Spí len 2 hodiny.....ako mu pomôcť?

Príspevok v téme: Spí len 2 hodiny.....ako mu pomôcť?
princess987

Môj kamarát je strašne tvrdohlavý, ale na tom by nič nebolo, keby si neničil svoje zdravie. Denne spí asi 2 hodiny z 24hodín a navyše má veľmi preplnený "plán", čiže ja nechápem ako môže také vyčerpanie vydržať. Lebo to na ňom nie je ani vidno, ale normálne mi v noci o tretej zavolá či nejdem do mesta a keď sa ho spýtam že prečo nespí, tak mi povie že sa dovtedy učil. Ked som sa mu snažila dohovoriť, nereagoval. Ako mu mám vysvetliť že spánok je dôležitý? Ale ja dobre viem že to vie, ale zrejme si myslím že "jeho sa to netýka". Len sa bojím že na to príde len vtedy ked sa mu niečo stane. Co všetko sa mu môže stať?

RNG

spanok je potrebny, cez hlboke fazy spanku sa regeneruje a "poupratuje " mozog.
V poslednom case sa casto v noci budim a potom casto neviem zaspat. Aj dnes som poriadne vycerpany a asi pojdem domov chrniet a dam si Melatonin a 5-HTP pre istotu, aby som sa poriadne vyspal.
Nerobim to casto, mozno 2-3 krat do roka, ale zda sa mi, ze to dnes potrebujem. Inac sa to bude vliect, unava, dalsie dni.
Good Night.

tv-

môj je pracovne vyťažený a tiež málo spí. a je nepokojný. nie nervózny ale nepokojný. nevie sa uvoľniť, odreagovať, stále mu vyzváňa mobil... a večer o 22.00
si sadne k TV a drieme. potom o 24,00 ide do postele a nezaspí . len sa prehadzuje. A keď ako tak zaspí, tak sa často budí, pretáča... a o 5,00 je už hore.
-
Ale poradím, čo už dva týždne u nás funguje. Mal meniny. Nebol doma. Kúpila som televízor do spálne. Prerobila som spálňu, tv zapojila a dala mu to ako darček. Viem, že tv do spálne nepatrí a narušuje spánok ale on ho mal narušený aj bez toho. A tv aj ja rada pozerám. A nevadí mi ak spím a tv ide. A priateľ? O 22,00 sme v posteli, nastavíme aby sa sám vypol o 24,00 ak náhodou zaspíme. A on? O 22,30 spí ako zabitý. A aj ja ...