odbornik na vyzivu a poruchy metabolizmu

Príspevok v téme: odbornik na vyzivu a poruchy metabolizmu
usiko

ahojte. mame v rodine taky problem, a sice ze priatel ma iba jednu ovlicku od narodenia a pravdepodobne s tm spojene problemy s metabolizmom.....ma velmi vysoke hladiny tukov v krvi - niekedy az 11, a ani cholesterol nie je v poriadku. nech robime co robime, nedari sa nam to zrazit dole.

ak poznate dobreho dietologa, poradcu v tychto veciach, odbornika na vyzivu, ale niekoho naozaj dobreho, kto by napriklad urobil , ja neviem, napr. zoznam potravin, ktore nema jest a zoznam povolenych alebo take nieco....kto by komplexne poradil......volali sme do ambulancii ale zatial to nie je nic moc, odbornici su niekde schovani......napiste mi kontakt , sem alebo na mail.
P.S. doplnky vyzivy nepomahaju, taketo rady uz nechcem, toto je komplexny problem a musime ho zacat riesit uz inak, a radikalnejsie.

Dakujem

smix

dobrý deň prajem mám taký problém... mám 17 rokov no vážim len 47kg a výšku mám 168cm jem často no nepriberám a netrpím žiadnou chorobou mohli by ste mi poradiť aké potraviny by som mal jesť aby sa mi podarilo pribrať na váhe...

RNG

trioglyceridy a cholesterol v krvi vyraba v tele hlavne pecen z prebytocnych cuktov. Da sa to ovplyvnit vytazkom z listov cukrovej trstiny pod nazvom Policosanol.
Obvykle davkovanie je od 10 do 40 mg denne, neda sa to predavkovat, je to len akysi vysokomolekularny alkohol.
Policosanol zaroven znizuje hustotu krvi, tj zlepsuje cirkulaciu.

delphia

usiko oblicky na cholesterol nemaju vplyv. tie maju vplyv na acidobazicku rovnovahu a nie na metabolizmus.

Poradňa zdravia Ipeľská 1. č.t.6227355

usiko

no, sme z Kosic, takze Liga proti obezite, par dietologov, internista, kardiolog...ale nic moc....som taka nespokojna......myslela som si, ze to nebude problem, ale zjavne je......pisala som este Dr. Bukovskemu, ale este neprisla odpoved...