Bolestivá menštruácia(nepravidelná)

Príspevok v téme: Bolestivá menštruácia(nepravidelná)
titi

Uz mám nepravidelne menštruáciu,zatial hormony neberiem.Dostala som na 42 dní.Poradte mi co by som si mala dať na bolesti.Tabletky by som nerada len v tom najhoršom prípade.Boli ma brucho tak zvástne ako by ma aj pálilo.Na hormony som nechcela prejst nechcem riskovať mám krcové žily.Ale asi takto to nepôjde dalej.Niekedy na 16,19,23 dni dostanem ale teraz az na 42.Vyzerá to silnejšie ako inokedy.Popradsky zensky caj som si uz dala.Ascorutin este nie.Zbadala som ze je po záruke.Niekti to tvrdí ze to nič,môze sa to,no ja neviem.Vy by ste si dali tabletky alebo vitaminy po záručnej lehote?Odpíšte.

RNG

umele hprmony nikomu neradim a o prirodnych ma len malo gynekologov vedomosti, lebo to nepatri do uciva na medickych fakultach.
Ale pracuju a mam to aj osobne overene aj na viacerych clenov rodiny a priateloch.
Samozrejme prve informacie o nich som mal od roznych reputabilnych lekarov, ktori sa zaoberaju liecenim hlavne prirodnymi prostriedkami, tj stravou, potravinovymi doplnkami a alternativnymi metodami.

titi

vsevedka dakujem,včera som si nedala nejaké tabletky,len caje.Niekedy dávam ibalgin len200,spasmoveralgin uz dávno nemám doma,naposledy mi vypisala gyn.NO-SPA tabletky.V juli som bola naposledy u lekára,no medzitým mohlo sa bárco prihodiť.Stále hovorí pritom ze to je ešte dobré.Len co je tam co je ešte dobré to mi nehovorí nikdy.Ked sa spýtam vidí tam niečo?...nemá sa znervôznovať je to este dobré.Je dobrá odbornícka ale niekedy tie veci si nechá len pre seba.ked aj vie že niekedy aj z malickostí robím problémi aj v tom prípade sa len usmieva ze vsetko povie ked treba ,nech som kludná.Malilinké miomy uz raz velmi dávno povedala ale potom ze sa to stiahlo.Iné nič.Stále tvrdí ze este nech vydrzím bez um.hormonov.Nechce silou mocou aby som ich brala .To sa ťahá už asi 2 roky.

vsevedka

Titi, nemusím sa ani pýtať na tvoj fyziologický vek, podľa skracovania cyklu si už zrejme v perimenopauze.

Bolestivý menzes u mladších býva spôsobený primárnou dysmenoreou, prejavue sa bolestivými kŕčmi v podbruší. U žien tvojej vekovej skupiny býva bolest.menzes spôsobený súčasným gyn.zápalom, myómom, či endometriózou (výskyt sliznice mimo maternicu). Ak máš gyn. vyš. v poriadku a odmietaš hormonálne preparáty/čo schvaľujem, s výnimkou endometrózy/ skús bolesti ovplyvniť preventívnym doplnením vit.B6, C vit., zinku a horčíku + pupalkovho oleja už týždeň pred menzesom, rovnako precvičuj a uvoľňuj brušné a panvové svalstvo.

Ak nechceš užívať tabletky pri bolestivom menzese(napr.Spasmoveralgin neo), tak prajem aby ťa už moc teraz tie bolesti nepotrápili a skús na budúce radšej len tú prevenciu.

titi

dlphia aj mne sa zdá ze máš niečo spoločné so zdravotníctvom.Keby si len tak mala záujem o gynekologii,tak z tých casopisov a kniziek by si nebola taká mudra.Vázne ti to písem,aj uznám ze si.Ja tiez vselico precítam ale neviem tolko ako ty.Si sestrička alebo Tajná MUDr????Si mi velmi sympatická dalo by sa s tebou pozhovárat o vsetkom.Vdaka!

slniecko:)

delphia, mozem sa ta opytat - ty pracujes v lekarskom prostredi?:) ci si nejaka zdrav. sestricka, lekarka alebo pod? ci nie?:)

delphia

nie, nie :))
vek som sa pytala, nakolko ako som uz pisala, mlade dievca moze mat neprav. menstr. z ineho dovodu ako zena napr. po styridsiatke. ale az neskor som si vsimla, ze som vek mohla dedukovat z prvej vety prispevku....sorry
no a ze neuzivaj preexpirovane lieky- je odpoved na tvoju otazku v predposlednej vete.

titi

delphia-ja sa neurážam,len som si myslela ze považuješ ma za mladu slecinku,ktorá kludne si dá aj niečo po záruke.Skrátené ciklusy mávam od narodenia dcérky,uz 8 rokov.23 dnové.Tak asi rok sa to zahrá so mnou všeliak.Gynekologa /ičku nezanedbávam,naposledy v juli mi robila kompletné vyšetrenie.Hormony uz dávno nerobila v decembri su tomu uz tri roky.Náladová som uz aj bez hormonov.Ona uz povedala je taká moznost brat, vlastne vyskusať nieco ale..Ja som sa spýtala co by spravila na mojom mieste,ze by este vydrzala.Odvtedy sa to ťahá,lebo ked vsetko je oké tak nelutujem ze neberiem nic,inokedy je mi to luto.Priberat priberám aj bez toho,aj som skôr unavená,nechcem sa priznať ze starnem.Deti mám ešte malé,povedali mi ked som rodila ze neskorsie budem stará neskôr som rodila.No to teda urcite.Mala som 34 a37 pri druhom detsku.Maju 11 a 8 tak už vieš kolko mám?Vieš co ked pôjdem za gynekologičkou poprosím ju o tie hormony(vysetriť)Ona je dobrá,poznáme sa velmi dávno.Len ordinuje od nás velmi daleko.Išla bývať aj ordinovať do iného mesta.Len som ju nechcela nechať pokial netreba kazdu chvylu utekať tam.Budem musieť jej zavolať aby som neisla naprázdno.Mesto uz fakt ti nenapísem verejne.Dakujem ze si mi písala!!!!!

RNG

rozne doplnky maju roznu trvanlivost. Kyselina askorbova sa pri spravnom skladovani(hlavne sucho a uzavreta flasa) neznici ani za dlhe roky.Rutin tak isto.
Tie doby trvasnlivosti su casto diktovane schvalovacimi komisiami, nie naozajstnou trvanlivostou.
Na hormonalne problemy radim velmi ucinny doplnok, yam(mexicky divoky, Dioscorea villosa, 2x1 gram denne
Tiez pomaha pupalkovy/borakovy olej, 3x2 gramy.

delphia

...takze este dokoncim:
bolo by potrebne zistit dovod nepravidelnosti. kedy si mala robene sono malej panvy? vysetrenie hormonalneho profilu?
ak v blizkej minulosti nie, tak zajdi na gyndu. ak sa organicka pricina nenajde a teda to bude vekom, tak pravdepodobne ti lekar navrhne hormonalnu liecbu. uz je len na tebe, ako sa rozhodnes. uzivam vyzivove doplnky, ktore normalizuju hladinu hormonov, ale prilis kratko ich uzivam na to, aby som videla vysledok. ja verim, ze sa dostavi. musi! lebo hormony nechcem. nechcem este viac pribrat, zarastat na tvari, ani mat depresivne stavy...lebo zial, toto vsetko a este mnoho ine su vedlajsie ucinky hormonalnej liecby :(
mna trapi najviac to, ze to prislo tak skoro. este zo par rokov mohol byt klud...ale co uz..