Pilates-skolióza

kiky

ďakujem za rady..pojdem to vyskúšať buď tento alebo budúci týždeň a idem aj s maminou sme sa večer dohodli...tešim sa..lebo viem že si takto ani neublížim a bude to dobré

mijjaja

ahojte,ja som mala aj mam problemy s chrbticou,a dlho predlho som hladala najvhodniejsie cvicenia ktore ju nezatazuju,v ziadnom pripade ziadne skackanie ako aerobic a pod.,mozem odporucit Pilatesa! neuveritelne pokroky citim,v drzani tela,v uvolnovani bolesti,treba chodit aspon 2x do tyzdna,a uz po prvom kurze pocitite rozdiel! odporucam!

igris

urcite zavisi od vaznosti ochorenia, ale vychadzala som z toho ze kika cvicila uz dlhsie, a kombinaciou s vhodnym vysvetlenim by to na zaciatok mohlo ist, nech to len parkrat vyskusa a uvidi ako sa bude citit, neviem ci chodi na niake rehabilitacie , alebo specialne cvicenia, urcite existuju v rehabilitacnych centrach, ale brala som to ako relax , ktory by nemal uskodit :). Sorry kiky ze o tebe pisem v tretej osobe :)

Alternativa

Cau Igriska a Kiky,
takze cvicime :o). Fakt je fajn, ak cvicit chodi mama s dcerou, je to uzasne dobre aj na upevnenie vztahu, je to Vas spolocny program. Zazila som, odporucam :o). Nebolo by pre Kiky lepsie najst si nejaky kurz, ktory bude pre zaciatocnikov, aby dobre zvladla techniku Pilatesa? Rovno ist cvicit medzi skusene Pilates cvicenky, to nemusi byt najstastnejsie. Co ty na to, Igriska?

igris

ano je to ako aerobic, zobrat si treba uterak a oblict sa ako na aerobic, cvici sa na boso, stoji to tusim 70/80 sk, uz som tam 5 mesiacov nebola, chodim na jogu, ale kamosky tam chodia. Niektore baby tam chodia aj s maminami ;)

kiky

igris:a tam sa treba nejak aj objednať či stačí len tak prísť??ako aj na aerobic sa chodieva?Čo si treba zobrať?A nevadí že mám 16?

igris

kiky, urcite je toho v Blave viac ,ale toto som cvicila a bolo to fajn :)
www.fitness-astra.sk
ta cvicitelka je zlata, vela vysvetluje a chodi aj napravat, aby si to spravne cvicila, zavisi kolko dievcat tam je

alti

Napadlo ma aj cvicenie na fit-loptach, je vyborne pri problemoch s chrbticou. Kto vie, ma skusenosti, ci su fit lopty vhodne pri skolioze, napiste pls.