kto tu ma alergiu?

StankaZel

Sliwusiq tiez mam s tym problem. Najviac mi zabral Stopalerg.. skus pozriet na nete, pripadne v lekrarni sa na opytat. Ja som to najviac ocenila v tehotenstve, kedze je povoleny aj v tomto obodbi a zaroven som sa cchel vyhnut chemickym liekom kvoli malej.. takze za mna naj riesenie :)

RNG

Na vzdusne alergie je ucinny najma doplnok quercitin, 3x500 mg
tiez vitamin C(3 gramy denne)
boswelin 2x500 mg
a rozne enzymi, ako napr bromelain 2x1000 GDU plus.
Alebo nosit masku na tvari v case kritickych pelovych a plesnovych obdobi.
A zmyt si tieto z vlasov kazdu noc, lebo inac sa v spanku dostanu do podusiek a vdychujes ich celu noc.

mary-anne

ja mám tiež alergiu na prach a roztoče, tabletky Aerious (či ako sa to píše) mi vôbec nezaberali a zo spreju do nosa Alergodil mi bolo ešte horšie. nebola som už vyše roka na kontrole, ale v najbližších dnoch sa chystám, tak som zvedavá, čo mi povedia ..

Sliwusiq

Mám alergiu na roztoče. Kýchala som slzili mi oci brnel mi nos....isla som na alegologiu dali mi lieky. Ale bolo to neznesitelne po liekoch som bola neskutocne unavena nedokazala som ich dalej brat. Od kedy ale lieky neberiem tak alergia sa ovela zhorsila. :(

anetanet

Ahojte,skopirujem aj do tejto temy moj prispevok ohl.alergie a Staloralu (uz je v teme Staloral)

Ja som tiez mala zo zaciatku alerg.prejavy po davke 20 kvapiek Staloralu (alerg.kasel), Dr. mi znizila davku na 13 kvapiek. To je vraj minimum,menej uz vraj ani nemusim brat,lebo by to nemalo efekt.Tak beriem cca 4 roky tuto davku.(Predtym mi skusala dat Pollinox injekcie,ale po 1.davke som v noci nemohla spat-mala som astmaticky kasel a nemohla som dychat.Tak sme hned vysadili a presli na Staloral. Staloral sa ma brat 3-5 rokov, ked nezaberie ani po 5 rokoch, uz to vraj nema zmysel brat. Kamarat isiel po 5 rokoch brania Staloralu na testy a mal horsie vysledky ako pred zahajenim liecby...Nijaka velka zmena ani u mna nenastala,ale posledny rok subezne beriem Staloral a prir.lieky proti alergii-alternativnu medicinu. Od kedy beriem aj tieto prir.lieky,nemam ziadne problemy. (predtym obcas nos,oci a v posl.rokoch najmä alerg.kasel-sezonna astma, v tehotenstve ekzem,zihlavka).Myslela som si,ze je to vdaka obom liekom,ktore beriem,ale nedavno som vynechala 2 tyzdne ten prir.liek a znovu som zacala pokasliavat, tak som si ho znovu nasadila a znova je dobre.Uz mi zacala 2.sezona a zatial bez priznakov. Inak som nasla zaujimavu suvisost-odborne lekarske-vedecke studie,ktore potvrdili zvysene riziko vzniku alergie a astmy po ockovani napr. DTP vakcinou (tetanus,zaskrt,cierny kasel)-mna preockovavali v 13.rokoch a cca 5 mesiacov na to mi vznikla polynosis-alergie na hadam vsetko co ma testovali-pele trav,,stromov,roztoce-prach,psie,macacie chlpy atd...viac vid moj prispevok tu www.slobodavockovani.sk ( v casti Diskusne forum – Kritika, od pacientky so ziskanou alergiou)
Alternat.medicinu som vyskusala,ked uz od 13 rokov do 28 mi klasicka medicina nijak velmi nepomohla. (zo sennej nadchy mi alergia presla do sezonnej astmy)Tieto prir.lieky mam brat 2 roky a potom by som sa mala alergie zbavit,teraz to bude rok co ich beriem a uz minulu sezonu som nemala problemy,teraz zacina 2.sezona a stale nemam problemy. (ani nos,oci ani kasel ani ekzem - min.rok mi zmizli prejavy alerg.astmy a miesto toho ma zo zaciatku iba parkrat trochu svrbel hltan (zacala som to brat niekedy vo februari-marci, okrem toho som uz potom ziadne prejavy alergie nemala. Nebrala som ziadne spreje na astmu, co som predtym musela.A tiez sa snazim vyhybat aj privela chemii v potravinach a pod.Takze tolko moja skusenost. Ten liecitel-psychotronik od ktoreho mam lieky sa vola Ing. Ludovit Matula-ku kazdemu pristupuje individualne,ma viac druhov liekov na alergie. Tak ak vam ani po 5 rokoch Staloral nezaberie, podla mojich skusenosti mozem len doporucit,aj ked zo zaciatku som tomu velku nadej teda nedavala-brala som to bud alebo,ked uz 15 rokov s alergiou bojujem,tak preco nevyskusat.V mojom pripade sa alternat.medicinu vyskusat vyplatilo.

mirka 23

no to hej, ale tak sme len ľudia. Ja tiež niekedy zhrešim. Najnovšie som vysadila uplne mlieko a mliečne vyrobky, ale proste syry jem, lebo ich mam rada na cestovinách a milujem paradajkovu polievku s plesnivym syrom a jogurtove mlieko s musli tiež mám rada, tak čo už....
Vyvarujem sa veciam, ktoré su najškodlivejšie (cola, sladené vody, káva, mlieko...)

bibba

myslim si ze si to bude wsimat coraz wiac ludi. od buduceho roka bude taky zakon ze popri eckach na obaloch potrawin musi byt wedla wyznacene co mozu sposobit na zdrawi... wed uwidime.