mam strach z maturity

Príspevok v téme: mam strach z maturity
bojko:(

ahojte.nabuduci rok mam maturovat ale velmi sa bojim zlyhania.ucim sa na same jednotky ale tak ci tak mam strasne obavy ze pohorim.celej mojej rodine je to jedno ako dopadnem ale tu ide o mna.som proste na seba velmi prisna a velmi sebakriticka.ja musim vzdy vsetko spravit na 120% a ked nie tak mam zle svedomie.viem otrasna povaha ale co narobim...pomozete nejako?dakujem

//duplicitna tema www.zdravie.sk

bojko:(

zilincanka...
no tieto sposoby sa mi zdaju divne ze si vytiahnes temu mas na nu tych 20-30 minut na pripravu a potom ti nieco ine povedia...som zvedava co mna caka ja som si dala litiku anglinu matiku info tak sa mam na co tesit lebo z info pojdem mozno jedina baba.a programovat..omg

borovica

Maturuješ až na budúci rok a už teraz stresuješ, čo budeš robiť potom. Nie je dobré učiť sa na 120% ako píšeš, ale tak aby si si niečo zapamätala. Moje dcéry maturujú teraz a neučili sa na samé jednotky. Mali aj dvojky aj trojky a na maturitách dostali včera 2 a dnes 1 a ešte majú zajtra nemčinu. Mali tam aj taký prípad, že učila sa na jednotky a zo slovenčiny mala okno a nič nevedela. Možno sa štyri roky biflovala a potom to tak dopadne. Možno mala trému. Drž sa a neboj sa.

kaktuska

Urcite nechci vsetko vediet na 120% poznam vela ludi ktori takymto sposobom pohoreli na vysokej skole pretoze tam sa vsetko vediet skutocne neda a ani neoplati. Najlepsi su ti co sa vedia uvolnit a z veci vykecat. To iste plati na mature kasli na dokonale biflovanie a nauc sa obkecavat a vyuzit vsetky svoje vedomosti, nazory a skusenosti. Budes to potrebovat hlave pri mature z jazykov po novom su robene viac formou dialogu a tvorivosti. Ja napr. som dostala na Nemcine realie Nemecka a mala som povedat ake pamiatky by som ukazala kamaradke.Nevedela som ani jednu ale zo satelitu MTV som si pamatala rock am ring festival, loveparade,bier fest...tak som kecala ze by som ju tam zaviedla a co by sme videli... vies aku pochvalu som dostala od skusajucich!A to hlavne preto lebo som sa uvolnila a pouzila fantaziu a vsetky schopnosti kecat a zaujat. Tak klud ber to s elanom a nadhladom a bude to uplne fajn!

zilincanka

bojko, viem presne co prezivas. ja som takej istej povahy. hoci si poviem, ved nemusim mat vsetko 100%, nikdy to nedodrzim. ja maturujem tento tyzden, a urcite sama dobre vies, ako k tomu celemu pristupujem. hoci som sa ucila cele 4 roky na same jednotky, nie vsetko som si do detailu pamatala, a tak som si asi mesiac pred maturitami zacala opakovat cele 4-rocne ucivo. kazdy den som sa naucila urcitu cast, aby som to do maja vsetko stihla. a napriklad dnes som mala anglictinu, vsetky temy som bola doslova "nabiflena" od A po Z. nakoniec som si vytiahla temu o cestovani. spociatku som bola spokojna, ved o cestovani sa da tak lahko debatovat. ale predsedkyna ma po chvilke stopla, ze v ten den uz cestovanie poculi, nech im porozpravam ako som bola na okruznej ceste anglickymi mestami. bojko, naozaj si nevies predstavit, co to pre mna bolo. o ziadnom meste som si nic nepamatala, pretoze v anglicku som este zial nebola a o londyne toho tiez velmi nenarozpravam. tak som tam zacala rapkat a nakoniec ma pustili so slovami, ze videli, ze som to vedela, ale taky prehlad o anglicku by som mohla mat. dostala som dvojku (co je vynikajuca znamka pre ostatnych, mne az tak dobra nepripada), ale vies, tolko usilia som vynalozila a nakoniec to takto dopadlo?