Vyron na nohe

Príspevok v téme: Vyron na nohe
godotka1992

dneska sa mi stal skaredy vyron na nohe,doktorka ma hned poslala na chirurgiu ze s tym pojdem hned do sadry ale oco povedal ze to je zbytocne a zaviezol ma domov boli ma to a nemozem chodit doma mam barle a pohybujem sa s nimi dal mi na to fastungel a povedal ze za dva dni to bude v pohode:(
tak ja neviem co si mam na to este dat aby to tak nebolelo?

naco

Manžel dnes prišiel s výronom členku, svieti Bioptronom /máme aj farebné filtre a používa zelený/, opuch sa mu stiahol aj bolesť je vraj menšia, sedí pred telkou a svieti na členok škoda že sme ten opuch neodfotili, je skutočne o polovicu menší.

naco

Manžel dnes prišiel s výronom členku, svieti Bioptronom /máme aj farebné filtre a používa zelený/, opuch sa mu stiahol aj bolesť je vraj menšia, sedí pred telkou a svieti na členok škoda že sme ten opuch neodfotili, je skutočne o polovicu menší.

asi ja

Daj otcovi tabletku proti debilite a utekaj na chirurgiu....
Sadra ti neuskodi - sluzi len na spevnenie nohy aby si si ju nenamahala a tak sa ti proces hojenia urychlil...
Sam lezim s vyronom doma a bez sadry by som si to nevedel predstavit..
Nurofen mi pomaha s bolestou a do brucha si picham inekcijky proti tromboze
(je to v pohode uplne)

samuike

pred par dnami sa mi sral vyron na palci na nohe. skaredo to opuchlo a boli to ako kedy vam niekto dal lopatou do hlavy:( otec mmi to pomastil octanovym kremom a obviazal. na kolko by som asi nemohol hravat futbal kedy mi to islo naozaj do sadry?

111vico111

mal som vyron pred 4tyzdnami, bol lokalny opuch no po tyzdni sa vyvorila modrina a mierne odpuchol no stale mam clenok opuchnuty a stale noha boli mozem chodit z casti aj behat a skakat ale boli to co s tym prosim vas?

RNG

Flector naplaste obsahuju tlmic bolesti(anagetikum)Diclofenac epolamine, dalsi z radu NSAID(nesteroidne protizapalove, tam patri aj aspirin a ine salicylaty a ine latky proti bolesti) a tiez je tam podla vyrobcu aj hromada tzv neaktivnych latok
: 1,3-butylene glycol, dihydroxyaluminum aminoacetate, disodium edetate, D-sorbitol, fragrance (Dalin PH), gelatin, kaolin, methylparaben, polysorbate 80, povidone, propylene glycol, propylparaben, sodium carboxymethylcellulose, sodium polyacrylate, tartaric acid, titanium dioxide, and purified water.
Nuz ja nie som toho nazoru, ze su neaktivne, ale ze je medzi nimi zopar skodlivych, lebo niektore su schopne prejst cez kozu a zamorit telo.
Zamorit, lebo to nie su latky ziaduce v tele.
Na stlmenie bolesti by som skor odporucil docasne pouzit lidocain a skor ci neskor menovane prostriedky na regeneraciu poskodenej oblasti potlacia aj zapal aj vyhoja poskodene nervy.
Ciastocne ucinny je aj krem s obsahom MSM, pripadne DMSO.

RNG

Na zrychlenie hojenia vyronov treba clenok dobre zabaslit do salu a dat co najvyssie.
Vyron odstranuju enzymi, najma ludsky plazmin. Da sa tomu odpomoct branim roznych proteolytickych enzymov, napr bromelain, pancreatin nattokinaza a serrapeptaza.
Nejake materialy na regeneraciu sliach su tiez uzitocne, lebo vyron je obvykle sprevadzany poskodenim sliach(natiahnute, natrhnute, narazene)
Takze zelatina, huspenina, MSM, glucosamine, hyaluronicka kyselina atd.
Okrem enzymov su protizapalove aj menovane prostriedky na klby, plus curcumin, dumbier, GLA, rybacie oleje,boswelin...

vsevedka

Na výron môžeš skúsiť i Heparoid, ale radšej nemiešaj, počkaj, či nezaberie fastum gel, chvália teraz Flector náplaste od bolesti z lekárne, ale osobne som ešte neskúšala.Ak ti to neprejde, treba miesto sádry nejakú ortézu poriešiť-mne ju písal ortopéd a to ti nôžku znehybní a na noc si ju dáš dolu, je na suchý zips.Majú to v protetických pomôckach a platila som len pár centov(rovnako ako za recept), samotná ortéza je preplácaná zdr.poisťovňou, tak sa poinformujte s ocinom telefonicky, aby si sa neprehnala.