nemam rada jeho matku, no ona mna hej...

Príspevok v téme: nemam rada jeho matku, no ona mna hej...
enriketa

viete je tu taky problem, nemam ju rada preto lebo mu vkuse riadi zivot, mame vztah na dialku takze nemozeme byt az tak casto spolu...nebyvame este spolu, a ona mu stale rozkazuje a ked chcem byt uz konecne s nim zrazu mu jeho ctena maminka nieco narozkazuje a on ju musi posluchnut.... takze nam to nevyjde...na dalsi den alebo nebodaj este dalsi tyzden alebo 2 a nepviem ze sa to stane raz zacas. ale zakazdym. no pritom ked som s nim u nich doma tak ona by mi zniesla aj modre z neba... minule som jej aj volala ci musi spravit to a to lebo sme spolu dlho neboli a ona bola cela natesena ked som jej volala. a nic sa nevyriesilo: "iba ano musi ist tam som mu to povedala no ved neboj ja ti poviem keby ta klamal" co mam robit? hrozne ho milujem a robim pre neho veci ktore by ina podla na nespravila,viem ze miluje aj on mna..ale v ich rodine to funguje proste tak a ja sa s tym neviem zmierit nikedy ma to prestzava bavit.. ale nechcem si ani pripustit ze by sme sa rozisli.. uz sme spolu celkom dlho..len, vkuse mu nieco prikazuje dava nejaku robotu prave vtedy ked mame byt spolu.. ja uz neviem som z toho chora.. ako sa mam s tym vyrovnat? ked chceme byt tak velmi spolu..uz som si aj myslela ze sa chce so mnou rozist a potom to zahra akoze to kolo jeho rodicom.. a tak..ale rozplakal sa pri mne vyprosikal ma ze to nieje tak, a neche ma stratit.. a dalsie tie sladke reci...ako sa mam s tym vyrovnat konecne? neviem ci sa mi to niekedy podari ale ked nemozeme byt spolu tak je to hotove peklo :(som z toho chora na nervy. a jeho rodicia nevedia pochopit ze chceme byt spolu,ved tiez boli mladi :( ani neviem ako sa mam s nou o tom porozpravat...

Linnda_260

Bubyna - máš pravdu.
Poznám prípad, kedy matka chlapovi dávala na javo, že sa mu nepáči, že často prespáva u priateľky a pod.
Vieš čo urobil? Tak mu to liezlo na nervy, že sa k nej presťahoval, jeho matka týždeň plakala. Teraz sú manželmi a svokru si vôbec nepúšťajú k telu. Môže si za to sama.

bubyna

necitala som nic podomnou, ale moj nazor je taky, ze by mal razne zakrocit on.nech povie svojej drahej mamicke ze tentokrat nech si robotku urobi sama, vy ste spolu povedzme dva tyzdne neboli a si pre neho dolezita tak idete spolu von..nech sa s tym zmieri.. podla vsetkeho je jeho mama dost falosna svina.... a este nieco.... nech jej predsa nehovori ze pojdete spolu von.. nech to drzi v tajnosti.... raz rano nech jej povie, tak cau mami, dnes som dohodnuty s priatelkou, a ona uz mu moze tak velke H.... ---- vela stastia.. daj vediet ako si dopadla..

Linnda_260

A ešte ma napadlo, skús matku predbehnúť. Najprv ty naplánuj stretnutie, pekný víkend, výlet a pod., dopredu ho upozorni, že budeš veľmi nešťastná ak by do toho "náhodou" niečo vošlo, okato sa na to teš a keď sa to prekazí kôli mamičke, daj mu najavo sklamanie, buď nešťastná, nech si uvedomí, že ti na tom záležalo a teraz toto. Zahraj mu na city. Zároveň výlet prelož na budúce a budeš vidieť, že to už vyjde. A nejako takto taktizuj, predbiehaj, pamätaj, musíš byť vždy o krok pred mamičkou.

Linnda_260

Ahoj Enriketa,
ako sa k tomu stavia on? Keď sa vam prekazia plany pre jeho pomoc v rodine, ako to vysvetľuje? Je veľmi dôležité, čo si o tom myslí, či to aj on vníma, že mamka naschvál vymýšla prácu, aby vám zabránila stretnutiu (čo ani nepredpokladám) alebo to vysvetľuje inak. Pamätaj, že kým bude bývať u rodičov, nič sa nezmení. Je podstatné ako sa bude chovať potom. Ale to zistíš až vtedy, keď spolu budete bývať. Či pribehne na zapískanie, alebo dokáže povedať: Už máme program, prídeme, keď budeme mať čas. Ale skús sa s ním porozprávať na rovinu. Vysvetli mu, presne čo cítiš a ako to z tvojho pohľadu vyzerá. Zrejme ti to bude vyvracať, ale skús modelové situácie. Vymysli konkrétny príklad, napr. Bývate spolu, je sobota ráno, pekný deň a rozhodnete sa ísť na turistiku. V tom zavolá mamička, že synáčik príď pokosiť trávnik. Čo na to on? Ale úprimne, vyzvi ho, nech sa nebojí povedať pravdu. Ak sa rozhodne pre výlet, neboj sa o vašu budúcnosť, ak pre mamičku, porozmýšľaj nad vzťahom. Jeho matka sa nezmení, takto bude s ním manipulovať navždy, je ale veľmi veľmi dôležité, ako sa k tomu postaví on. Nemusí ju predsa úplne vynechať zo života, ale nájsť zdravý kompromis. Úprimne ti ale poviem, ja osobne by som od takého chlapa dala ruky preč.

