Je to psychická porucha?

Príspevok v téme: Je to psychická porucha?
Jaaaaa

Chcem sa opýtať či toto može byť psychická porucha,ja si myslím že asi ťažko...ale ide mi to už na nervi...Môj problém je takýto:
Vždy sa musím umývať inak citim ako keby som mala ruky od prachu. musím sa ísť ...alebo:ked si niekto sucha ruky o nohavice alebo ruku o ruku...to mi neskutocne vadi.vtedy bi som vrazdila.dostanem az zimomriavky.Alebo mi vadí keď je niečo mastné...to mi strasne vadi..alebo ked si niekto obhríza nechty a vadí mi este ked si niekto v kuse pliesk ruky o nohy...
ide mi to uz strasne nanervi a ja uz neviem co s tym mam robit.
prosim o radu!

barbinka

tak tej žltačky sa bojím strašne najviac. Niekde sa chytím rukou, dala by som si ruku k ústam, zabudla na to a už by som ju mala.

jajka001_

ja si tiez stale umyvam ruky, hlavne v zime ich mam potom dost vysusene. a tiez vonku toho moc nepochytam, pouzivam malicky, chrbaty ruky atd. nosim antibakterialne utierky - ale to len odkedy mam dieta. podla mna to nie je az take chore, zijem vo velkomeste a pohybuju sa tu vselijaki ludia, ktory o hygiene ani nechyrovali. mnoho ludi si ani ruky po wc neumyje.

Jaaaaa

tak toho sa bojim aj ja ale nie az tak strasne.mozem chytit len zltacku...noo a to ked este nedostali ani bezdaci:D(no ako ktory)

barbinka

No neviem, ale zasa robím toto. Do autobusu nastupujem len do prvých dverí, lebo do ostatných môžu ísť aj bezďáci a šofér si nič nevšimne (som z BA). Držím sa v buse vždy len jednou rukou tyče, nikdy ruky nestriedam. Ani sa neposuniem, len aby som nemusela chytať ďalšie nové miesto na tyči. Prídem k bráne, kľúče od vchodu vyberám len tou čistou rukou, tak isto kľučky v byte dokým sa dostanem do kúpeľne, kde si konečne umyjem ruky mydlom vo veľmi teplej vode a som konečne spokojná. Taktiež keď si ideme niekam sadnúť, záchod splachujem s toaletným papierom v ruke a kľučky otváram a zatváram lakťami, ak tam nie sú servítky na ruky. Dúfam, že to nie je niečo nenormálne. Len sa bojím, že niečo chytím.