Derealizacia a depersonalizacia

bleee

derealizacia s depresonalizacia su priznaky, nie samostatna choroba. Mozu sa vyskytovat v roznych situaciach, napr. v strese, po preziti traumy, silnom napeti a pod. Castejsie su u zien.
Literatura popisuje, ze behom zivota sa s nimi jednorazovo stretne az 50% populacie a vtedy nemusia mat zavaznejsi vyznam. Vskyt takychto nezavaznych pocitov derealizacie a depersonalizacie je nacastejsi v obdobi adolescencie

dva

Z jedného fóra:

v knihe o borelióze, čo mám sa píše:
"Mnohé duševné choroby nie sú rôzne bizarné odchýlky osobnosti ale výsledok otravy s veľmi bežnými toxínmi, ktoré sa nachádzajú v prostredí a v industrializovanej spoločnosti.
Pacienti s lymskou boreliózou rovnako ako obete psychiatrických ochorení, sú často obviňovaní z porúch správania, emocionálnych a kognitívnych problémov, ktoré sú v skutočnosti výsledkom toxických bakteriálnych produktov v mozgu"
Psychiatri by si mali viac naštudovať toxikológiu a psychológovia menej analyzovať a kecať a naštudovať súvislosti na telesnej úrovni, hlavne u prípadov, kde nie sú jednoznačné spúšťače psychologické príčiny. Je zaujímavé ako sú psychológovia vynaliezaví vo vymýšľaní rôznych psychometód, každá z nich vás len obkecá z iného smeru, či už je to psychoanalýza, Rogers, behaviorálna terapia... ale žeby sa viac zaujímali, či za tým nebudú nejaké toxické látky, ťažké kovy, parazity... im moc nedochádza.

Navy

Zámer je jednoduchý, zbaviť sa toho. Dopracovať sa ale k tomu nie je ale vôbec jednoduché. V angličtine sa derealizácii a depersonalizácii hovorí tiež Brain fog, čiže mozgová hmla. Tu sú príklady, kedy mozgová hmla vzniká: detox.uforum.sk