Pecen

MIKIII

Ahoj kellyn. Príspevkov je viac, ale o čom to točia? Ja ten tlak pociťújem už viac rokov. Bol som na sone, vraj mám ztukovatelú pečeň a mám držať dietu. A to bolo všetko. Sám by som rád vedel, ako sa z toho dostať...

UnReSt

Zdravim, mam 19 rokov a uz 3 roky mam sklerozu multiplex. V sucasnej dobe sa liecim interferonmy, konkretne Avonexom, 1 injekcia 1 x tyzdenne.
Ako mozno viete castym priznakom SM je aj celkove pocitovanie slabosti v koncatinach a unava. Liecba interferonmy mi ucinkuje naozaj dobre ale na druhej strane dost zle mi vpliva prave na pecen. Kôli miernemu zvyseniu pecenovych testov (ALT, AST okolo 1 a bili rubin okolo 23) som presiel kopou vysetreni na hematologii. Vsetko je negativne, a lekar sa vijadril ze to bude asi z tych interferonov ale moja pecen pracuje na 100% takze ak je ta liecba naozaj potrebna mam v nej pokracovat. Problem ja vsak vidim teraz ked uz som pomerne dlho (3 mesiace) nemal robene kontrolne pecen. testy a medzi tym som sem tam pozil aj alkohol. Teraz casto citim na peceni slabucke pobolievanie, navyse citim ovela viac tu slabost a unavu (ktora je prizracna pri mojej zakladnej SM). Chcem sa teda spytat ci moj problem s pecenou ktory nebol tak velky na poslednej kontrole sa mohol pocas asi 3 mesiacoch nejak vyrazne zhorsit? A ci je mozne ze tu slabost a unavu nepocitujem kôli SM ale kôli dajme tomu vysokym hodnotam pecen. testov (totizto neviem momentalne ako na tom som, potrebujem kontrolu). Zo sklerozy take stavy slabosti casto nemam, a dokonca myslim ze v poslednej dobe sa to stale zhorsuje. Viete mi odpovedat ohladom tej pecene ci sa pri alkohole a tej mojej liecbe moze za dobu par mesiacov rapidne zhorsit stav pecene? tak ze by som poctoval nejake vyrazne problemy? bolesti na peceni niesu silne, ale na pecen neberiem ziadne lieky. Dakujem.

house

Dada ,cysty na peceni ma vela ludi, pokial nie su peceni skodiace tak s nimi nic ani netreba robit, inak chirurgicky zakrok.

house

Ryka, pecen boli a velmi, po takom tyzdennom alkoholovom zatahu, stretol
som sa s takym pripadom skoncil na internom na infuzii.este kusok a skonci
v kome len len ze ho zachranili.samozrejme pije dalej...

ryka

pecen sama od seba neboli.co vas moze boliet je bud zlcnik alebo pankreas.najlepsie je zajst na vysetrenie ,na sono a odbery krvi.dat si par dni dietu.a halven vylucit zo stravy vyprazane a mastne jedla.a nas stary znamy stres robi tiez sarapatu so zlcnikom aj pankreasom.