Hemoroidy

Súvisiaci obsah

BertaVertina

S hemoroidmi je to fakt tazke, lebo sa liecia dost komplikovane, ak su teda hlavne starsie. Posielam link na clanky, ktore svojho casu pomohli mne zacat konat - doktorpro.sk a urcite treba upravovat jedalnicek, len masticky nepostacia!

Maria_B

Sestre aj švagrovi výborne pomohla masť kúpená na ozopa.sk aj ja ju používam a je výborná. Najlepšie je že to je 100% prírodný produkt a rýchlo zaberá. Švagrovi stačilo ju používať 2 týždne a veľmi si pochvaľoval a sestra mala od hemoroidov pokoj cca po 4 týždňoch.

beriooo

Krem na hemoroidy - hespac.com Krem pomáha hneď, ten upokojuje a sťahuje ale kým sa človek úplne vylieči to trvá aj 3-4 mesiace.

mjanik

hemoroidy najrýchlejšie vyliečiš akupunktúrou:u krátko trvajúcich-1-3 x
u starších 2-5 x,V 90% zmiznú už po prvom liečeni.Samotná liečba nevyžaduje vyzliekanie sa ,Používame body na rukách a nohách.

Luky13

Hemorodidy 2-4 stupňa:
Mám 29 rokov. Problémy mi začali 4.6.2019, kedy mi začali hemoroidy vyliezať aj počas dňa, krvácať pri stolici a začal kolotoč. Najprv som navštívil lekáreň a tam mi poradili Hemostop a faktu čapíky. Prestriedal som ešte čapíky Preparation H, konopnú masť na hemoroidy a faktu gél. Dočítal som sa, že prí pomôže proti krvácaniu jedno jablko denne, tak som si jedno rád cez deň dal. Kúpil som si ešte vlákninu a dubovú kôru. Moje ráno vyzeralo tak, že som vstal, zarobil si vlákninu, tým pádom vypil veľa vody najedol sa, dal si jablko, na potrebu, do sprchy a do práce. Ku každému jedlu si dám trochu čerstvej zeleninky a cez deň nejaké to ovocie. Stal sa z toho dobrý zvyk do budúcna. Problémy s krvácaním prestali. To jablko mi naozaj pomohlo, no stále mi hemoroidy vyliezali. Bolo naozaj ťažké pracovať, a takmer nikam som nechodil celé leto. Ale k tomu sa dostanem.
Navštívil som moju obvodnú pani doktorku Mudr. Mihálikovú, s tým, že si ich chcem dať odstrániť. Vedel som, že sú to hemoroidy, pretože minulý rok som mal podobné problémy, no boli menšie. Vtedy som absolvoval endoskopiu, ale nezvládol som ju celú. Ma to dosť bolelo. Pani doktorka ma chcela poslať znovu na ňu. Je to najrýchlejšie, číže chápem prečo, ale požiadal som ju, aby ma poslala na kolonoskopiu v celkovej anestéze. Dala mi výmenný lístok a mohol som ísť. Vybral som si kolonoskopiu u Milosrdních, kde mi ju odporúčili aj známy a aj ja ju tam vrelo odporúčam.
Predtým som absolvoval ešte vyšetrenie u pána doktora MuDr. Špačka v Pezinku. Poslal ma teda na kolonoskopiu so slovami, že by som podľa neho endoskopiu zvládol, ale po predošlej skúsenosti s endoskopiou v železničnej poliklinike som povedal, že radšej absolvujem kolonoskopiu v celkovej anestéze. Na termín som čakal 2 mesiace, tam mi pán doktor predpísal Mobivenal s escínom. Ráno jednu a večer jednu tabletku po jedle. Počas tých 2 mesiacov mi známa poradila sedieť v nastrúhanej mrkve jednu hodinu denne. Trošku sa to zlepšilo, ale nebolo to ono ani cez deň. Bez športu, bez kúpania, bez mimovoľných aktivít. Iba do práce som chodil, aby bolo na zaplatenie účtov a podobne. Kolonoskopia prebehla bez problémov a ani som nevedel, že mi ju robili. O nej som tu, ale už písal. Vrátil som sa pánovi doktorovi Špačkovi na kontrolu, ktorý akurát nemal službu, tak som poprosil jeho kolegu pána doktora MuDr. Balka, či by sa na výsledky mohol pozrieť aj on. Spravil mi vyšetrenie s prstom a odhovoril ma od operácie. Že na klasickú operáciu to ešte nie je, ale pokiaľ chcem, tak mi poradil radiofrekvenčnú abláciu, pretože po gumičkách sa to vracia časom. Trocha inak to pomenoval, ale v podstate po opýtaní sme mysleli to isté. Opýtal som sa na pána doktora MuDr. Starzyka PhD., MBA v Nových Zámkoch, keďže som čo to už počítal a naštudoval. Len mi ho vrelo odporúčil a predpísal mi adrenalínové čapíky.
Návšteva u pána doktora Starzyka bola nad očakávania. Vstupná kontrola po predložení výsledkou prebehla s anoskopom a že môžeme to spraviť aj rádiofrekvenčnou abláciou. Sa mi veľmi uľavilo vtedy. Bol Piatok a nemal som odvoz a keďže som nevedel, že čo ma čaká, tak som sa objednal na Pondelok s tým, že si vybavím odvoz. Išiel so mnou môj tatino a nestihol ani vypiť kávu a už som bol vonku, s tým, že mi pán doktor v Piatok povedal, že odvoz nepotrebujem, že by som to zvládol odšoférovať domov aj sám. A mal pravdu. Môjho tatina tam netrebalo, ale nenudil som sa aspoň po ceste domov. A ako vyzeral zákrok? Prišiel som, všetko pani sestrička a pán doktor nachystali a šup na stôl. Zákrok sa robí so zavedeným proktoskopom. Nie je to bolestivé, no nepríjemné, ale nakoniec som chlap, tak akému chlapovi by to príjemné bolo. Myslel som, že injekcia s anestetikom bude bolestivá. Štipanec od komára je omnoho horší. Potom som ucítil už iba teplo, ktoré sa podobalo na to, ako keď si idete ľahnúť do horúcej vane, alebo si sadnete v saune. Pohoda. Za 2 minútky bolo po zákroku a mohol som ísť domov. Pán dokror mi odstránil hemoroid 4. stupňa. S pánom doktorom sme ešte posrandovali a stihol som tatina, ktorý nemal ešte dopitú kávu. Pre istotu som si zarobil Flektor a išli sme domov. Asi 10 dní miernych bolestí (mňa to pálilo. A aj to iba raz za čas), ktorých sa viete zbaviť Flektorom alebo Aulinom (ja ich používam aj na bolesť hlavy). Hneď 1. stolica bola ľahšia na vyprázdnenie a dnes už čakám na 2. zákrok 2. hemoroidu a čo je hlavné, že som vedel fungovať hneď po zákroku. Dokonca lepšie, keďže už nič nevylieza. Čakajú ma teda ešte 2 menšie, keďže som mal tri hemoroidy.
Tí čo máte problémy, tak Vám pána doktora Starzyka odporúčam aj ja. Zároveň aj kolonoskopické vyšetrenie u Milosrdních. A chcel by som sa týmto poďakovať pani doktorke MuDr. Beáte Mihálikovej a jej pani sestričke, pánovi doktorovi MuDr. Františkovi Špačkovi, jeho kolegovi MuDr. Borisovi Balkovi spolu s ich sestričkou. Celému tímu na gastre u Milosrdních bratov na čele s pánom doktorom MuDr. Jurajom Longauerom a pánovi doktorovi MuDr. Martinovi Starzykovi PhD., MBA tiež spolu so sestričkou za skvele odvednú prácu, ľudský prístup a pochopenie. Tento tím, ktorý mi pomáhal riešiť môj problém je dôkazom, že zdravotníctvo na Slovensku má stále šikovných a dobrých ľudí. Ostatným ľuďom čo to čítate, tak máte najskôr podobný podobný problém, ako som mal ja. Nečakajte, že to zmizne, pretože nezmizne. Niekoľko mesiacov som sa o to pokúšal pri čakaní na kolonoskopiu. Riešte to. A to čím skôr. Lebo jediné, čo ľutujem, že som si to nedal takto vyriešiť už dávno.

