kolko stojí taká svadba?

Príspevok v téme: kolko stojí taká svadba?
nevesticka20

ahojte....mám 20 rokov a aj priatel, a rozmýslali sme ze by sme sa chceli zobrat, pretoze sa velmi milujeme....ale nakolko nevieme co taká svadba vyjde tak sa chcem spýtat....bývame na dedine...aa svadbu by sme mohli mat v kultúrnom dome...a v kostole niekde v meste...aa neviem co to vsetko môze vyjst...ak má niekto podobné skúsenosti...tak dakujem za rady :-))

tinka228

svokra, škoda že nie ste mojou svokrou. takú som vždy chcela. len či by som bola ja taká nevesta akú by ste si priali :-))).

tinka228

no budem hnusná, ale keby bolo na mne tak tá moja ostane sama a bez pomoci. ja som sa nikdy pomoci od nej nedočkala, vždy len polienka pod nohy tak prečo by som jej ja niekedy mala pomáhať. ak bude chcieť manžel nebudem mu brániť. samozrejme ak to nebude na úkor našej rodiny. možno som príliš zatrpknutá a tiež aj tvrdohlavá, ale ja jej to proste odpustiť nemôžem. možno by som sa troška premohla keby aspoň prišla sama od seba sa porozprávať, že nechce aby sme sa hnevali a že to všetko tak nemyslela. ale ona nie. ešte hrá ona urazenú a to už rok a pol. a ani ten náš malý ju nezaujíma. už len to mi nejde do hlavy keď všetkým na svadbe (aj na videiu to máme) vykladala ako sa teší na vnúčatká. a on ju ani nepozná.jej vlastná hrdosť a pýcha jej bránia urobiť čokoľvek.

dd

napisali Ste to velmi pekne..v tom s Vami uplne suhlasim..aj ja Vam zelam, aby Ste mali vela trpezlivosti s Vasou nevestou a aby Ste boli stastni a Vase vztahy sa dali do poriadku!

svokra.

tak z môjho pohľadu, vám želám, aby ste boli šťastné a hlavne trpezlivé. Lebo keď sa vadíte alebo hneváte na svoje svokry, ubližujete svojmu manželovi, lebo je to jeho mama. Tak sa snaýžte starať sa o domácnosť deti a manžela, aby vám nemohla nikdy nič vytknúť. Možno si raz uvedomí, že má dobrú nevestu. Možno ubehnú aj roky, ale raz bude potrebovať vašu pomoc. Bude stará alebo chorá, alebo príde úraz a vy budete tá, čo sa o ňu postará. Aj svokry by mali na toto myslieť. Aby raz neostali samé a bez pomoci.

dd

nuz, ja teda tiez este nieco napisem..netvrdim, ze som dokonala a nemam chyby..kazdy ich mame..ale snazim sa starat o rodinu..varim, periem, zehlim, upracem(niekedy pomaha aj manzel)..ale podla svokry je tu v byte kde byvame aj tak stale bordel a neporiadok..strasne jej na mne vadi, ze vraj ju ani k dcerke nepustim, ze sa s nou nemoze ani hrat, co je ale blbost a ona to sama dobre vie, len bohuzial po mojich skusenostiach so svokrou jej nedokazem doverovat ani na 50%..a vcera si tu doveru takisto naburala, ked chcela aby som pchala do dcerky nedozretu ceresnu..a nechcem sa vychvalovat, ale myslim, ze v mnohych ohladoch je manzelovi lepsie s nami..potvrdil mi to aj na stedry den min.roku 2008..svokra nemohla prekusnut, ze budeme na byte a nie u nich, ale ked som sa manzela pytala, ci tam chce ist,ze ak on chce, by som sa ovladla a by sme sli, ale povedal mi doslova:daj pokoj, naco tam pojdeme, aj tak viem, ake to tam zas od rana bude..my sme prezili stedry den v klude, vsetko sme si krasne popripravovali, bez nervov, stresov, nadavok a kriku(co som u nich zazila nie jeden raz aj v uplne bezny den)..svokra je taky myslim az diktatorsky typ cloveka, vsetko musi byt podla nej a ked nieje, strasne sa urazi a vie druhych riadne vytocit..
Vy mila svokra Ste ale urcite dobry clovek a isto Vas to velmi trapi, ked sa nevesta nestara o domacnost a ze tie Vase navstevy su take tiche..mate to tiez tazke..ja sa so svokrou tiez uz moc nerozpravam(pisala som to nizsie, ze ked sme s manzelom len chodili, tak sa so mnou strasne vykecavala, ale potom sa to zvrtlo..), ked sa ma nieco spyta, odpoviem, so svokrom a svagrinou sa porozpravam trocha viac..a manzel sa s nimi bavi tiez, v podstate normalne..

tinka228

Darika tak ti úprimne závidím takú svokru. Môj muž si s našimi celkom rozumie. Aj keď som bola v pôrodnici išiel na chatu na víkend radšej za mojimi rodičmi ako za vlastnými (tiež majú chatu). Aj keď sú chvíle keď frfle na mojich, ale to mám pocit, že len preto, aby aspoň trošku vyrovnal skóre, keďže ja sa s jeho rodičmi nebavím vôbec.
Inak ja si absolútne neviem predstaviť ísť na kávu so svokrou. neviem o čom by sme sa rozprávali.

