ukončenie pracovného pomeru

Príspevok v téme: ukončenie pracovného pomeru
mivi

chcela by som sa spýtať, či mi neviete poradiť. Dala som v práci výpoveď dohodou k 1.6, riaditeľka mi odpísala, že berie moju žiadosť na vedomie, ale k termínu ukončenia sa môže vyjadriť až potom, ako nájdu za mňa náhradu. Môže mi takto odpovedať? Veď to môžem dokedy čakať kým niekoho nájdu, ako to je???

takalala

a nieje to tak ze vypovedná lehota je 3 mesačná ak si pracovala u zamestnávatela viac ako 5 rokov a inak su to 2 mesiace.

ivi_ka87

Z toho, čo píšeš, mi nie je jasné, ako si chcela pracovný pomer ukončiť. Pracovný pomer je možné skončiť buď dohodou alebo výpoveďou. Dohoda je dvojstranná, ty podávaš návrh, ktorý vyžaduje súhlas zamestnávateľa. Ten ju buď akceptuje bezvýhradne, neakceptuje, alebo bude navrhne iné podmienky, ktoré ak Ti nevyhovujú prijať nemusíš. Ak nie je možné sa so zamestnávateľom dohodnúť, môžeš dať výpoveď. Tá je jednostranná a nepotrebuje súhlas zamestnávateľa. Pracovný pomer skončí po uplynutí výpovednej doby. Tá je minimálne 2 mesiace(podľa zákona, v pracovnej dobe môže byť dohodnutá dlhšia) a začína bežať od prvého dňa v mesiaci nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená zamestnávateľovi. (Napr. dáš výpoveď v máji, výpovedná doba začne bežať 1.6.)

tinulik24

....presne tak ako napísala Dalika. Takže či sa to pani riaditeľke bude páčiť alebo nie - zákon je zákon.

dalika

podla zakona je 2 mesacna vypovedna lehota a ta plynie od zaciatku nasledujuceho mesiaca. cize ak si dala dnes vypoved plynie ti od 1.6. cize by ta mohli pustit az 1.8.

tibka

Ahoj,

najlepsie ti poradia v tejto poradni.. skus sem napisat tvoju otazku..

(neviem, ako sem da ten link, tak je to na stranke profesia.sk a ked si zrolujes stranku celkom dole, tak tam je "Poradna") a napis to tam...

www.profesia.sk