AndrejR

Ja som dlhé roky používal Hemostop mastičku a tabletky keď bol nejaký problém s vonkajšími hemoroidami a musím povedať, že mi to celkom fajn zaberalo. Až kým sa mi zrazu neobjavili bolestivé vnútorné hemoroidy, na to už mi hemostop dá sa povedať nepomáhal skoro vôbec... Po prečítaní tohto zdravovek.eu článku som sa rozhodol vyskúšať faktu čapíky, kedže písali, že s ním majú pacienti s vnútornými hemoroidami dobré skúsenosti, a musím povedať, že mi to zabralo, až som sa čudoval... Inak na tej stránke mali aj riadne dobrý článok o hemoroidoch ale nemám to už v prehliadači tak neviem presný link. To tiež odporúčam prečítať... Už som prešiel aj z hemostop mastičky na Faktu masť. Neviem, že či už som si vybudoval nejakú toleranciu alebo čo, možno je dobré to striedať...

MartinaBA

Existuje veľa mastí, krémov a tabletiek na hemoroidy. V podstate pomáhajú všetky, niektoré viac, niektoré menej. Treba si ale uvedomiť, že samotný krém príčinu neodstráni. Treba zmeniť životosprávu, zaradiť do jedálnička viac vlákniny, menej sedieť atď ... Pozrite si napr tento článok www.polakova.sk

Hemoroidy sú nepríjemná vec ale treba ich začať riešiť čo najskôr. Môžu sa uplne stratiť, ak zvolíme správny postup