Neprijatie dietata do MS

Príspevok v téme: Neprijatie dietata do MS
rozalINDA

prosim vas, viete mi poradit?
prislo mi vyrozumenie ze mi 3 rocne dieta neprimaju od septembra do MS v mieste bydliska s odovodnenim ze napriek tomu ze splna vsetky predpoklady,nemaju pre neho miesto-teda pre vela zaujemcov a nedostatok miesta.Myslite si ze nejake odvolanie tu pomoze a co don napisat? podpisany je riaditel skoly-teda ZS, ale vraj udajne o tom tu v obci rozhoduje a rozhodol starosta.
A HLAVNE SA CHCEM OPYTAT,CI MAM PRAVO VEDIET ALEBO POZIADAT O VEREJNY ZOZNAM A POCTY VSETKYCH PRIJATYCH DETI U NAS-V NASEJ SKOLKE PRE NASLEDUJUCI SKOLSKY ROK?TO POTREBUJEM VEDIET.PRETOZE DOTERAZ TO BOLO VZDY VEREJNE VYVESENE NA SKOLKE KTO JE A KTO NIEJE OFICIALNE PRIJATY A TERAZ NIE JE.A TIEZ BY SOM NEJAKO CHCELA ZISTIT CI TAM SU -V ZOZNAME PRIJATYCH DETI AJ TIE, KTORYCH RODICIA NESPLNAJU PREDPOKLADY-TEDA ZE NAPR. TU NEMAJU TRVALY POBYT A NAPRIEK TOMU ICH DIETA PRIJALI.
DAKUJEM VAM ZA RADY I REAKCIE

rozalinda

mikri mozno mas pravdu, no len ani netusim ako zistit ci je prijaty niekto bez trvaleho pobytu,lebo to ti nik neda-adresy deti a ich rodicov a asi by si sa i tak musela sudit :)

mikri

No moja mne sa zda že na každé dieťa prispieva mesto alebo obec. Takže sú to verejné peniaze a myslím že máš nárok na to aby si sa dozvedela či sú tam deti s trvalým pobytom. A ak tam bude dieťa čo má prechodný tak možno by to odvolanie mohlo prejsť ale moc veľkú nádej ti nedávam ak tam je tlačenka...

rozalinda

ved hej, no kym nastupia nove deti do skolky uz je september a odvolat sa mozes do 15 dni :)
ale i tak, co mi pomoze papier ci mena, ked adresy trvaleho pobytu neviem? a to neviem ci mi je niekto povvinny na poziadanie dat?
lebo urcite prijali deti aj s mimo miesta trvaleho bydliska, lenze ako sa to dozviem, ked tie deti ani nepoznam ani ktosu ich rodicia a kde maju trvale bydlisko...
aj tak si asi mozu prijat koho oni chcu i ked mali by uprednostit deti s trvalym pobytom v obci, haha

mikri

Tak to ti teda držím palce. A ten zoznam by ti podľa mňa mali ukázať lebo veď keď deti chodia do škôlky tak aj tak tam ten zoznam býva vyvesený na dverách takže to nie je tajomstvo.

bibiii

Protekcia funguje skoro všade.Možno že to nebudu ochotni ti dať do ruky.Výhovorky sa nájdu.Treba to skusiť:

jajka001_

no to je dobra otazka. podla mna mas pravo vidiet ten zoznam len ci ti ho budu ochotni ukazat, zijeme predsa na Slovensku...protekcia v skolkach funguje