poraďte prosím-nenásytná sestra!!!!!

Príspevok v téme: poraďte prosím-nenásytná sestra!!!!!
zúfalá

Sme tri sestry a náš problém začal zhruba pred štyrmi rokmi.Moja staršia sestra sa rozviedla deti nechala manželovi a nasťahovala sa vtedy k ešte naším žijúcim rodičom.Čo ja sa pamätám nikdy nikde poriadne nepracovala a nechala sa vydržiavať rodičmi.Neplatila ani na deti a stýkala sa s podivnou spoločnosťou.Pred štyrmi rokmi zomrel otecko,onedlho po ňom aj mamička.Po ich smrti sme sa stali všetky tri vlastníčkami bytu.Vedeli sme že nemá peniaze tak sme jej všetku hotovosť,ktorá po rodičoch ostala nechali.Ani z bytu sme ju nevyháňali,lenže ona ho prestala platiť.Nikde sa nechcela zamestnať.Nakoniec si našla priateľa ktorého si do bytu nasťahovala.Prerušila všetky kontakty,vymenila zámok na dverách a nechce nás do bytu pustiť.Chceli sme byt predať a rozdeliť peniaze,nesúhlasila.Chceli sme aby nás teda ona vyplatila,ani s tým nesúhlasila.Nevieme sa pohnúť z miesta.Je to naša sestra,ale všetko má svoje hranice.Vie mi niekto poradiť ako ďalej?V našom rodičovskom byte sa rozťahuje cudzí muž a my sa do bytu dostať nemôžeme.Už chcela byt bez nášho vedomia predať,len jej nedošlo že sa to nedá.poraďte prosím

jaaa

Zufala,sestra ti nemoze zakazat,aby si vstupila do bytu,kde mas spoluvlastnicky podiel.Takze keby ste jej vyvrtali zamok na dverach a dostali sa do bytu,nemoze to nijako napadnut,lebo ste taki isti spoluvlastnici ako aj ona.Policia by to neriesila,pretoze je to tak isto tvoj majetok,ako aj jej.Mas pravo vediet,ako naklada aj s tvojim majetkom a ci ho nezadlzuje...

zúfalá

Ďakujem všetkým za radu,budeme musieť pritvrdiť a asi to dať na súd.Nechceli sme to riešiť súdnou cestou,keďže je sestra.Lenže keď ona je bez chrbtovej kosti budeme sa aj mi k tomu musieť postaviť inak.Najhoršie je že v tom byte sú moje aj sestrine veci ku ktorým sa nemôžeme dostať.Už nám radili aj násilím otvoriť dvere za pomoci policajtov.Keď sa s ňou chcem rozprávať,jednoducho neotvorí dvere hoci viem že je doma.Ani neviem či je byt platený,už len to by chýbalo aby sme dostali exekútora.Jednoducho dohodou to nepôjde.Skúsime to čo radila večernica.Myslím že ten jej priateľ tam trvalý pobyt nemá.

RNG

Smutne, ale zialbohu dost bezne. Hlavne ked su niektori zo surodencov v cudzine. Mam vela priatelov s rovnakymi skusenostami tu v USA. Zialbohu na to pomoze len sud a je to velmi neprijemna a zdlhava zalezitost, rok na to nestaci, zialbohu. Samozrejme to znici dobre rodinne vstahy(teda ak naozaj boli, lebo pri takomto jednani boli zrejme len jednostranne)

vecernica

iste trvaly pobyt musi podpisat vlastnik..teda vsetci teda vy 3. vykazat,,naco..mate vacsinovy hlas voci sestre..cize je to jasne a iste ,len to treba zpapierovat este skus mimo sudnu dohodu..tzv mediator stoji cca 4000 ....ak neches sud ,,ale sudu sa neboj ,,nestoji to vela ako ludia hovoria v tvojiom pripade je to jasne ..a ona sud prehra..a nie je to o sude..postupuj ako som napisala je to iste a overene..mozno adresa je www.etrend.sk a tam si najdi poradnu a este si to over.hlavne to ries.moj problem bol ze som to odkladala,,a usiel mi zviot ..a vselico..nenechaj sa vydierat parazitom..

vecernica

ach,,to je hrozny pribeh ..sestra nesetra SUD. sud vyhrate .Mala som skoro podobny probl.Pointa je ta..my sme tiez boli traja.ak ste dve voci jednej vramci podieloveho dedicstva ,dve a vas nazor a rohodnutie je 2 ku /1 a ona sa bude musiet riadit vasim rozhodnutim uz len zo zakona.Takze zacina sa po dobrom. prvy krok je pisomne spisat a odoslat jej doporucne list [to je dolzite doporucne} na navrh o predkupnom prave ktory jej zo zakona plynie
2. nereaguje nepreberie si zasielku { nevadi zasielka a vyzva o zasielke je podla zakona platna ako keby si ju prebrala.
3. bod obratit sa na advokata mimochodom neni to tak strasna suma maximalne 5 tisic..spise zalobu s podanim na majetkovo pravny su o zruseni podieloveho vlastnictva.
sud zasadne cca do roka { na slovensku bohuzial }
a da jej prikaz na zaplatenie tretiny ,alebo ak nie do isteho casu vystahovanie a vy zaplatiete jej tretinu dedicstva, to jest ak nemate peniaze byt treba predat.
RADIM UROBIT CO NAJSKOR ,,K bytu a majetku ktory vam pravoplatne patri sa takto nemozete chovat,,,rodicia vas vychovali aby ste to mali rovnako ,,a seriozne rozdelene,,setra nesestra....mysli na spravodlivost
a este odporucam ti dobre forum www.[porada.sk a tiez www.trend.sk
je tam plno pravnikov a vel takychto problemov len to treba dlhsie hladat ,pripadne su tam on line poradne.

jaaaa

Ani predat svoj podiel nemoze len tak,pokial ho pisomne neponukne spominanej sestre a ked ta o neho nebude mat zaujem,potom moze svoj podiel predat cudziemu.Ale pochybujem,ze niekto bude kupovat podiel z niecoho,pokial to nie je celok.

alicakl

No pokiaľ viem, tak na to,aby mohol mať niekto v byte trvalý pobyt, musia súhlasiť všetci vlastníci nehnuteľností.Ak ho tam nemá, môžte zavolať políciu o vykázanie človeka napríklad z toho bytu.Ak sa neviete dohodnúť o majetok, dajte to na súd. Z hodnoty bytu sa však platí nejaké percento štátu.Aspoň do nedávna to tak bolo. Keby ste chceli riešiť veci inak, predajte svoj podiel nejakej firme,ktorá sa zaoberá pohľadávkami a ona si už so sestrou určite poradí.