Intolerancia laktozy - čo môžem jesť?

Príspevok v téme: Intolerancia laktozy - čo môžem jesť?
mankosovina

Dobry den, moja zakladna otazka je, kde vsade je laktoza, co vsetko o nej viete, aky sposobom ju mozeme z potravin odstranit?

Tak da sa laktoza odstanit napr. prevarenim mieka? Alebo mlieko, ktore pouzivame na kolace alebo palacinky... Aj ked to dam upiecst, stale tam bude? Pytam sa preto, lebo viem, ze laktoza nie je v joogurtoch, syroch a kyslom mlieku.

Dokonca aj lieky, ktore obsahuju tuto zlozku su pre mna horor, mozete mi k tomuto problemu povedat aj nieco viac alebo odporucite nejake odbornejsie knihy a stranky? dakujeeem :)

menooo

ahojte

ospravedlnujem sa, ale naozaj vtipne (sarkasticke :D ) vysvetlenie je obrazok :D

("Nie ste alergicky na laktozu .. len jednoducho nie ste mlada kravy")
:D :D

test testu: skuste pit mlieko ... zlepsuje sa Vas zdravotny stav? opakujte to.... zhorsuje sa Vas zdravotny stav? prestante to robit :D :D

toto testovanie je vynikajuce, funguje to vo vsetkych sferach zivota :D .. zhrnutie: ak nieco nefunguje-tak to nefunguje :D ak nieco funguje, tak to funguje :)

stano365

Snazilka18 ak ti mozem poradit tak moja manzelka sleduje stranku Sladkosti bez mlieka www.sladkostibezmlieka.sk a z toho mi pecie kazdy vikend kedze som alergicky na mlieko. Teraz uz aj internetova kniha je na predaj. Sikovna baba, odporucam, fakt dobre recepty...

Snazilka18

Ahojte, viem, že táto téma nie je aktuálna, ale stále som nenašla nejakú knihu na dezerty, ktoré neobsahujú mlieko a mliečne výrobky. Vie mi niekto poradiť?

ela_g

ja mam už dlhý problém s laktozou a kazeinom .. velmi mi ušlo hlavne o tuky a aby som velmi neschudla, použivam jedine toto ghee maslo - powerlogy.com je uplne 100% bez laktozy a bez kazeinu - davam si to aj do koláčov namiesto " oleja,tuku" aj na nom hocijaké mäso robím zeleninu, všetko čo sa da :))) važne super maximálne spokojnosť

alexaaa

sssisssa alebo ako sa volas...mozno mas intoleranciu histaminu, zajdi si ku doktorke a objednaj sa na gastroentologiu

Martines

Ahojte všetci. Pre všetkých ktorí majú problém s LAKTÓZOU, odporúčam firmu ktorá sa zaoberá touto stravou. www.pohodlna-dieta.sk . Robia rôzne druhy diét ale aj zdravú stravu Bezlepkovú, Bezlaktózovú, DIAbetickú, Vegetariánsku. Vyjdu vám vo všekom v ústrety, a varia vynikajúco. Robia rozvoz jedla v Bratislava a okolí a tiež záhorie. Každy deň vám privezú 5 jedál ktoré máte na celý deň. A cena na den je za tých 5 jedál 9,83 eur a za bezlepkovu a bezlaktózovú sa pripláca cca 1 euro na deň. Mne osobne to veľmi vyhovuje a konečne nemám problémy.

leena

neviete mi poradit?ja normane mozem konzumovat mliejemcme vyrobky len ked vypijem cisté mlieko,tam ma po vypití rozbolí žalúdok ale keď si dám mlieko s kakaom tak ma žalúdok nebolí?kto mi vie poradiť?ďaku