arytmia srdca

Príspevok v téme: arytmia srdca
botka

Prosim velmi o rady...moj priatel trpi arytmiou srdca, dali mu na to tabletky ale nahle busenie srdca neprestava, pride a niekedy trva dlhsie niekedy kratsie, bojim sa velmi..moze to byt nebezpecne?uz chodime po doktoroch tak nas posielaju od jedneho k dalsiemu ale nie je pod lekarskym dozorom a ked mu pride nahle zle alebo co? je to nebezpecne ta arytmia srdca? moze sa mu nieco stat..bojim sa velmi prosim napiste kto mate nejake skusenosti...nechcem onho prist som zufala, neviem ako mu pomoct :( bojim sa velmi sa bojim...

dani_445

Dobrý deň, vidím, že tieto príspevky sú až staršie, ale aj tak to skúsim. Mám problém so sínusovou tachykardiou. Žijem v dosť stresovom prostredí a pred 2 mesiacmi som z ničoho nič odrazu nevládala vyjsť po schodoch, dlhšie stáť, proste robiť bežné činnosti, pričom mám 18 rokov a som športovkyňa. Po týždňoch behania po lekároch nezistili nič, len sin.tachykardiu pri každej miernej záťaži. Doktor povedal, že problém je v SA uzle, ktorý je citlivý a prespísal mi Ivabradine. Okrem toho som ešte na holteri mala nejaké komorové extrasystoly, ale na to povedal že treba len magnézium, že to nie je nebezpečné. Väčším problémom je pre mňa tá tachykardia, lieky beriem 3 týždne a zatiaľ veľmi nepomohli, neviem, či to je ešte krátky čas alebo... nemáte niekto skúsenosti s niečím podobným? Niekde som sa dočítala, že ten uzol môže byť citlivý na adrenalín alebo napr aj histamín a ja mám pocit že v dni keď mi je relatívne dobre sa to zhorší práve po jedle... ako dnes - sedela som v škole a mala som v pohodičke 60-80 tep, zjedla som obed a bum zrazu 110, držalo sa to tak vysoko dve hodiny a potom zase pokoj tak ja už neviem... ak máte niekto skúsenosti, budem veľmi rada, ak napíšete, vopred ďakujem.

poooommmoc

Moze ma niekto trocha ukludnit ?? Bola som vo velkom strese( choroba v rodine) , ja to zle znašam....teraz mam obcas take zvlastne pocity v uzline co je vedla prsnika, akoby som tam mala bublinky, robi mi to občas..zvycajne ked sa rozculim..tiez citim akoby pohyby pri srdci, amobybmi tam niečo plavalo, občas palilo.. su to len nervy alebo srdce.?.
Celkovo sa citim vyčerpane, vytrasene, postavim sa, nic nevidim, akoby som bola strpnuta, zvycajne len doobeda, poobede uz ok...beriem horčik aj B6, dost pomahaju, ale bojim sa..? 2 x som mala slaby tetan.zachvat, ale fo este pred 2 rokmi...moze ist o nieco vazne ???

Georgewski

Moj doktor mi poradil na moju arytmiu, magnezium s kyselinou orotovou www.magnerot.sk, snažim sa ho brať poctivo tak dúfam že prinesie vysledky. Máte niekto skusenosť?

mam56

Za poruchami srdca je zanedbaná starostlivosť o kardio-vaskulárny systém. Fajčenie a iné drogy oslabujú srdcový sval a človek ide tým pádom dole.
Podľa mňa by mal počkať, kým sa mu to trochu neupraví a potom by mal pouvažovať nad tým, že by si občas aj zacvičil.
Keď si zlepší kondičku, tak aj jeho srdce bude na tom lepšie.
Neviem, ako sa prejavuje arytmia, ale skôr v tom pôsobí ako silný faktor vlastný strach než arytmia.
Neviem vôbec, či sa odporúča vôbec nejaké cvičenie. Treba sa na to opýtať lekára.

