Neustale chora

Príspevok v téme: Neustale chora
trixie

Dobry den,
potrebovala by som poradit s nasledujucim problemom. Mam 28 rokov a asi 6 rokov navstevujem imunologicku. Mam nejake algergie, ktore prerastli do astmy. Problem je, ze napriek pravidelnej liecbe som rovnako pravidelne chora - zapaly dychacich ciest, silny kasel a pod. Vyskusala som uz aj kupele aj more, napriek tomu som za poslednych pat mesiacov bola 6x chora, pricom kasla som sa nezbavila uplne ani raz. Prestavam to zvladat psychicky. Prosim, poradte.

alicakl

Mojej známej synovi po rovnako dlhých problémoch robili testy na alergie na potraviny a po vysadení lepku-hoci nie je oficiálne diag.ako celiatik, problémy ustúpili. Má sa dobre a aj ostatné alergie-hlavne tie kožné a dýchacie má už len výnimočne.

trixie

Velmi pekne dakujem za rady. Urcite nezacnem brat hned vsetko naraz, trochu si "prelistujem" net, ale myslim si, ze v prvom rade pojdem po pricine. Budem si pytat vysetrenia, ktore spominala farmaceutka. A popracujem aj na psychike. PS (pre farmaceutku): Antibiotika som nebrala vzdy, asi trikrat. A dostala som aj nejake injekcie, ktore mi rychlo stlmili kasel, aby som sa nedusila.

RNG

a aby som nezabudol, obcas sa kazdemu zide brat probiotika, lebo to su v nasichj crevach doslova tovarne na vyrobu protilatok proti roznym mikrobialnym nakazam(tj okrem ich pomoci travit jedla a vyrobe roznych vitaminov)

RNG

trixie som napisal. nakoniec nic noveho, tie iste prostriedky co tu uz radim 2 roky, tj GSE, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, rozne protizapalove ako curcumin, vitamin C, boswelin, protialergenicke ako quercitin, a enzymi,mpripadne branie doplnkov na zvysenie bakterialnej imunity(beta glukany, collostrum) a viralnej imunity, pripajam znova
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)

oli

trixie niečo podobné som mala aj ja. Trpela som dlhý čas, užívala rôzne antibiotiká, lieky na imunitu a stále som sa roky zle cítila. Minulý rok som užívala enzýmy - 3 mesiace, na lačný žalúdok, podľa rady RNG. Enzýmy v tele likvidujú zápaly. Celý rok som sa držala, tento rok som mala virózu, ale zvládla som ju ľahko. Kúpila som si Citrovital a na hrdlo mám striebornú vodu. Predtým som z tých opakovaných zápalov priedušiek, astmy bola tiež zúfalá.

farmaceutka

Ano, si mozno v infekcnom prostredi, ale to ORL vysetrenie a kultivacia sa mi zda ako zakladne vysetrenie, ak mas sustavne sa vracajuce infekty dychacich ciest. Uzivas zakazdym ATB, ked si chora?

trixie

More pomohlo na tri mesiace, do decembra som nebola chora. Od jesene som brala CETEBE imunity plus so zinkom. Bronchovaxom som brala minuly rok. Vytery boli urobene iba raz, ked som mala v hroznom stave hrdlo. Na ORL som nebola vobec. Dva roky dozadu som chodila na plucne, liecili ma skoro dva mesiace, ale kultivacia mi nebola robena. Mozno to je do urcitej miery aj prostredim (a dokonca aj psychikou), ucim na ZS, kde sa to chorymi detmi casto hemzi, ale hlavne ma trapi moja imunita.

farmaceutka

trixie, lieky na astmu mas dobre, len ten Ribomunyl ti asi nestaci. Mozno by bol lepsi Bronchovaxom, ktory sa da uzivat preventivne, ale aj liecebne pri aktualnom infekte. Vytery ti boli robene zakazdym, ako si bola chora? Bola si na ORL vysetreni, ci nemas niekde lozisko? (napriklad mandle, dutiny...) Ak si mala aj zapaly priedusiek, bola ti urobena kultivacia zo sputa?
Na imunitu pri castych infekciach su dobre betaglukany, na trhu najdes rozne druhy za rozne ceny. Ja som nasla najlacnejsi Betaglukan 320mg od Edenpharmy, dobry je aj Imunoglukan. Okrem toho ako alergik by si mala pravidelne uzivat probiotika.