy olej,
damiana
Black cohosh a
Dong Quai v mensej miere.
Samozrejme to nestaci, "smeti" a nepotrebne utvary z tela odstranuju biele krvinky a enzymi,
takze brat silne enzymaticke doplnky a jod(podiela sa na tvoreni vlastnych enzymov) ten myom odstrani.