anemia

jaroslav111

Pri anémii nemusí byť problém nedostatok železa, ale nedostatok iných stopových prvkov, ktorý spôsobí neschopnosť tela železo spracovávať. Doporučujem Hippokratin, obsahuje všetky potrebné prvky, aj ultrastopové v ideálnom pomere.

RNG

Tardyferon ,a zdroj zeleza vo forme velmi zlej na zabudovanie, siranu zeleznateho.
A nema ziadne ine latky okrem kyseliny listovej potrebne na tvorenie cervenych krviniek
Doplnky s 25 mg zeleza vo forme napr bis glycinatu s vitaminmi B-6 B-9 a B-12 su nepomerne ucinnejsie.

janka tomi

Dobrý deň,

ja som na anémiu liečená už siedmy rok, samozrejme bezúspešne.
Za mesiac idem na cytologiu, imunifenotyp a cytogenetiku kostnej drene.
Niekto sa tu pýtal, ako sa dá vylúčiť, že je anémia spôsobená poruchou kostnej drene. Dá sa to jedine jej vyšetrením.
ZVEDAVEC: Anémia zo stravy sa dá ľahko zistiť. Ak manželka užíva lieky /napr. tardyferon/ a potom si dá vyšetriť krv a je HB nízky, nie je to zo stravy. Ja ju nemám zo stravy, mám to zdedené. Už sa mi k tomu pridružila aj leukopénia, anémiu mám stredne ťažký stupeň, a mykrocytovú hypochromu. Ale takýto stav už je riadne citeľný.

Viera123

Dobry den, neviete mi poradit, kde by som mohla najst uz spominany liek easy iron ? V lete sme ho mojej mame priniesli z USA a dost jej pomohol. Ale tabletky sa jej minaju, kedze ich uziva kazdy den. Hladala som ho na mnohych americkych strankach, ale tie ho nedorucuju na Slovensko. Ak poznate nejaku lekaren, kde ho maju, prosim dajte mi vediet.

Dakujem

[zruseny12]

ja ti v tom neporadim,ale mozno sa tu niekto najde...skus sa opytat aj FARMACEUTKY...ma tusim aj zalozenu temu...
OTAZKY NA FARMECEUTKU...
VELA STASTIA PRAJEM,ABY SA Z TOHO DOSTALA...

zvedavec

viete mi povedat,aka je pravdepodobnost ze by mohlo ist o anemiu sposobenu poruchou kostnej drene alebo inym hemato-onko ochorenim?ake su priznaky,pripadne ako sa to da vylucit...dakujem....ake by mali nasledovat dalsie vysetrenia a ine postupy...

[zruseny12]

ja ti nepomozem inak,len skus si pozriet tu stranku ako som odporucala ZVEDAVCOV.tam su bylinky na zenske problemi napr.REBRICEK,HLUCHAVKA BIELA...atd.

katka ddd

čitam vase príspevky lebo tato tema sa týka aj mojej maminky...je anemicka..no neviem presne jej diagnozu. musim sa jej pozrieť do zdravotnej karty...ale som z nej nestastna, lebo ku tomu sa jej dostavili este aj problemy zenské...stale ma menzes, predpísali jej nejaké tabletky ktoré sa užívaju 21 dní vtedy by nemala dostat kramy a potom 7 dní pauza ale ani to jej nepomaha..zo zaciatku 7 dni...sa jej zastavili, no vcera mi povedala, že sa jej znova pustili, som bezradna, lebo lekari jej už robili laparoskopiu...odstranili jej myom...chvalabohu vysledky z histologie dobre dopadli no a už bola aj na kyrete...neviem kde by mohol byt problem, stale chodí po lekaroch a nič jej nezistili..akruat ano, som si spomenula, že jej nasli nejakého bacila alebo vírus,tak jej opakovali testy...čo to moze byt za vírus??? a prečo ju pobolieva brucho??? hocikedy mihovori, ako velmi ju boli v podbrušku...som tehotna v 8 mesiaci tehotenstva, ale to čo teraz s nou preživam neprajem nikomu...som na nu velmi naviazana..prosim o hociake dobre rady, dakujem

RNG

Niektore doplnky na to mozu pomoct, napr Easy Iron od maloobchodnej siete Puritan.com
Obsahuje vyborne absorbovatelnu formu zeleza(bis glycinate) kyselinu listovu a trochu B-12.
Pomohlo to dvom mojim silne anemickym tetkam, ked po rokoch bratia doplnkov zeleza(roznofarebne hrdze=ferrum oxid) ktore im ,samozrejme, nezabrali som im poslal tuto formu.
Pripadne odporucam brat aj dobre absorbovatelny vitamin B-12, sublingual(tj pod jazyk).
Totiz vstrebavanie B-12 cez zaludok je velmi malo ucinne, ale znacne ucinne je priamo do krvi cez sliznicu v ustach,hlavne pod jazykom.
Zelezo v tele normalne recirkuluje(cervene krvinky sa rozlozia haema sa v crevach vplyvom bakterii tiez rozlozi a zelezo sa reabsorbuje.
Zialbohu nie u kazdeho.

Tiez je niekolko inych pricin na stratu alebo nedostatocne vytvaranie cervenych krviniek, od plesnami poskodenej kostnej drene(treba brat antimykoticke, vcitane lapacho, oreganovy olej,curcumin, kokosovy olej a protiplesnovu/protikandidivu dietu) az po rozne vnutorne krvacania.Aj kandida v crevach k tomu moze prispiet obcas.

Malokrvnost je niekedy u ludi na redukcnej diete, vegetarianov s nespravnou skladbou stravy alebo u ludi s poskodenym travenim a absorbciou.

[zruseny12]

nemas za,co...
mozno,ze bude mat nejaky traviaci problem,ze jej creva dobre nevstrebavaju ziviny,alebo aj ked sa pije caJ medzi jedlom,tak ten zabranuje vstrebavaniu ZELEZA...aspon pol hodiny po jedle by nemala pit caj...

daj si do google ZDRAVIE Z BOZEJ LEKARNE...
tam najdes rady a nejake bylinky na ANEMIU...atd.
krv cisti dobre
SKOROCEL KOPIJOVITY
LIPKAVEC
tam si najdes dobre rady...
vela stastia