dd

enriketa, oni tie mamicky nasich drahych si to asi myslia, ze ti nasi chlapi su stale male deti, ktore ich musia posluchat..niektore sa akosi nevedia vyrovnat s tym, ze v zivote ich synacika sa objavila druha zena, ktoru by mal posluchat, byt s nou a uprednostnit ju pred svojou matkou..moja svokra tiez nedokaze chapat, ze ich rodina, v zlozeni - ona, jej muz a deti, sa musi "rozbit", aby si deti zalozili svoje rodiny..dlho mi to vyhadzovala na oci(este tak pred 5mes.), ze som rozbila ich rodinu..ja co mam skusenost, tak ako som pisala - manzelovi to tiez vadi, ze s nami takto manipuluje, takze v tom to mam asi lahsie, ze ho mozem ovplyvnit aj ja..

enriketa

nie ja mam 23 a on 25... len mi toto uz nenormalne vadi, ako keby bol male decko co ju musi vkuse pocuvat, ako tak citam tieto prispevky asi sa to nezmeni :( lenze ja o neho nechcem prist, mne nevadi on ale jeho ctena mamicka, raz mi uz prasknu nervy

dd

pokial sam s tym nesekne, nic sa nezmeni..tiez to poznam..stale prisposobovanie svokre, aby bol "pokoj v rodine"..ci uz v pripade mojej mamky, alebo aj mna samej..svokricka zavola, kedy prideme a nech prideme cez vikend(navsteva u nich netrva napr.5h, ako v normalych rodinach, my tam musime stravit cely vikend..), svokricka zavola, ze treba pomoct svokrovi, tak ideme..atd..ako ja to beriem, nemaju uz tolko sil, treba pomoct..su to manzelovi rodicia..ale tiez neznasam, ked sa nam svokra "namontuje" do nasich veci, zalezitosti, prip.nam takymto stylom skrta nase plany..zijeme spolu uz vyse 2r., mame aj dcerku a aj tak nas nenechava poriadne zit nas zivot, stale nas chce riadit a mat pri sebe, aby sme jej pomahali..len ona tu pomoc ani neuzna..aj ked prideme a manzel cosi pomaha(ja sa staram o dcerku), tak potom v "slabej chvilke"vykrikuje, ze nic nerobime a ze vobec nepomahame..atd..manzel mi dava za pravdu, ze je to tak, ako hovorim, uzna mi to, rozpravame sa o tom, tiez ho to vytaca, preto sa to snazime tak troska nenapadne kontrolovat..ako napr.vcera sme boli v Bojniciach na vylete, tak o tom asi ani nevedeli..lebo mam pocit, ze svokricka by bola schopna ukecat svokra, aby sli s nami a musela by sa tvarit strasne milo, ze ona je naj(pritom o nasej svadbe nechcela ani pocut, do poslednej chvile mi drzala prednasky a vyhovarala mi to, o dietati nechcela ani pocut, poohovarala nas po celej rodine..) a pretrcat sa s nami..mozno jej teraz krivdim, tym co som napisala(v tom pripade by mi to bolo velmi luto), ale po tych skusenostiach, ktore s nou mam, radsej neverim jej sladkym medovym pierkam, ktore sa mi snazi tahat popod nos..aby som sa potom zbytocne zasa nesklamala, ako uz tolko krat..

vevericka

no dievca poznam podobny pripad..ja a kamoska sme si asi v ronvakom case nasli chalanov, ja som s tym mojim este stale, kamoska s tym jej rozisli, liezlo jej na nervy to, co ty opisujes..vecne sa mi stazovala, ze mali ist niekam spolu, a jemu mama zavolala nech dojde nieco vybavit, urobit, opravit, nakupit proste hocico a jeho sestra si doma valala sunkym, on musel dobehnut a urobit to, kamoske to liezlo na nervy vecne sa koli tomu hadali, a jeho mama ju nemala rada vzdy, ked bola u nich ani sa snou nebavila, zazerala,kamoska si tiez nevedala predstavit, ze sa rozidu a rozisli, nasla si ineho, su spolu uz viac ako rok a je nadmieru stastna, jeho mama je strasne zlata a dobre si rozumeju..

salamocka

Od takeho ruky prec!!! Nic sa nezmeni v manzelstve, bude to este horsie... mamka zavola, ze treba pokosit, ist na pole, pomoct jej s dacim, mamka zavola, aby ste na nedelne obedy chodili k nim... mamka bude stale najlepsia.