jete soju? :)

damian

1. Soja je potravina z vysokym obsahom estrogenu a je UZKO spojena s rakovinou prsnika a inych zenskych organov.

2. Cinania a ini azijci jedia soju ako pochutinu, NIE AKO BEZNE DENNE JEDLO.

3. Ak Ste sa ucili o agropodnikani, iste budes vediet aj o MONSANTO a o tom ake maju oni do cinenia z globalnou produkciou soje.

4. Dostavema mnozstvo emailov o tom, ako soja ublizila hlavne detom.

- mira

Nie som zástanca prehnanej konzumácie soje, je to len jedna zo spektra strukovín, ktoré v malom množstve občas jem, ale žasnem, z čoho všetkého sa tu soja neobviňuje!
Že spôsobuje neplodnosť u mužov - no to by ju muži museli jedávať denne na kvantá a tepelne neupravenú a nesolenú. Podľa tejto teórie by boli Číňania národ na pokraji vymretia !
V skutočnosti príčinou neplodnosti u mužov je CUKOR, aromatické a povzbudzujúce látky a mlieko ktoré oslabujú sexuálnu energiu u mužov a mäso a mlieko zas u žien.
Kyselina fytová sa za 1 hodinu fermentácie soje /tofu/ odstráni. Tak by sa dalo reagovať na takmer všetky argumenty.

alzbee

Teda na upresnenie potlaca vznik rakoviny prsnika a krcka maternice, lebo ako som uz pisala-ked uz clovek rakovinu ma, tak by ju jest nemal..

alzbee

Sice som to uz pisala do temy ako je to so sojou, ale hodim to teda aj sem:))
studovala som na strednej skole agropodnikanie a ucili sme sa aj o soji. Samozrejme, ze vsetkeho vela skodi, preto to ani so sojou netreba prehanat-moze sa jest max. 2-3krat do tyzdna. Take strucne info o nej: 500 gramov soje nahradi zhruba 2kg masa (neobsahuje hnilobne bakterie ako maso), 2litre mlieka a 28 vajec...pomaha pri vysokom krvnom tlaku, chorobach srdca, angine pektoris, pri chorobe klbov, osteoporoze kosti, reume,potlaca rakovinu prsnika a krcka maternice, potlaca alergie, ekzemy, bronchitidu, rozbija zlcove kamene, vhodna pre cukrovkarov a ludi s depresiou...ale pozor!! aj ked soja posobi protirakovinotvorne, tak ludia, ktori uz rakovinu maju alebo maju tuberkulozu ju nesmu jest, pretoze ich telo by nezvladlo taky velky prijem zivin a mohlo by im to uskodit...

Takze tolko "strucnych" info, co sme sa ucili my ako buduci polnohospodari:))

Erika-MZ

Soju jedavam pravidelne. Je to vynimocne hodnotna potravina. Citala som som jeden dobry clanok o vyrobkoch zo soje na -odkaz odstránený-

jaja:)

Jeden hovori ze podporuje rakovinu zenskych veci a druhy hovoria ze ej protirakovinotvorna....TA CO TERAS ???? ZACAT JU JEST CI SA NATO VYKASLAT ? :D:D

malickasom

ja mam rada tofu v paradajkovej omacke alebo v takom horcicovom cesticku, ale inak jem ho fakt len prilezitostne... a mam rada soju prazenu a solenu, co asi zdrave nebude :) ale obcas ked to najdem v potravinach dam si

max.gluteus

damian: Som to myslel zo srandy inak davam ti za pravdu. Okrem toho skusal som davnejsie soju jest ale to bolo moje posledne jedlo co obsahovalo toto, akoze kvazi nahrada bielkovin.

damian

Napriklad dnesna supervedecka onkologia nerobi nic ine, len kazdy den vedecky nieco potvrdzuje. A cim dalej, tym viac ludi umiera na rakovinu. Hlavne, ze mame modernu (pseudo)vedu.

damian

Samozrejme, ludia musia mat vsetko vedecky potvrdene. Uz len treba presne definovat slovo "vedecky".

No, ale aby sme neboli bez skutku, nech sa paci: www.zdravie.sk