Krvné a pečenové testy

mami

CHcem sa opýtať čo to znamená ked moj syn 4 ročný má mierne zvýšené monocyty v krvi.Doktorka hovorí, že by mohol mať mononukleozu, ale inak je zdravy.Krv mu brali len koli imunoalergologii - vyšetreniu.

ag

Celý náš organizmus možno prirovnať ku okruhu sviečok na vianočný stromček ak jedna sviečka vyhorí nesvietia všetky. Pečň je iba signálok "vyhorenej sviečky" no práve ona nemusí byť na príčine, Je to dlhší rozhovor. No ako prvé dopoučujem pečeň. dietu, odľahčenie stravy, ktorá teraz na jar pôjde ľahšie.

ben

Chodím už 10 rokov pravidelne darovať krv, nefajčím a sem tam si dám pivko alebo vínko. Včera mi prišiel dopis z transfúznej stanice že mám zvýšené pečeňové testy a mám ísť k svojej lekárke. Som navyše športovec dlhé roky tak fakt nechápem čo sa deje.

Nikola0704

Horalka, čuduješ sa, že tvoja mama nepije a nefajčí a aj tak má zlé pešeňové testy? Vraj nemá, ako tu písali, len chcem povedať, že jedenému mojmu kamošovi doktorka nechcela veriť, že nepije, lebo vraj má pečeň ako keby vkuse chlastal. A on naozaj nepije a ani nefajčí.

evik

to KO 60/85 ma byt FW (sedimentacia cervenych krviniek), toto je zakl. vys. na urcenie pritomnosti zapalu v organizme. je zvysene, cize niekde nejaky zapal je, ale u zien to nie je tragicka hodnota. ale dobry lekar by to dovysetroval. tie "pecenovky" su v pohode!

marfusa

Ahoj horalka. Neviem kde robili Tvojej mamke pečenové testy pretože to má v norme. A normálne hodnoty nemožu byt až tak rozdielne. Bi -bilirubín, žlčové farbivo -norma do 20.5. AST 0,1-0,62 ALT 0,1-0,68 ALP 0,6-1,7 GMT 0,1-0,75.Takže si porovnaj, že až na mierne zvýšenú ALP má všetko v norme.A čo sa týka toho KO 60/85 to si musela niečo zle odpísat, lebo to nedáva žiadny zmysel.Ale ináč lieky na cukrovku možu ovplyvnit pečenove testy, niekedy je potom potrebné prejst na inzulín v injekciach. Ale od toho je lekár.