prosim o radu vas ženy a matky

Príspevok v téme: prosim o radu vas ženy a matky
ahojte

ahojte.chcela by som sa vas spytat či niektora ma skusenosti s touto vecou a ako to dopadlo.takže s mužom sme chceli babo,veeelmi len moja menštrucia bola nepravidelna a meranie teploty tiež nebolo uspešne.doktor mi navrhol,aby som par mesiacov brala antikoncepciu nech sa mi cyklus upravi a potom ich len vysadim a mala by som sa dočkat babatka.chcem sa vas spytat či s takymto tehotenstvom hned po tabletkach ma nejaka skusenosti.nemože to potom uškodit babetku?dakujem za rady

Dana P.

Velmi dolezite pri babatku je strazit si dostatok kyseliny listovej - u rozvíjajúceho sa plodu jej nedostatok spôsobuje obrovske komplikacie ako neúplný vývin chrbtice, lebky, miechy a mozgu.

Dolezite je, ze tieto deformacie sú druhým najčastejším pôrodným defektom u detí v USA!

Citala som o tom aj zaujimavy clanok na -odkaz odstránený- , velmi odporucam vsetkym maminkam..

vevericka

moze sa stat ze po vysadeni HAK bude cakat aj dovjcata, ale nie je to pravidlo..vsetko zavisi od tela, ako bude reagovat kolko vajicok sa uvolni a kolko sa oplodni
u IVF je to viac pravidlo, vklada sa viac oplodnenych vajick ako bolo spomenute podomnou..ved len nedavno bolo za oceanom, ze sa po IVF narodili osmorcata, lebo sa ujali vsetky vajicka:)

sarah parker

nooooo ale, je to vymysel, inak by bolo vyrazne vyssi vyskyt viacejciat ako ich na svete je. to je pripad umeleho oplodnenia, kedy sa hormonalne stimuluju vajecniky. in vitro oplodnene vajicka sa potom vimplantuju do maternice, lekari vsak bezne neimplantuju jedno oplodnene vajicko, ale viac.
pri hormonalnej antikoncepcii sa pouzivaju naozaj velmi nizke hladiny hormonov. nemoze ti to uskodit. sama nie som zastancom HAK, ale v tomto pripade ide o liecbu. ktora v mnohych pripadoch je najjednoduchsim riesenim neplodnosti.

nooo ale

No nechcem strasit, ale v statistikach sa pise, ze po vysadeni antikoncepcie sa moze stat to, ze mozete mat aj 5torcata a viac :D
Ide o to, ze AK zabranuje ovulacii a potom po vysadeni sa moze uvolnit z vajecnika aj niekolko vajicok naraz, ktore ked sa oplodnia, tak budete mat veeela detii naraz.

janka88

macka30 - ahoj. prosím ťa, keď máš znížené tie trombocity tak ti netečie niekedy krv z nosa? lebo mne tečie a doktorka na pohotovosti mi povedala aby si dala spraviť testy na trombocity.

janka88

kalimika - ahoj. Neviem ako to je ta kys. listová či sa može alebo nemože užívať zarovno s HAK ale mne ju doktorka predpisala až keď ju vysadila keď som chcela otehotnieť.Každý mesiac mi ju predpisuje, čistu kys. listovu ale inak mi ju zatial predali aj bez receptu. Volá sa ACIDUM FOLICUM. Krabička stoji okolo 110sk a na recept necelých 40sk doplatíš.

macka30

ahojte.....povysadeni HAK som otehotnela bez problemov po 3 mesiacoch a mam zdraveho dnes uz 9 rocneho syna...teraz cakam druhe babo mam znizeny pocet trombocytov,zeleza a kyseliny listovej.....dostala som kopec vitaminov injekcie b12 tak sa to snad upravi.....vela zdaru k babatku....