darika

Jeeej dievcata,ved vy tu nevesticku aj odplasite tym co pisete.Ved ona chudatko chcela len kolko stoji svadba.Ale uz ked som tu,nezavidim ani vam,ani svokre.To ja som asi vynimka.Moja svokra povedala,ze ma dalsiu dceru a moja mama,ze dostala syna.Moj manzel dokaze s mojou mamou prerecnit hodiny a to tam ja nemusim vobec byt.Ja so svokrou aj na kavu ideme,aj sms si piseme.To len aby sa nevesticka nezlakla.Ale nebojte,nemam to ani ja take dokonale.Vsade je nieco,ale nestazujem si.Vy uz ked nemate take vztahy,drzte aspon s manzelmi a Svokra,aj taky pripad poznam a mame ho v rodine.Niekedy sa clovek nezavdaci.Drzte sa aspon tak,ze sa budete aspon tvarit,ze je vsetko v poriadku.Musite byt velmi dobry clovek.

tinka228

milá svokra som veľmi rada, že si prispela do tejto diskusie. no nemáš to ľahké ani ty. lenže ja sa od tvojej nevesty veľmi líšim. to všetko čo ona nerobí je pre mňa samozrejmosťou, dokonca si myslím že sa o jej syna starám lepšie ako ona lebo u nich mu nikto jedlo nenabral a nedal pod nos, nikto neurobil večeru, prala tak že všetky veci mali šedivú jednakú farbu, vôbec ju nežralo že ponožky nosí takmer predraté a slipy s dieročkami a mohla by som ešte písať. možno si poviete že dospelý chlap by mohol aj sám o seba lepšie stáť, ale môj muž si na to nepotrpí, ale ako sme spolu tak už sa trošku "vycvičil". a čo sa týka návšetv tak tiež to boli trápne časy lebo ona vždy hovorila len o sebe svojich problémoch a ak sme aj my niečo povedali tak to vždy zahovorila a nsmerovala zase na seba. takže nezávidím ti tvoju situáciu ale tá moja je asi presne v opačnom garde ako u teba. aj keď ja mám tiež chyby a nie málo. a tvoj syn? jemu to nevadí, že vaše vzťahy sú takéto?
ja mám tiež syna a ako som tu už písala aj sa tohto veľmi obávam. preto sa snažím dať svojmu synovi teraz to čo si myslím že môjmu mužovi v detstve chýbalo. aby sa v budúcnosti k svojej manželke vedel správať a aby to moja nevesta ocenila. to je ale ďaleká budúcnosť a možno sa to aj mne vráti ako bumerang a zažijem to isté čo prežívam teraz ale v pozícii svokry.

jajka001_

ano, prave na to iste myslim aj ja. mam syna, sice este ma len styri roky ale raz vyrastie a bude sa zenit. viem ze budem velmi kriticka k tomu, co si vyberie. viem to podla toho, ze viem ako reaguju svokry na nevesty, a tiez ze je to preto, lebo sa o svoje deti boja. preto sa snazim svokru chapat a vychadzat s nou, ako sa len da. sme kazda uplne ina, kazda sme v inej pozicii. je na mne, aby som si urcila priestor, a je na mne, aby nebola nestastna - lebo ja sice tuzim po sukromi ale musim respektovat ze ona je jeho matka a najma, babka mojho syna. lebo to su pokrvne vztahy. silne puta. bez ohladu na osobne vztahy, charaktery, konflikty, stale su to pokrvne puta. a ja chcem aby z mojho syna vyrastol clovek, ktory si bude vazit inych ludi, aj ked nebudu podla jeho gusta.

svokra.

tak môj syn sa oženil a zo mňa sa stala svokra. A je to fakt ťažké. Raz to zažijete aj vy. Hlane ak máte synov, lebo na nevesty sa ťažšie zvyká ako keď máte dcéru a na zaťa. Kúpili si byt. Ale moja nevesta nevarí, neupratuje, nepere, nežehlí... Jednoducho doje venjakú večeru a tanier nech dva dni na linke. Ani do tej myčky ho nedá....Môj syn doma nikdy nič nerobil, nepomáhal a teraz musí robiť sám, aby nežil v bordeli.
Chodia k nám na obedy alebo si objednajú. A ja sa ticho prizerám, aby som nenarobila hriech. Viem, že keby som ju upozornila, mala by ma za najoršiu svokru na svete, ako vy tie vaše. A návštevy. Za tri roky som bola u nich tri krát. Načo mám ísť. Ak tam prídem sadnem do obývačky, téma žiadna, s ničím neponúknu, len už pozerajú hodinky a čakajú kedy odídem. Všetko sú pre nich výlety, kamaráti, nákupy značkového šatstvaa dovolenky. Tento rok idú do Mexika a už plánujú dovolenku na zimu. A pritom ja im urobím čo na očiach vidím. Je to môj jediný syn. Ktovie, či by som bola alergická na každú nevestu alebo len na túto jednu. Niekedy mi je syna ľúto -inokedy si poviem, tak ti treba, ty si si ju vybral. Ale do očí im nahlas nepoviem nič. Takže také je byť svokrou....