janka7519

bratranec ma to iste, tiez mu pomohlo chili, but to viete jest surove, ale ak chilli nemozte a je vam takze na zaludok, on bral Super Fat Chilli Burner od Medicum, certificovane z UK, obsahuje Capsicum 800mg, Kofeín 120mg, Acetil L-Carnitin 50mg, extrakt zo zeleného čaju 500mg, vitamín B3 20mg, extrakt čierneho korenia 5mg, chrómium pikolinát 100mcg, treba vyskusat, uvidite :-) vela zdaru
www.medicum.sk

koalka42

Ahojte, necitala som vsetky prispevky, ale to co niektori pisete su priznaky extrasystol ... co to je presne, to si musite vyhladat. Ja som mala problemy, pocity ako tlak na hrudi, stahovanie hrdla a tepl...pocit ze srdce vynecha buchnutie a nasledujuce je dvakrat silnejsie. Srdce je v poriadku, len toto sa deje. Nevie to clovek ovplyvnovat, lekar predpise podporny, teda taky ako ochranny "liek" pre srdce, nech sa nejako zbytocne nepretazuje. Mala som to rok ... prisla do jedneho zamestnania, a o dva mesiace to tam zacalo. Potom som zmenila zamestnanie a ako sibnutim prutika nic. A po 2 rokoch v stresoch aj v rodine...znova. Ale nevsimam si to. Mne boli zaznamenane komorove extrasystoly, a nie su skodlive, su to dosledky stresu. Treba len brat magnezium, lebo pri strese sa velmi spotrebovava. Draslik by bodol tiez, ale prestali ho predavat na Sk. Snad len na predpis lekara Kardiolan...zmes drasliku a magnezia. A este jedna rada, ktora toto trocha zmiernuje. Raz som susila stiplave papriky pod ohrievacimi lampami, a tie vypary sposobili, ze to vtedy prestalo. Ale t som si uvedomila az asi po 2 rokoch, ked som citala, ze jeden pan ked zje chilli papricky, tak sa to zmierni. Skusila som to a naozaj to stav zlepsi. Ked uz je to take neznesitelne ze troska ovlyvnuje moje pohodlie, jem cili papricky... ten kapsaicin v tom nejako pomaha :-) Inak sa to liecit neda, treba sa vraj vyhybat stresu. Neviete to ovplyvnit asi nicim, len zmenit zivot. A ked to nie je take jednoduche, tak len si to nevsimat, ked Vas lekar ubezpeci ze srdiecko je v poriadku.

Commonrail1

Ak máte problém s občasným búšením srdca, a lekár vám bude chcieť predpísať lieky na srdce, vyhnite sa im!!! Spôsobujú ešte väčšie búšenie, nespavosť, problémy s pamäťou, zmäťenosť a podráždenosť(až agresivitu),, aha, ešte depresie, aby som nezabudol,, vlastná skúsenosť, lekárka mi ich predpísala hoci som nemal problém srdcom, mal som iba raz počas jedného týždňa mierne zvýšený krvný tlak,, po vysadení okamžitá úľava, už nikdy viac,,!!!

idži

dobrý deň,chcel by som sa spýtať v minulosti som mal problémy z bušením srdca a však tieto problémy časom prestali ,ale objavilo sa mi to znova,ale tentokrát v horšej podobe a to arytmiou srdca. som trocha emotívnejší človek .začína to byť dosť otravné ,pretože sa to deje nikoľko krát za deň. vzniká to pri námahe,keď sa najem tak vtedy prakticky vždy a pri rôznych vzruchových životných situáciach. nepociťujem však žiadne problémy to znamená žiadnu dychavičnosť,bolesť hrudníka ,alebo slabosť .som v úplnom poriadku čo sa týka nejakých vedlajších príznakov,ale začínam sa obávať ,lebo sa to deje niekoľko krát za deň aj 20krát za deň mi vynehá srdce a to si myslím ,že je dosť. čo sa týka tlaku tak ten by mal byť v norme,nefajčím a nikdy som nefajčil ,vypijem si naozaj ,len príležitostne ,cholesterol mám mierny zvýšený na hodnotu 6.chystám sa na budúci týždeň k lekárovy ,ale predsa by ma zaujímal váš názor. ďakujem.

sad20

Jamrovka mas predcasne stahy? aku mas diagnozu
Sheky pises ze 20 minut neni to 20 sekund
Botka aku ma diagnozu priatel v papieri